Α-πε-λπι-σί-το

Αρχείο Παίχτηκε από 13/11/2017 έως 20/03/2018
στο Αθηνών
Κείμενο: Λάκης Λαζόπουλος
Σκηνοθέτης: Λάκης Λαζόπουλος
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Ερμηνεύουν: Λάκης Λαζόπουλος - Σοφία Φιλιππίδου. Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος - Κλάδη Άννα - Λαδοπούλου Χριστιάννα - Λάνης Διονύσης - Λέκκα Ιωάννα - Μανδρινός Δημήτρης – Πιτσιλός Βαγγέλης - Σταυρουλάκη Τζίνα - Ταμπακάκης Μιχαήλ

Περιγραφή

Μετά την θριαμβευτική πορεία της παράστασης στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, το <ΑΠΕΛΠΙΣίΤΟ> επανέρχεται στην Αθήνα από τις 15 Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο θέατρο Αθηνών

Ο Λάκης Λαζόπουλος, που απ΄ τα πρώτα χρόνια έδωσε νέα πνοή στην επιθεώρηση και καθιέρωσε τη μετεπιθεώρηση το 1990 με το «Ήταν ένα μικρό καράβι», γράφει τώρα μία Επιθεώρηση Δωματίου.

Περισσότερα

Μαζί αυτό τον χειμώνα.

Στην Επιθεώρηση Δωματίου

«Α-πε-λπι-σί-το»

 Σ’ αυτόν τον ρυθμό χορεύει η Ελλάδα –τα τελευταία χρόνια.

«Α-πε-λπι-σί-το»

Έτσι πλέον θα χορεύεται και θα τραγουδιέται η των Ελλήνων απελπισία

«Α-πε-λπι-σί-το»

 Δύο σπουδαίοι κωμικοί της γενιάς τους ενώνουν τις δυνάμεις τους,  στην πιο μοντέρνα επιθεώρηση που γράφτηκε ποτέ.

«Α-πε-λπι-σί-το»

Μακριά από τα φανταχτερά και πολύχρωμα κοστούμια άλλων εποχών, γράφει για τους νεοτρελαμένους της χώρας.

Ένα αόρατο σπίτι, όπου μένουν όλοι οι κρυμμένοι και  οι μόνοι της εποχής, είναι το σημείο όπου θα ξεντυθεί η ελληνική πραγματικότητα.

Πιο γυμνή από ποτέ!

Όλοι αυτοί που η κρίση πέταξε έξω, ξεστομίζουν τις αλήθειες μιας εποχής μέσα από διαλόγους και μονολόγους γραμμένους και ειπωμένους με χιούμορ που φτάνει στα άκρα.

Η Σοφία Φιλιππίδου, παρούσα σ΄ αυτό το καινούργιο εγχείρημα του Λάκη Λαζόπουλου, δίνει μοναδικότητα στην παράσταση αυτή βάζοντας την προσωπική της σφραγίδα μετά από μια αξιοζήλευτη πορεία στον χώρο του θεάτρου.

Οι δυο τους άλλωστε βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί  στην σκηνή και στο πρόγραμμα τους είναι να διατρέξουν όλη την Ελλάδα με την επιθεώρηση δωματίου.

«Α-πε-λπι-σί-το»

Θα έρθει η Εφορίτο,

Μετά και η ΔΕΗτο

Για μια ζωή που ΗΤΟ!...

«Θέλουμε να δώσουμε ξανά χαρά στον κόσμο» είναι το σύνθημα όλων των συντελεστών της παράστασης.

Eνώ τα Χριστούγεννα θα βρίσκονται στην Θεσσαλονίκηστο θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2 – τηλ: 2310 250303).

Μαζί τους ένας λαμπερός θίασος από νέους ηθοποιούς, τους οποίους επέλεξαν μαζί μετά από ακρόαση.

Τα καινούργια όμως τραγούδια της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος έχει υπογράψει μουσικά τις περισσότερες παραστάσεις του Λάκη Λαζόπουλου.

Αλλιώς ρε φίλε
Το ζυγίσαμε
Αλλιώς το υπολογίσαμε
Το έργο δεν μας βγήκε
Σαν μπήκε νύχτα σε πρωί
Και μεσημέρι βγήκε
Του Έλληνα το δαιμόνιο
Σ΄ ένα χαρτί μνημόνιο
Τυλίχτηκε ένα βράδυ
Ψάχνω δεξιά, ψάχνω αριστερά
Μαύρο βαθύ σκοτάδι.
Αλλιώς ρε φίλε το βαφτίσαμε
Αλλιώς το ονοματίσαμε
Το όνομα δεν μας βγήκε
Νίκος μας μπήκε το πρωί
Και Νικολέτα βγήκε
Του  Έλληνα το δαιμόνιο
Σ΄ ένα χαρτί μνημόνιο
Τυλίχτηκε ένα βράδυ
Ψάχνω δεξιά, ψάχνω αριστερά
Μαύρο βαθύ σκοτάδι

