Όταν η φόνισσα συνάντησε τη Μήδεια

Αρχείο Παίχτηκε από 05/11/2021 έως 09/01/2022
στο Μικρό Broadway
Συγγραφέας: ΓΙΩΡΓΟΣ Α.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Σκηνοθέτης: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΑΤΑΚΗΣ
Σκηνογραφία: ΧΑΡΗΣ ΣΕΠΕΝΤΖΗΣ
Κοστούμια: ΒΑΝΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΒΑ
Μουσική: ΤΑΚΗΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ
Χορογραφία: ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
Ερμηνεύουν: ΓΩΓΩ ΑΤΖΟΛΕΤΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ-ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΜΑΡΙΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΒΙΔΑΛΗ-ΣΑΡΑ ΤΕΡΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΝΟΥΝΟΣ

Περιγραφή

Μια ροκ οπερα οπυ συνανταει η μηδεια την φονισσα του Παπαδιαμαντη

Περισσότερα

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

Η Χαδούλα Φραγκογιαννού, η ηρωίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη,  συναντά την τραγική Μήδεια.

Δυο γυναίκες… δυο  τραγωδίες…  δυο ιστορίες,  που όμως γίνονται μία,  μέσα από ένα συγκλονιστικό  κείμενο του γνωστού  θεατρικού συγγραφέα  Γιώργου Α. Χριστοδούλου,  σε μια ιδέα και ανατρεπτική σκηνοθεσία του Βασίλη Πλατάκη,  με μια ιερή ροκ μουσική και τραγούδια του Τάκη Μπινιάρη  ενώ τις χορογραφίες  της παράστασης υπογράφει ο Αναστάσης Δεληγιάννης.

Ο πιο απαιτητικός θεατής  θα έρθει, λοιπόν, αντιμέτωπος  με τις πιο τραγικές  γυναικείες  φιγούρες της θεατρικής λογοτεχνίας,  που όταν έρχεται η ώρα να σμίξουν,  τότε συμβαίνουν όλα!

Πως μπορεί να συμπεριφερθεί και τι να πει η μία στην άλλη,  όταν η μία,  ήδη έχει κάνει τους φόνους και η άλλη ετοιμάζεται να τους πραγματοποιήσει;  Γνωρίζονται, συνυπάρχουν,  αποφασίζουν, ανατρέπουν τα κάθε λογής υπαρκτά δεδομένα,  σπαράζουν, συγκινούν και στο τέλος…. τι;

Μια μαγική κοινή επαφή πόνου δύο προσώπων, που προσδιορίζει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι,  ενώνονται με μια εκκωφαντική  απελπισία (!)  σε μια άλλη διάσταση  πέρα από τον χρόνο! Ο χρόνος σηματοδοτεί μόνο το «τώρα!». Και το «τώρα», είμαστε εμείς!

Μια εκπληκτική παράσταση που σίγουρα θα γράψει στο χώρο, τη δική της θεατρική ιστορία.

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΑΣΠΑΡΗ

Φωτογραφίες

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όμορφη παράσταση. Κρίνεται ενδιαφέρουσα η σύνδεση των δύο διαφορετικών γυναικείων χαρακτήρων και ιστοριών, μολονότι δεν δημιουργείται η δυναμική που ίσως περιμένουμε. Οι περιφερειακοι χαρακτήρες δεν προσφέρουν κάτι πέρα από ότι αποτελούν τον χορό. Εκεί, η μουσική ήταν πάρα πολύ δυνατή και απουσίαζε η ένταση στην έκφραση, ελέω playback. Σε γενικές γραμμές, ήταν μια αξιόλογη προσπάθεια, αλλά ο τίτλος, δυστυχώς, δημιουργεί προσδοκίες που δεν ικανοποιουνται. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

  2. Εξαιρετική παράσταση!! Με ερμηνείες που σε καθηλώνουν. Δεν βαρέθηκα ούτε στιγμή. Συγκλονιστική τόσο η Μήδεια, όσο και η Φόνισσα. Διαλείμματα οπου ο χορός κλέβει την παράσταση και τέλος, η καταπληκτικη ένωση της Μήδειας και της Φόνισσας. Θα την ξανάβλεπα άνετα.

  3. Ενδιαφέρον το "πάντρεμα" των δύο αυτών κλασικών ηρωίδων.. Εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών και κυρίως της Φόνισσας (Μαρία Δημητριάδου) και της Μήδειας (Γωγώ Αντζολετάκη), οι βασικές ηρωίδες της παράστασης.
    Ειδικά η ερμηνεία της κυρίας Δημητριάδου ήταν συγκλονιστική, καθηλωτική!
    Ευχαριστώ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για τις προσκλήσεις!

  4. Πήγα και παρακολούθησα τη παράσταση τη Παρασκευή 5/11. Καταρχάς έχω να πω ότι ήταν ωραία η ιδέα να συνδέσουν τη Φονισσα του Παπαδιαμάντη με τη Μήδεια του Ευριπίδη, αλλά κατά τη γνώμη μου η απόδοση του δεν ήταν τόσο καλή. Από την παράσταση μου άρεσαν αρκετά τα κοστούμια, τα μακιγιαζ που ήταν εντυπωσιακά και οι ερμηνείες των 2 πρωταγωνιστριών. Τα τραγούδια (πλην του πρώτου) ήταν ωραία και ουσιαστικά με την υπόθεση. Γενικά θα έλεγα ότι ήταν μια ευχάριστη παράσταση για να περάσει η ωρα αλλα μεχρι εκει δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.