Παραμύθια από την ομάδα Τρομπετίνι

Διασκευή: Γιώργος Καλτσούνης-Αλεξία Γαβρίλη
Ερμηνεύουν: Αλεξία Γαβρίλη, Ήρα Ρώκου, Ειρήνη Κουμπαρούλη

Σχετικά

"Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ" Αδ.Γκριμ

6ος χρόνος

 

"ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ &

Η ΤΟΛΜΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ" Αδ.Γκριμ

2ος χρόνος

«Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ & ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ» Αδ.Γκριμ

(Χριστουγεννιάτικο)

«ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» Ν.Χικμέτ

1)    "Ο Παράξενος Μουσικός" Αδ. Γκριμ- 6ος χρόνος

Η πρώτη δουλειά της ομάδας μας  στηρίζεται σε μια μικρή και ιδιαίτερη ιστορία των Αδελφών Γκριμ, το «Ένας Παράξενος Μουσικός» . "Υφάναμε" απ’ την αρχή την ιστορία, αξιοποιώντας το μουσικο-θεατρικό παιχνίδι δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών. Ο Παράξενος Μουσικός εμφανίζεται στο Δάσος των Παιδιών και προσπαθεί να ξεγελάσει τα ζωάκια που συναντάει στο δρόμο του...! Δεν υπολογίζει όμως ότι η Νεράιδα της Μουσικής & τα παιδιά... θα του χαλάσουν τα σχέδια! Η ενεργή συμμετοχή των παιδιών βοήθησε πολύ ουσιαστικά στο να φέρουμε σε επαφή μικρές ηλικιακά ομάδες με τον ήχο των χάλκινων πνευστών . Τα παιδιά «παρεμβαίνουν» στο παραμύθι δημιουργώντας και εξελίσσοντας την ιστορία του. (Στο τέλος της παράστασης διασκεδάζουμε παίζοντας γνωστά τραγούδια μαζί με τα παιδιά ανάλογα με την περίοδο παρουσίασης-χριστουγεννιάτικα, αποκριάτικα κλπ)

 

2) "Οι Μουσικοί της Βρέμης & η Τόλμη των Παραμυθιών" Αδ. Γκριμ – 2ος χρόνος

Συνεχίζοντας την περιπλάνησή μας στα παραμυθένια μονοπάτια των αδελφών Γκριμ, διασκευάσαμε το εξαιρετικό έργο «Οι Μουσικοί Της Βρέμης» χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά δικές μας μουσικές και τραγούδια, εμπνευσμένα απ’ την πλοκή αυτού του θαυμάσιου παραμυθιού! Οι τρομπέτες μας έχουν για συντροφιά τους μια κούκλα! Ναι σωστά ακούσατε, μια κούκλα που ακούει στ’ όνομα Τόλμη! Μια κούκλα που ζωντανεύει μόνο στα όνειρα των παιδιών...! Το δωμάτιο ενός  παιδιού γίνεται  χώρος δράσης του παραμυθιού, τα παιχνίδια μετατρέπονται σε ήρωες της ιστορίας, το κουτί με τα παιχνίδια γίνεται αερόστατο… και το ταξίδι για την Βρέμη ξεκινάει!!! Τέσσερις Μουσικοταξιδευτές επί σκηνής, 7 Υπέροχες Κούκλες που φιλοτέχνησε ειδικά για την παράσταση το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ & 11 Μουσικά κομμάτια & τραγούδια με χάλκινα πνευστά «ξυπνάνε» μέσα στ’ όνειρο το παραμύθι, όχι όπως το ξέραμε… αλλά όπως το θέλαμε!

(Στο τέλος της παράστασης διασκεδάζουμε παίζοντας γνωστά τραγούδια μαζί με τα παιδιά ανάλογα με την περίοδο παρουσίασης-χριστουγεννιάτικα, αποκριάτικα κλπ)

3) "Ο Παπουτσής & οι Καλικάντζαροι" Αδ.Γκριμ- Χριστουγεννιάτικο

«Ακροπατώντας» στα χνάρια των Αδελφών Γκριμ, διασκευάζουμε για 3η φορά ιστορία τους και την παρουσιάζουμε με σκανταλιάρικη διάθεση σ’ όποιο χώρο υπάρχουν παιδιά… και γλυκά…! Οι καλικάντζαροι εμφανίστηκαν στην ζωή του παπουτσή όχι για να σκανταλέψουν αλλά για να τον βοηθήσουν…! Η ιστορία τους ξετυλίγεται μέσα από το ίδιο το στόμα των καλικαντζάρων!… Μαζί ακούγονται όλα τα γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια των παιδικών μας χρόνων αλλά και καινούριες «σκανταλιάρικες» μελωδίες!!!

Καλικάντζαροι Τρομπέτες και Πανέξυπνα Παιδιάξετυλίγουν ζωντανά… μια ιστορία απ’ τα χρόνια τα παλιά! 

Η αλληλεγγύη και η στήριξη σε δύσκολους καιρούς είναι ο τρόπος που δίνει δύναμη σ’ όλα τα πλάσματα αυτού του κόσμου να κρατήσουν το «δέντρο της γης» στολισμένο και γερό…!

 

4) " Το Σύννεφο της Ανατολής" Ν. Χικμέτ

Η καινούρια μας δουλειά...έρχεται από τα βάθη της Ανατολής. Διασκευάζοντας το παραμύθι "Το Ερωτευμένο Σύννεφο" του εξαιρετικού Τούρκου ποιητή Ν.Χικμέτ, γεννήθηκε το Σύννεφο της Ανατολής! Ένα σύννεφο που κουβαλάει μαζί του την ιστορία όλης της γης!

Οι παραστάσεις παρουσιάζονται σε σχολεία, συλλόγους, εταιρίες…ή όπου υπάρχουν παιδιά!!!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Θεατρικές Διασκευές: Γιώργος Καλτσούνης-Αλεξία Γαβρίλη
Σκηνικά: Βαγγελιώ Νικολάου-Άννα Λουκίδη Ανδρέου-Κυριακή Καλαθά
Μουσική: Γιώργος Καλτσούνης
Στίχοι: Γιώργος Καλτσούνης – Αλεξία Γαβρίλη
Κινησιολογική επιμέλεια: Πηνελόπη Μουσγά
Κατασκευή Κούκλας: ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
Κατασκευή Μάσκας: Μαρίνα Ρούσσου
Μουσικοί: Τάσος Βιτσεντζάτος, Γιώργος Καλτσούνης, Άγγελος Τζαμαρίας, Μιχάλης Μιχαηλίδης