Remember Me

Αρχείο Παίχτηκε από 30/10/2021 έως 31/10/2021
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Χορογραφία: Giorgia Maddamma «On en rit encore», Αθανασία Κανελλοπούλου «Siren», Δάφνις Κόκκινος «Hug me, it’s forbidden»
Χορεύουν: (οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Σχολής) Βόσσου Δήμητρα-Ηλέκτρα, Γκουτζαμπασούλη Φεβρωνία, Ζουάνος Ανδρέας, Κακαράντζα Ηλιάνα, Καλογεροπούλου Ναταλία, Καμπανού Μαρία, Καρούτης Χρήστος, Κατσιμπράκη Χριστίνα-Άννα, Κουβάτση Κυβέλη, Κουτζούχα Αθανασία, Μαυρομανωλάκη Ελένη-Μαρία, Μπέγκα Βασιλική, Μωραϊτέλλη Ειρήνη, Παντελάκη Ειρήνη-Παρασκευή, Παράσχου Παναγιώτης, Σωτήρχου Ελευθερία-Αικατερίνη, Τζανίμη Ιωάννα, Τζοβάρας Χρήστος-Ιωάννης, Τσικμανλή Μαριάννα, Τσολάκου Ελένη, Χαρώνης Φώτιος, Χατζηαντώνη Μάριος

Περιγραφή

Με τη σπονδυλωτή παράσταση “remember me”, αφιερωμένη στη Θύμηση, κλείνουν τον κύκλο σπουδών τους, το 2021, οι τελειόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Περισσότερα

Η μνήμη λέει ιστορίες,

είναι αυτή που στήνει γέφυρες...

cera una volta

Με τη σπονδυλωτή παράσταση “remember me”, αφιερωμένη στη Θύμηση, κλείνουν τον κύκλο σπουδών τους, το 2021, οι τελειόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Η παράσταση, που θα γίνει στις 30 και 31 Οκτωβρίου στις 20.00, στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα παρουσιάσει τρεις χορογραφίες των Giorgia Maddamma, Αθανασίας Κανελλοπούλου και Δάφνι Κόκκινου.

Η ομάδα των τελειόφοιτων, που σπούδασαν σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, αποχαιρετούν την ιστορική Σχολή στα σκαλάκια της οδού Ομήρου με τρία κομμάτια σύγχρονου χορού που διερευνούν πώς το ανθρώπινο σώμα γίνεται φορέας αναμνήσεων και όχημα για τα συναισθήματα που συνοδεύουν τη μνήμη και τη νοσταλγία.

Το κομμάτι «On en rit encore» της Giorgia Maddamma, συνδιαλέγεται με την αίσθηση της ελευθερίας, του ονείρου και της επιθυμίας, αισθήσεις που για πολύ καιρό παρέμειναν περιορισμένες.

Το κομμάτι «Siren» της χορογράφου, Αθανασίας Κανελλοπούλου, εστιάζει στο εφήμερο και το παροδικό της ζωής, στη στιγμή που χάνεται, επιχειρώντας να δώσει μια γραμμική και ενίοτε αφαιρετική αφήγηση, ένα συνεκτικό νήμα μέσα στις κατακερματισμένες δομές της σύγχρονης κοινωνίας.

Το κομμάτι «Hug me, its forbidden» του διευθυντή της ΚΣΟΤ, Δάφνι Κόκκινου, θέτει ερωτήματα για την υπόσταση της μνήμης, για το πού την εντοπίζουμε και το πώς αποτυπώνεται στο σώμα και στις καθημερινές χειρονομίες μας. Πού κείτεται η μνήμη του κόσμου; Πόση μνήμη έχει μια άδεια αγκαλιά; Πόσο πολύ δικαιούμαστε να αγκαλιάσουμε στη ζωή μας; Πόσο σφιχτά πρέπει να αγκαλιαστούμε, για να έχει η αγκαλιά δικαίωμα στην μνήμη;

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Λυκούργου Νεοφώτιστου

Λίγα λόγια για την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ)

Η ΚΣΟΤ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στεγάζεται στην οδό Ομήρου 55, στην Αθήνα, στο ίδιο κτήριο που έχτισε η Κούλα Πράτσικα, ειδικά διαμορφωμένο με τον πιο σύγχρονο τρόπο.

Στην ΚΣΟΤ λειτουργούν δύο τμήματα σπουδών: το Προεπαγγελματικό, όπου φοιτούν παιδιά από 10 ετών παράλληλα με το σχολείο τους, και το Επαγγελματικό, όπου φοιτούν, μετά το πέρας των σπουδών τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μέλλοντες επαγγελματίες του χώρου.

Και στα δύο τμήματα η φοίτηση είναι δωρεάν και γίνεται κατόπιν εξετάσεων.

Οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν στελεχώσει και στελεχώνουν τις καλύτερες ομάδες ως χορευτές ανά τον κόσμο και έχουν αναδειχτεί ως σημαντικοί χορογράφοι, καθηγητές και θεωρητικοί του χορού.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες με έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Κ.Σ.Ο.Τ

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Ρήγος

Αντιπρόεδρος: Βικτωρία Ζυγούρου Καρτάλη

Μέλη: Νικόλαος Ξανθούλης, Παναγιώτης Σταυρόπουλος , Ελένη Τζάνου

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Κ.Σ.Ο.Τ: Δάφνις Κόκκινος

ΓΕΝΙΚΗ ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΩΝ: Μαρία Αδαμοπούλου

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Δημήτρης Κουτσούμπας

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ – ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δώρα Στυλίδου

Φωτογραφία - Βίντεο: Στρατής Βογιατζης

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Παναγιώτης Μανούσης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ: OPUS ltd

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Κ2 Design

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ: ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗ

*Με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής ΕΣΠΑ 2014-2020

Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Ομήρου 55 τ.κ. 10672, Αθήνα, Mail: info@ksot.gr, www.ksot.gr

Φωτογραφίες