Πολύ Mακριά (Far Away)

Αρχείο Παίχτηκε από 01/12/2021 έως 03/03/2022
στο 104
Διάρκεια: 60'
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου Παγκουρέλη
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Σκλάβος
Σκηνογραφία: Σοφία Βασιλάκου, Άρτεμις Καραγιάννη
Κοστούμια: Σοφία Βασιλάκου, Άρτεμις Καραγιάννη
Φωτισμοί: Βασίλης και Κώστας Πρινιωτάκης
Μουσική: ThinKarma, Right Knider
Κίνηση: Ντεμέλζα Οκότζι
Ερμηνεύουν: Σάββας Κοβλακάς, Έλενα Παπαβασιλείου, Μαρίτα Τζατζαδάκη
Συμμετέχει επί σκηνής 10μελής καλλιτεχνική ομάδα του Cinema Alive

Περιγραφή

Σε μια χρονική στιγμή όπου η βία γίνεται όλο και περισσότερο έντονη και φανερή σε κάθε επίπεδο της ζωής μας, το “Πολύ Mακριά” (Far Αway), της Caryl Churchill, γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ.

Περισσότερα

Το ευφυές δυστοπικό έργο της Churchill που σόκαρε το κοινό το 2000 όταν δημοσιεύτηκε και παίχτηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο με τεράστια επιτυχία, παραμένει προφητικό και επίκαιρο, καταδεικνύοντας ότι αν ξεκινήσεις πόλεμο βαφτίζοντας εχθρούς σου τους πάντες και τη Φύση, τότε κι αυτοί θα κάνουν το ίδιο.

Το CinemaAlive και η Ομάδα ΕΝΑ παρουσιάζουν το “Πολύ Mακριά” σε μια νέα παράσταση που ανεβαίνει από 1η Δεκεμβρίου στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σκλάβου, με τους Σάββα Κοβλακά, Έλενα Παπαβασιλείου, Μαρίτα Τζατζαδάκη, θέτοντας τα αμείλικτα δεδομένα του έργου.

Το “Πολύ Mακριά” είναι μια κραυγή αγωνίας για την αυξανόμενη -και συχνά αποδεκτή- βία και απανθρωπιά σε έναν κόσμο που μοιάζει όλο και περισσότερο διχασμένος.
Απαλλαγμένο από κάθε είδος διδακτισμού, εκθέτει την πιο σκοτεινή και ανησυχητική όψη ενός κόσμου που ίσως να είναι και ο δικός μας…

Υ.Γ. Θα ταΐζατε ένα πεινασμένο ελάφι στην αυλή σας;

Visuals: Πάνος Κέκεσης (ΚENO)
Σχεδιασμός  Αφίσας: Γεωργία Μ. Σωτήρχου
Σκηνοθεσία / Editing teaser:  Πάνος Κέκεσης (ΚENO)
Κινηματογράφηση teaser: Σπύρος Στεριώτης
Φωτογραφίες: Γιώργος Ξίγκος
Υποστήριξη Παραγωγής: Ρέα Μοσχονά
Δημιουργία καπέλων: Σοφία Βασιλάκου, Άρτεμις Καραγιάννη, Ράνια Λάγιου, Ελένη Τριπολίτη, Μαρκέλλα Τριπολίτη
Επιμέλεια μαλλιών και μακιγιάζ: X’elena Beauty Studies
Παραγωγή: Cinema Alive

Φωτογραφίες

Βίντεο

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παράσταση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τα θετικά σχόλια που αναγράφονται παρακάτω. Δεν ξέρω τελικά τι παρακολούθησε ο κόσμος που τα γράφει. Στο έργο υπάρχουν αυτά... Ασύνδετα μηνύματα. Ασάφειες. Καμία δυστοπικη πραγματικότητα. Δεν υπήρχε κάποια αρχή στην ιστορία η οποία να έχει ως εξέλιξη τα όσα γίνονται στη συνέχεια. Ακόμα και διαφορετικές να είναι οι τρεις ιστορίες, απλά δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ. Ένα συνονθύλευμα κενού και μια αρτζι μπουρτζι κατάσταση. Προσοχή.. Η κριτική αφορά το έργο σαν έργο και όχι την προσπάθεια και την απόδοση των ηθοποιών. Όλοι τους ήταν σωστοί. Αλλά δεν υπάρχει το έργο για να στηρίξουν αυτοί. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.