63 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μόλις γύρισα από την παράσταση που είδα για δεύτερη φορά!!!
  Τα πολλά λόγια είναι περιττά!!
  Δεν είναι τυχαίο που ξεχωρίζει στην φετινή θεατρική χρονιά!!!
  Έχουν πιάσει τον παλμό του Έλληνα από τα δεινά των τελευταίων χρόνων!!!
  Έξυπνα σκετσάκια που κάνουν τον κόσμο να βγάζει γέλιο αβίαστα και να περνάει 2 ώρες απίστευτου γέλιου!!!
  Για τον Λαζόπουλο και την Φιλιππίδου θα ήταν περιττό να πω κάτι!!
  Έδεναν τέλεια μεταξύ τους και στα δικά τους ''νούμερα'' τέλειοι!!!
  Τα νέα παιδιά που τους πλαισίωναν εξαιρετικά ταλέντα που θα διαπρέψουν!!!
  Και τρίτη φορά την ξαναβλέπω!!!
  Την συνιστώ!!!

 2. ευχαριστω για την πρόσκληση..περίμενα περισσότερα πράγματα απο τον Λ.Λαζόπουλο..η Σ.Φιλιπίδου πολύ καλή!! λίγες στιγμές καθαρού γέλιου , τις περισσότερες φορές το εκβίαζε..οι περισσότεροι το διασκέδαζαν..εμένα πάλι μου έλειπε κάτι...

 3. Συμπαθητικη παράσταση, με χιλιοπαιγμενα θέματα για να βγει γέλιο. Η Σοφία Φιλιππίδου απολαυστικοτατη! Μπράβο στα νέα παιδιά που πλαισιώνουν το θίασο. Η ζωντάνια και η νεανικότητα τους περνάει στο κοινό. Ευχαριστούμε ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ.

 4. ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΚΑΙ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΜΑΔΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!

 5. Παρακολουθησα την παρασταση με προσκληση του ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ. Συμπαθητικη παρασταση , με νεους ταλαντουχους ηθοποιους , βλεπεται ευχαριστα , χωρις ομως να θυμιζει τα κειμενα του παρελθοντως Λαζοπουλου. Καλη η Σοφία Φιλιππίδου.

 6. Ευχαριστώ πολύ τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση. Πολύ ευχάριστη παράσταση. Εξαιρετική η κα. Φιλιππίδου και γνώριμο το χιούμορ του κ. Λαζόπουλου. Καυτηριάζονται έμμεσα και άμεσα πολλά ζητήματα... Τα παιδιά που συμμετέχουν είναι αξιόλογα με πολλές προοπτικές. Συγχαρητήρια στον κ. Λαζόπουλο που επιλέγει νέους ανθρώπους δίπλα του και τους δίνει βήμα να παρουσιάσουν το ταλέντο τους και όχι σαν γλάστρες...

 7. Παρακολούθησα την παράσταση την Δευτέρα.
  Το ύφος γνώριμο και του Λαζόπουλου και της Φιλιππίδου.
  Βγάζει γέλιο!
  Εξαιρετικά τα νέα παιδιά που πλαισιώνουν, κάποιους τους είχα δει και σε άλλες παραστάσεις όπως τον Ταμπακάκη στη Lacrimosa και στο Καθώς ψυχορραγώ πέρσι και τον Γεωργόπουλο στο Καθώς ψυχορραγώ.Ταλέντα!!

 8. Αν σας αρέσει ο Λαζόπουλος να δείτε την παράσταση.
  Κινείται στο γνώριμο του ύφος αρκετά πετυχημένα και έχει και συνοδοιπόρο τη Σοφία Φιλιππίδου, η οποία έχει εναν πολύ έξυπνο και ωραίο μονόλογο στο δεύτερο μέρος . Στα θετικά και τα νέα παιδιά της παράστασης που μεταδίδουν κάτι από τη φρεσκάδα τους. Ο Λάκης δεν αποφεύγει κάποιες ευκολίες οι οποίες όμως το βγάζουν το γέλιο τους ( περί πορδών ή χοντρών ). Μ άρεσε ο μονόλογος του στο τέλος ο οποίος φανερώνει την ευαισθησία που τον διακατέχει. Τώρα αν δε σας αρέσει ο Λαζόπουλος, δε θα σας αλλάξει γνώμη αυτή η παράσταση. Ευχαριστώ.

 9. ευχαριστώ πολύ για τη πρόσκληση, η κυρία Φιλιππίδου είναι καταπληκτική, ο κύριος Λαζόπουλος έχει μεταφέρει το τηλεοπτικό τσαντίρι στο θέατρο, θέλω κάτι διαφορετικό να κάνει όπως τα παλιά καλά θεατρικά του

 10. Μία παράσταση ό(ί)αση μέσα στην απελπισία του "χάους", που καθημερινά μας κατακλύζει...
  Ο Λάκης μας θυμίζει τις παλιές,καλές,αξέχαστες στιγμές του ,η Φιλιππίδου μοναδική για άλλη μια φορά δε μας διαψεύδει ,ενώ τα νέα παιδιά τους πλαισιώνουν επάξια...
  Σ'ευχαριστώ πολύ Θεατρομανία, που με τίμησες με την πολύτιμη πρόσκλησή σου...

