1901

Ραντεβού;

Αρχείο Παίχτηκε από 08/03/2019 έως 21/04/2019
στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες
Διάρκεια: 75’
Δραματουργική επεξεργασία: Βαγγέλης Κοσμίδης, Χρύσα Γκούμα
Σκηνοθέτης: Βαγγέλης Κοσμίδης
Σκηνογραφία: Βαγγέλης Μαρούλης
Κοστούμια: Δημήτρης Στρέπκος- Celebrity Skin
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μαρούλης, Βαγγέλης Παππάς
Μουσική: Λένα Πλάτωνος, Στέργιος Τσιρλιάγος
Κίνηση: Γιώργος Μιχελάκης
Ερμηνεύουν: Ιωάννης Αθανασόπουλος, Χρήστος Καρανικόλας, Εμμανουέλλα Κοντογιώργου- Οικονόμου, Βαγγέλης Κοσμίδης, Χρήστος Σταθούσης, Κασσάνδρα Τζάρτζαλου, Ελένη Φαλατάκη.

Περιγραφή

Μια παράσταση για την αναζήτηση του απόλυτου έρωτα σήμερα

Περισσότερα

 -Θέλω...  -Αντέχεις...;

 Τι είναι “Έρωτας” σήμερα, τι “Ραντεβού”;

Έχουν αλλάξει τα πράγματα;

Βγαίνει ακόμα ο κόσμος Ραντεβού;

 

Χαμηλός φωτισμός, ηλεκτρονική μουσική, social media, dating apps.

Ένα Party, ποτά μοιράζονται συνέχεια στο κοινό... πίνoυμε.

Μην απενεργοποιήσεις το κινητό σου

Επτά ηθοποιοί αφηγούνται πραγματικές ιστορίες δικές τους ή άλλων... ραντεβού. Αναπόσπαστο μέρος αυτού του «πάρτι» οι θεατές.

Δύο οθόνες θα σε βάλουν σε ρόλο πρωταγωνιστή. Οι ηθοποιοί θα σε παρακινήσουν να συμμετέχεις μέσω live chat στην σκηνική δράση

Μια ακόμα παράσταση εκτυλίσσεται εκεί ταυτόχρονα, γεμάτη αναρτήσεις, φωτογραφίες, απευθείας μεταδόσεις. Τα social media δρουν ως μία εναλλακτική, ψηφιακή πραγματικότητα, το ίδιο υπαρκτή με την απτή... ίσως όμως πιο εύκολη και ασφαλής. Εκεί το εγώ, κατασκευάζεται λεπτομερώς για να είναι όπως επιθυμεί να φαίνεται. Έτσι και εσύ μπορείς να είσαι σε αυτό το πάρτι όποιος πραγματικά θέλεις. Μπαίνεις στην πλατφόρμα με ψευδώνυμο. Ο άλλος γίνεται πιο προσιτός. Η ζωή δείχνει διαφορετική και ωραία.

Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει η Λένα Πλάτωνος, η «ιέρεια» της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα.

“Μέσα στην καταιγίδα των εφήμερων σχέσεων, των blink, των άπειρων εφαρμογών και του συναισθηματικού και σωματικού ξοδέματος εμφανίζεται ο Έρωτας, σαν ένα νανούρισμα. Εκεί δεν υπάρχει φύλο, δεν υπάρχουν εξωτερικά χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες, δεν υπάρχει ερώτηση…

Υπάρχει μόνο το ότι Εγώ θέλω Αυτόν και Αυτός θέλει Εμένα.”

Το Ραντεβού; είναι μια θεατρική εμπειρία, που δίνει την ευκαιρία στους θεατές να γίνουν μέρος της.

Αληθινές ιστορίες, πλαισιωμένες από πρωτότυπη μουσική και εντυπωσιακές ερμηνείες.

Απώτερος σκοπός να γνωριστούμε

να μη μείνουμε μόνοι για ένα ακόμα βράδυ.

 Αιχμηρό, Προκλητικό, Ανορθόδοξο, Αποκαλυπτικό, Αληθινό, Ερωτικό και Αν Αντέχεις Ρομαντικό.

Όπως ένα  Ραντεβού;

- Θέλω... - Αντέχεις...;

Η παρασταση σχεδιάστηκε ώστε να είναι προσβάσημη και σε ατομα που δεν μιλούν Ελληνικά, ανθρώπους με αναπηρίες και μη, όπως ο Έρωτας

Υπάρχουν δίγλωσσοι υπέρτιτλοι σε Ελληνικά και Αγγλικά

Video Art: Κώστας Καρύδας
Φωτογράφος: Χάρης Σημηριώτης
Παραγωγή: Raw Velvet Entertainment
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Γκούμα
Βοηθοί Σκηνογράφου: Ήρα Καραγκούνη, Ειρήνη Μαρκουλάκη
Επιστημονικός συνεργάτης: Κατερίνα Τομανά
Βοηθός παραγωγής: Κωνσταντίνος Ορφανουδάκης

