Ουτοπία

Αρχείο Παίχτηκε από 30/09/2021 έως 03/10/2021
στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Σύλληψη: Αντώνης Αντωνόπουλος
Σκηνοθέτης: Αντώνης Αντωνόπουλος
Σκηνογραφία: Πουλχερία Τζόβα
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Πουλχερία Τζόβα
Μουσική: Lowtronik
Χορογραφία: Αντώνης Αντωνόπουλος & Κώστας Τσιούκας
Ερμηνεύουν: Αντώνης Αντωνόπουλος, Λένα Μοσχά, Κώστας Τσιούκας

Περιγραφή

O Τόμας Μορ κατασκευάζει το 1516 έναν μη-τόπο στον οποίο οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι και πλήρεις. Η δημιουργία της λέξης “ουτοπία” θα ταυτιστεί με την τελειότητα — ο μη τόπος θα γίνει ο τέλειος τόπος. Το ανύπαρκτο ισοδυναμεί πλέον με το ιδανικό.

Περισσότερα

Ο Άνθρωπος ως Ουτοπία

Ένας άνθρωπος εισέρχεται στη σκηνή - θέλει να κατασκευάσει την προσωπική του Ουτοπία. Θα αναμετρηθεί με τον εαυτό του - το είδωλό του. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένας δεύτερος και αργότερα ένας τρίτος. Οι τρεις ερμηνευτές θα εξερευνήσουν την ουτοπική διάσταση του Ανθρώπου, την ανάγκη του για Αρμονία. Μέσω επαναλαμβανόμενων χορευτικών μοτίβων και χρησιμοποιώντας χορογραφίες από κλασσικά μιούζικαλ και ποπ βίντεο κλιπ θα δημιουργήσουν έναν καινούργιο, κοινό, τέλειο κόσμο. Η εικόνα θα ολοκληρωθεί με την εισβολή του έξω κόσμου - ένας κόσμος διψασμένος να ανήκει. Να κατοικήσει την Ουτοπία.

Ο Αντώνης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Εμπρός - Θέατρο Εργαστήριον το 2009.

Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: Ο Υ Τ Ο Π Ι Α (2021), ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ (2018), Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ του Σάμουελ Μπέκετ (2016).

Έχει συνεργαστεί με τον Κώστα Τσιούκα, τον Παντελή Φλατσούση, τον Γιάννη Σκουρλέτη, την Αργυρώ Χιώτη και την ομάδα VASISTAS, τη Μέντη Μέγα, τη Νατάσα Τσιανταφύλλη, τον Δημήτρη Καραντζά κ.ά.

Η ‘Ο Υ Τ Ο Π Ι Α’ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του MIRfestival τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2021 στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Σύμβουλος Φωτισμών: PhilipHills

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Γκέλυ Καλαμπάκα

Βοηθός Ενδυματολόγου: Βασιλική Σουρρή

 

Artwork

Φωτογραφίες / Σχεδιασμός Αφίσας: Γκέλυ Καλαμπάκα

Μακιγιάζ / Μαλλιά: Βασιλική Σουρρή

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.