 11. Μια πραγματικά άκρως δροσερή, εύστοχη επιθεώρηση δωματίου με το εκτόπισμα των ηθοποιών να διεγείρει αυθεντικά και αβίαστα το πιο πηγαίο γέλιο, ένα γέλιο τόσο αφιλτράριστο, ανόθευτο που θυμίζει εκείνο των παιδικών μας χρόνων! Με εξαιρετικά ευφυείς, περιπαικτικούς και καυστικούς διαλόγους, τόσο του πολιτικού τοπίου όσο και θεμάτων της καθημερινότητας και των ανθρώπινων σχέσεων, ο Λαζόπουλος και η Φιλιππίδου κατάφεραν να σηκώσουν στις πλάτες τους όλη την απελπιστική δίνη των καιρών μας μεταλλάσοντάς την σε ένα ανάλαφρο, σατιρικό θέαμα, μακριά από λαικισμούς και πάσης φύσεως ευκολίες (βωμολοχίες κλπ), ενώ στο τέλος της παράστασης το μήνυμα του προβληματισμού ήταν ξεκάθαρο! Εχουμε ανάγκη στις μέρες μας το γέλιο που δεν εκβιάζεται, που σπαρταρά από τα σπλάγχνα μας και εν προκειμένω το στοίχημα αυτό εκπληρώθηκε μοναδικά! Παρακολούθησα τη παράσταση στις 15/1, σε ευχαριστώ πολύ Θεατρομανία!!!

 12. Κοινωνικοπολιτική σάτιρα με πολύ γέλιο!! Η Σοφία Φιλιππίδου, απογείωνε την παράσταση!! Το μόνο μείον ήταν ότι απ' τα δυνατά γέλια των θεατών, δεν μπορούσες να ακούσεις όλες τις ατάκες. Περάσαμε πολύ ωραία!! Ευχαριστώ πολύ τη θεατρομάνια που μου έδωσε την ευκαιρία να την παρακολουθήσω!!

 13. Αποστόλης
  Καλή κοινωνικοπολιτική σάτιρα με αναφορές στο χθές και το σήμερα,
  που θύμηζε έντονα Αλ-Τσαντίρ Νιούζ.
  Πολύ καλή η Φιλιππίδου και η ομάδα των νέων παιδιών.
  Μια παράσταση με αρκετό γέλιο που θα συνιστούσα.
  Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

 14. Συμπαθητική παράσταση, ήταν σαν να έβλεπα το αλ τσαντίρι νιουζ, γι΄αυτούς που τους αρέσει η τύπου επιθεώρηση μιας περασμένης εποχής θα γελάσουν, η Φιλιππίδου πολύ καλή στο πρώτο μέρος. ευχαριστώ για την πρόσκληση!

 15. Αν και ομολογώ ότι το φοβούμουνα (έχοντας δει στην τηλεόραση τον βιοπαλαιστή στη στέγη και ένα ακόμα) πέρασα ευχάριστα σε μια παράσταση που σίγουρα θα αρέσει σε όσους άρεσαν οι καλές στιγμές του αλ-τσαντίρι (άνευ βίντεο).

 16. Παρακολούθησα την επιθεώρηση Α-πε-λπι-σί-το με τους Λάκη Λαζόπουλο και την Σοφία Φιλιππίδου. Πρόκειται για προέκταση της πολιτικής σάτιρας του ΑΛ Τσαντίρι Νιουζ προσφέροντας άφθονο γέλιο. Ευχαριστώ πολύ το θεατρομάνια.

 17. Παρακολούθησα την επιθεώρηση δωματίου <> στο θέατρο Αθηνών από τους Λάκη Λαζόπουλο και Σοφία Φιλιππίδου, πλαισιωμένους από νέους ταλαντούχους ηθοποιούς . Σπαρταριστοί διάλογοι και μονόλογοι διανθίζουν την πολιτική σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου , θυμίζοντας στο κοινό του τους γνώριμους δρόμους του τηλεοπτικού Αλ-Τσαντίρι Νιουζ. Πρόκειται για μια κωμωδία που την συστήνω ανεπιφύλακτα. Ευχαριστώ πολύ την Θεατρομάνια.

 18. Χάρη στην αγαπημένη Θεατρομάνια παρακολούθησα την παράσταση "Απελπισίτο".Ευχάριστη παράσταση με παλιό & νέο αίμα στους συντελεστές της.Μου άρεσε ιδιαίτερα η Φιλιπππίδου.Ο Λαζόπουλος σε κάποια από τα κείμενά του εμφανίζεται απολογητικός για όσα τον κατηγόρησαν,σχετικά με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.Πέρασα καλά & βέβαια την προτείνω!Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια που μου έδωσες τη δυνατότητα!