Στην παράσταση ακούγονται, επίσης, αποσπάσματα από τους Συγγραφείς/ Ποιητές: Κατερίνα Βόγλη, Λένα Πλάτωνος, Roland Barthes, Gustave Flaubert, Johann Wolfgang Goethe, Rainer Maria Rilke καθώς και από την Επιστολή προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου, την ποίηση της Σαπφούς και το Συμπόσιο του Πλάτωνα.

facebook.com/rantevou.performance/

Instagram: @rantevou.performance

Φωτογραφίες

27 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλή παράσταση. Σημερική καταγραφή της αναζήτησης του έρωτα. Εξαντλητικά γρήγοροι ρυθμοί, νέα, ορεξάτα, ταλαντούχα παιδιά που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτούς. Μια παράσταση που αφορά τον τρόπο που συνευρίσκονται οι άνθρωποι διαδικτυακά σήμερα, που προβληματίζει, χωρίς καθόλου να ηθικολογεί ασκόπως. Αν και δεν ήταν από τις παραστάσεις που συγκλίνουν ιδιαίτερα με την αισθητική μου, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την άκρως ρεαλιστική προσέγγιση, όπως και το ευγενικό καλωσόρισμα στο θέατρο. Θεατρομάνια ευχαριστούμε πολύ για ακόμα μία φορά.

 2. Βλέποντας για τρίτη φορά την παράσταση σήμερα στη τελευταία της μέρα,τι να πω περισσότερο από μπράβο σε όλους τους συντελεστές που την ανέβασαν.
  Κατόρθωσαν και μας έκαναν εκτός από το να περάσουμε ευχάριστα την βραδιά μας, να προβληματιστούμε που οδηγούμαστε με τον απρόσωπο τρόπο γνωριμιών και επικοινωνίας στις μέρες μας μέσω του internet.
  Τυχεροί όσοι προλάβαμε και την είδαμε!

 3. Από τη θεατρολόγο Μαρία Μαρή
  Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση, μια περφόρμανς με θέμα τον έρωτα και την αναζήτησή του. Σε αυτό το παιχνίδι συμμετέχουν και θεατές μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, με μια εφαρμογή. Μια αναζήτηση του απόλυτου έρωτα σήμερα. Υπάρχει; Πόσο απελπισμένος είναι ο σύγχρονος άνθρωπος; Τι είδους σχέση είναι αυτή που ξεκινά από ένα μέσο επικοινωνίας; Leitmotiv το ζευγάρι εκείνο ανδρών, που ενώ δείχνουν να αρέσει ο ένας στον άλλο, δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας. Ο ένας έχει όλα τα δίκτυα, Facebook, Twitter, Instagram, Viber κ.λ.π και ο άλλος έχει μόνο τηλέφωνο. Δεν υπάρχει επαφή. Η εικόνα μαζί με τα μηνύματα, αυτά είναι που δομούν τη σχέση.

  Η ηθοποιοί Ιωάννης Αθανασόπουλος, Χρήστος. Καρανικόλας, Εμμανουέλλα Κοντογιώργου-Οικονόμου, Βαγγέλης Κοσμίδης, Χρήστος Σταθούσης Κασσάνδρα Τζάρτζαλου, Ελένη Φαλατάκη, βρίσκονται σε μια διαρκή κίνηση, γίνονται ένα σώμα σαν μόρια που ψάχνουν απελπισμένα κάποιο άλλο μόριο να το αγγίξει, να μείνει μαζί του, να ησυχάσει. Ανέφικτη κατάσταση. Πολύς εκνευρισμός, καμιά ουσιαστική επικοινωνία, μιλούν για site για να κάνουν chat, για παρέα, όπως το Tinter, parea.gr, Dating Club, ένα σωρό λύσεις για να βρεις σύντροφο άμεσα για λίγο, για πολύ, για περισσότερο. Συντονιστής μέσω του υπολογιστή του ο σκηνοθέτης και ηθοποιός της παράστασης Βαγγέλης Κοσμίδης.

  Αδιέξοδες καταστάσεις μιας επικοινωνίας χαμένης στο διαδίκτυο.

  Ένα θέαμα με πολύ δράση, ωραία κίνηση που επιμελήθηκε ο Γιώργος Μιχελάκης και βέβαια καταπληκτική μουσική της Λένας Πλάτωνος και του Stergio T.

  Εκμεταλλεύτηκαν όλο τον σκηνικό χώρο του θεάτρου, με μια μοντέρνα παράσταση, επιχειρώντας να αναδείξουν την προσπάθεια εντοπισμού και έκφρασης του δυσεύρετου πια έρωτα, ο οποίος έχει εκπέσει πια σε κενά περιεχομένου λόγια και ανόητες χειρονομίες, οδηγώντας σε σχέσεις ψυχικής αποξένωσης, όπου επικρατεί η μοναξιά και σε απρόσωπες ρομποτικές συνευρέσεις, συντονισμένες διαδικτυακά.

