Ριγολέττος

Στίχοι: Τζουζέππε Βέρντι (λιμπρέτο)
Σκηνοθέτης: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Σκηνογραφία: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Alan Hranitelj
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Μουσική: Λουκάς Καρυτινός (διεύθυνση)
Μουσική σύνθεση: Τζουζέππε Βέρντι
Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Κίνηση: Πατρίσια Απέργη
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Πακσόγλου (Δούκας της Μάντοβας), Δημήτρης Τηλιακός (Ριγολέττος), Χριστίνα Πουλίτση (Τζίλντα), Πέτρος Μαγουλάς (Σπαραφουτσίλε), Μαίρη-Έλεν Νέζη (Μανταλένα) κ.ά.
Τραγουδούν:
Τραγουδούν & παιζουν μουσικό όργανο: Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και μονωδούς της ΕΛΣ

Περιγραφή

Η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το 2022, είναι το σκοτεινό αριστούργημα του Τζουζέππε Βέρντι Ριγολέττος σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Η πολυαναμενόμενη παραγωγή της ΕΛΣ, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω της πανδημίας, θα κάνει την πρεμιέρα της τον Ιούνιο στο Ηρώδειο […]

Περισσότερα

Η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το 2022, είναι το σκοτεινό αριστούργημα του Τζουζέππε Βέρντι Ριγολέττος σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Η πολυαναμενόμενη παραγωγή της ΕΛΣ, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω της πανδημίας, θα κάνει την πρεμιέρα της τον Ιούνιο στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Από το 1851, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Βενετία, έως σήμερα, ο Ριγολέττος έχει χειροκροτηθεί από χιλιάδες θεατές σε όλο τον κόσμο και δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις δημοφιλέστερες όπερες όλων των εποχών. Ο Βέρντι θέτει στο επίκεντρο έναν άνθρωπο του περιθωρίου, τον αυλικό γελωτοποιό Ριγολέττο, και με τη μουσική του εξερευνά όλες τις όψεις της σύνθετης προσωπικότητάς του. Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, στη δεύτερή της συνεργασία με τη Λυρική Σκηνή, θα δώσει τη δική της οπτική στο πολυαγαπημένο έργο.

Διεύθυνση χορωδίας Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Φωτογραφίες