911

Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν

Αρχείο Παίχτηκε από 06/10/2019 έως
στο Σύγχρονο

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 90΄με διάλειμμα
Συγγραφέας: Roy Kift
Μετάφραση: Βασίλης Κουκαλάνι, Αντώνης Ρέλλας
Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι, Αντώνης Ρέλλας
Σκηνοθέτης: Βασίλης Κουκαλάνι, Αντώνης Ρέλλας
Σκηνογραφία: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιανίτης
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς
Κίνηση: Εριφύλη Στεφανίδου
Ερμηνεύουν: Γιώργος Κατσής, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Φώτης Λαζάρου

Περιγραφή

Από τις 14 Οκτωβρίου η Συντεχνία του Γέλιου σε συνδημιουργία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών πρόκειται να παρουσιάσει, σε ένα απολύτως φιλικό και προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία περιβάλλον όπως το Σύγχρονο Θέατρο, την κωμωδία Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν του Άγγλου συγγραφέα Roy Kift ο οποίος βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με αναπηρία.

Περισσότερα

“Αφού γύρω μας  οι άνθρωποι έχουνε τόση ποικιλία γιατί ο κόσμος φτιάχνεται μόνο για μια κατηγορία;”

Ένα έργο που βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με αναπηρία. Η παράσταση που επιλέχθηκε από το ιστορικό θέατρο Grips του Βερολίνου για να γιορτάσει τα 50 του χρόνια, επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο μετά τις sold out παραστάσεις της προηγούμενης θεατρικής σεζόν.

Πρόκειται για μια τρυφερή κωμωδία, που έχει στο επίκεντρο τον μικρό ανάπηρο Άρη και τις περιπέτειες του. Είναι ταυτόχρονα ένα έργο δυνατών συναισθημάτων, περιέχει μεγάλη πυκνότητα πληροφόρησης και διαφωτίζει αβίαστα και με νηφαλιότητα την καθημερινότητα και τα ζητήματα που προκύπτουν στη ζωή του νεαρού ήρωα με αναπηρία.

Η κωμωδία του Άγγλου Roy Kift για παιδιά και νέους είχε δημιουργήσει την δεκαετία ‘80 και ‘90, τόσο στην Αγγλία όσο και στη Γερμανία (θέατρο GRIPS), βαθιά τομή στις αντιλήψεις πάνω στο θέμα της αναπηρίας προτείνοντάς την ως μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και συνέβαλε στην αποδόμηση παγιωμένων συμπεριφορών, προκαταλήψεων και φόβων.

Μία παραγωγή σε σύμπραξη με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Τη σκηνοθεσία μοιράζονται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Κουκαλάνι και ο σκηνοθέτης και ντοκυμαντερίστας Αντώνης Ρέλλας. Οι δύο επιμελήθηκαν και την μετάφραση/ διασκευή.

Τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Χατζηφραγκέτα και Φοίβος Δεληβοριάς στο τραγούδι «Έχω αμαξίδιο – πάμε μια βόλτα» και Τζούλιο Κατσής στο τραγούδι «Σούπερμαν»

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Αδαμάρα

Φωτογραφίες και Video: Νάντια Παναγοπούλου – Δέσποινα Τσουμάνη

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενα άτομα, διατίθεται διαγραμμισμένος χώρος μπροστά από την πρώτη σειρά θέσεων για χρήστες/στριες αναπηρικών αμαξιδίων και χώρος υγιεινής αναπήρων, ενώ οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χρήστες/στριες τους.

Τα προγράμματα θα διατίθενται σε μεγαλογράμματη γραφή, σε κώδικα Braille και Qr code.

H παράσταση στις 13 Οκτωβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιηθεί

Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία: Θάλεια Αντώνογλου, Μαρία Φραγκούλη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106644250, 6978068699, 6943236032

Συντεχνία του Γέλιου
http://www.syntexniageliou.gr/
https://www.facebook.com/syntechniatougeliou/

Φωτογραφίες

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια αισιόδοξη παράσταση που μπόρεσε να διαπραγματευτεί ένα δύσκολο θέμα τόσο άμεσα, απλά, με γρήγορο ρυθμό, χιούμορ και ωραία μουσική. Υπέροχοι οι ηθοποιοί, οι οποίοι με όμορφη διάθεση και πολύ θετική ενέργεια μας μετέφεραν πολλά μηνύματα. Ένα θεατρικό έργο που αξίζει να το δούνε μικροί και μεγάλοι. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης. Ευχαριστούμε πολύ θεατρομανία για τις προσκλήσεις!!!

  2. Υπέροχη παράσταση με κείμενο μεστό, γεμάτο μηνύματα και τροφή για σκέψη. Θίγει τη διαφορετικότητα, τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποι μας, την αδελφική σχέση, τη δυναμική της οικογένειας, το κράτος πρόνοιας. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που παρουσιαζόταν ο κεντρικός ήρωας -δυναμικός, ασυμβίβαστος, με χιούμορ και αισιοδοξία. Θεωρώ πως από την συγκεκριμένη παράσταση μόνο κερδίζεις. Μακάρι να γίνονται περισσότερες τέτοιες θεατρικές παραστάσεις που εστιάζουν στην ουσία και όχι στο φαίνεσθαι. Κρίνοντας από το χειροκρότημα στο τέλος, την ίδια γνώμη είχαν και οι υπόλοιποι θεατές. Ευχαριστούμε πολύ Θεατρομανια για την πρόσκληση!