 4. Πολύ καλή παράσταση από ένα καστ γεμάτο μεράκι, κέφι και ενέργεια για ένα δρώμενο που είναι ιδιαίτερα απαιτητικό!
  Ιστορίες με τις οποίες σίγουρα ταυτιζόμαστε οι περισσότεροι από εμάς, δωσμένες μεστά, με χιούμορ αλλά και ενίοτε ευαισθησία.
  Κυριότερο αρνητικό η κάπως χαοτική και με γρήγορες εναλλαγές αφήγηση που απαιτεί εγρήγορση από τον θεατή, ενώ το chat ήταν κάπως αχρείαστο.
  Σίγουρα είναι όμως, όπως και να 'χει, μια πάρα πολύ αξιόλογη προσπάθεια που αξίζει να δείτε!

 5. Πολυ καλη η παρασταση. Μιλα γι'αυτα που συμβαινουν και λεει μεγαλες αληθειες για τις σχεσεις και τον ερωτα, που διαρκουν λιγο και μετα τελειωνουν.. Ο κοσμος μας σημερα υπο το πρισμα του διαδικτυου.. Νεα παιδια οι ηθοποιοι, με περισση ζωηραδα, φτιαξανε μια πολυ ζωντανη παρασταση!

 6. Στα χνάρια του περσινού Μισάνθρωπου και αυτη η παρασταση στο θέατρο Θυσιών.. Διαδραστικότητα μεσω κινητού που όμως επιφέρει ρίσκο γιατι σε σχεση με την συμμετοχή του κοινού.. πολυ καλή παράσταση.. ρεαλισμός και ταυτησηγια το κοινο σε πολλα σημεία.. αξίζει καποιος να το δει

 7. Ενδιαφέρον εγχείρημα από μια ομάδα νέων ηθοποιών με άξονα τις διαδικτυακές ερωτικές σχέσεις. Δεν υπήρχε διάδραση που ίσως να είναι προς το συμφέρον των ηθοποιών αφου κάτι τέτοιο εμπεριέχει ρισκο εάν δεν έχεις την απαιτούμενη εμπειρία. Η κίνηση επί σκηνής συνεχης-τρεξιμο-που ζαλιζε ίσως τον θεατή, ώστε να χάνονται κάποια νοήματα. Με αλλη ισως σκηνοθετική μάτια θα μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όπως κ να έχει η παράσταση αποτελεί μια ενδιαφέρουσα μεταμεσονύχτια θεατρική παράσταση.
  Ευχαριστώ Θεατρομανια.

 8. Ο έρωτας, οι γνωριμίες στα χρόνια του διαδικτύου .
  Πολύ καλή παράσταση.
  Οι ηθοποιοί μας εξέπληξαν με ρεαλιστικό τρόπο πως γίνονται την σημερινή εποχή οι επαφές.
  Προβληματισμός και σκέψη, αυτό αποκομίζεις φεύγοντας!

 9. Πολύ καλή παράσταση.
  Νέοι ηθοποιοί, ωραίες σκηνικές παρουσίες, συμμετοχική από το κοινό.
  Και μοναδική που μπορείς να χρησιμοποιείς το κινητό σου κατά την διάρκεια της παράστασης, να τραβάς φωτογραφίες, βίντεο αλλά και να γράφεις σε σελίδα τα σχόλια σου και να βλέπεις των άλλων.

 10. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΕΧΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ. ΣΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΜΙΑ ΠΙΚΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΕΠΑΦΗ ΤΕΛΙΚΑ ΧΑΝΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ...

 11. Εξαιρετική παράσταση με την προβολή ενός πολύ σημαντικού γεγονότος της σύγχρονης κοινωνίας. Σεξ, γνωριμίες μέσω εφαρμογών κινητού. Είδαμε ιστορίες από εφτά διαφορετικούς χαρακτήρες και πως ο καθένας τους έχει επηρεαστεί από την τεχνολογία και την εξέλιξη αυτής σε όλους τους τομείς και συγκεκριμένα των γνωριμιών και του σεξ. Μπράβο σε όλους τους νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς για την προσπάθεια που κάνουν. Είναι μία παράσταση η οποία περνάει η ώρα ευχάριστα. Να πάτε να την παρακολουθήσετε!

 12. Παρακολουθήσαμε χθες τη παράσταση.
  Η παράσταση πάρα πολύ εξαιρετική!Μας παρουσιάζει με ένα μοναδικό τρόπο πως γίνονται την σημερινή εποχή της τεχνολογίας οι γνωριμίες, πως επιλέγουν να επικοινωνήσουν, να συναντηθούν.
  Έχει πολύ γρήγορους ρυθμούς, καλή μουσική που σε ανεβάζει και οι ηθοποιοί σε βάζουν στο κλίμα άμεσα με το που ξεκινάει με άμεση επαφή μαζί σου.
  Κατάλληλη και η επιλογή της μεταμεσονύχτιας ώρας.
  Το θέατρο Θησείον, γνωστό, πάντα ανεβάζει ψηλά τον πήχη και ανεβάζει επιλεγμένες παραστάσεις ποικίλων θεμάτων που ελκύουν το θεατρικό κοινό.
  Την συνιστώ!