S.T.A.B - Saxophone quartet

Αρχείο Παίχτηκε από 19/12/2016 έως 19/12/2016
στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων - ΚΕΤ
Παίζουν μουσική: Guido De Flaviis (sax soprano) | Στάθης Μαυρομάτης (sax contralto) | Ilias Samsonov (sax tenore) | Kώστας Τζέκος (sax baritono)

Περιγραφή

Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ρεπερτόριο μπαρόκ, σε μια εξαιρετική μουσική βραδιά με έργα των Bach, Vivaldi, Frescobaldi, Benedetto Marcello, Giovanni Legerenzi και Telemann.

Περισσότερα

S.T.AB.

Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2012. Έχει δώσει συναυλίες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο καλοκαιρινό φεστιβάλ Ρεθύμνου, και στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει κλασσική μουσική του 20ου αιώνα, μπαρόκ, διασκευές για τον κινηματογράφο, σύγχρονη μουσική, τζαζ, τανγκό, καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις αποκλειστικά γραμμένες για το κουαρτέτο.

Έμφαση δίνεται στο σύγχρονο ρεπερτόριο, που έχει σταθεί αφορμή για συνεργασίες με αξιόλογους έλληνες συνθέτες, όπως ο Γιώργος Κουμεντάκης.

Tο σύνολο αποτελείται από εξέχοντες σολίστες που ο καθένας τους έχει να επιδείξει σπουδαία καριέρα.

Guido De Flaviis

Ο Guido De Flaviis παρακολουθεί τα πρώτα του μαθήματα στο σαξόφωνο με τον καθηγητή Claudio Ceschini στο Teramo και συνεχίζει με τον Daniele Comoglio στην Ακαδημία της Brescia. Το 2004 αποφοιτά με την ανώτερη διάκριση από την Ακαδημία “G. Verdi” του Μιλάνου, υπό την καθοδήγηση του Mario Marzi. Παρακολουθεί σεμινάρια με σημαντικούς σαξοφωνίστες, όπως οι J.M.Londeix, F.Moretti, D.Libman, C.Delangle, V.David. Το 2005 ξεκινά τις σπουδές του στην Εθνική Ακαδημία Μουσικής της Ολλανδίας  “Swellinck” στο Άμστερνταμ, με καθηγητή τον Henk van Twillert, απ’ όπου αποφοιτά με τον τίτλο  Masters with Honours 2007.

Κερδίζει τις υποτροφίες «Dragoni», «Ferrero» και την ξεχωριστή «Top Talent in Netherlands». Του απονέμεται το πρώτο βραβείο μεταξύ όλων των κατηγοριών για σολίστες σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς επίσης και το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «μουσική δωματίου».

Δραστηριοποιείται ως ερμηνευτής και συνεργάζεται με διάφορα μουσικά σύνολα: ντουέτο για σαξόφωνο και κιθάρα, σαξόφωνο και πιάνο, κουαρτέτο, με τα οποία συμμετέχει σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες σε γνωστά ευρωπαϊκά θέατρα, όπως «Ponchielli» στην Κρεμόνα, «Lingotto» στο Τορίνο, «Dal Verme» στο Μιλάνο, «Grote Zaal» στο Groningen, «Cristofori» και «Muziek Gebouw» στο Άμστερνταμ, «Auditorio National de Musica στη Μαδρίτη και στη Βιέννη. Συμπράτει με πολλές ορχήστρες, όπως η «Scaligeri Ensemble of La Scala», η Ορχήστρα «Cantelli» και «Verdi» του Μιλάνου, η Ορχήστρα “S.Cecilia” της Ρώμης, Ορχήστρα Πνευστών του Soncino,  Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα της Λυρικής και της ΕΡΤ στην Αθήνα, καθώς  και  Κρατική Ορχήστρα  Θεσσαλονίκης.

Το 2004 λαμβάνει μέρος στο δίσκο “R-Evolution Suite” του G. Falzone, ως ερμηνευτής (δισκογραφική εταιρία “Soul Note”).

Από το 2006 είναι μέλος του «The Red Chicken Soup» με τη Μαργαρίτα Κουρτπαρασίδου στα κρουστά. Το ντουέτο ειδικεύεται στη σύχρονη κλασική μουσική συνθετών όπως Ι. Ξενάκης, L. Naon, και πολλών άλλων. Ηχογραφούν και ερμηνεύουν για πρώτη φορά έργα που τους έχουν αφιερώσει πολλοί συνθέτες. Στη συνέχεια κάνουν ακόμα πιο αισθητή την παρουσία τους στα μουσικά πράγματα, καθώς εμφανίζονται στο Σαν Ντιέγκο, τη Νέα Υόρκη, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και  το Άμστερνταμ.

Για έξι χρόνια συμμετέχει ως σολίστ στην τοπική ορχήστρα του Τέραμο “I Sinfonici”. Από το 2003 συνεργάζεται ως σολίστ με την Ορχήστρα A.C.O. Val Vibrata (AP), με την οποία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από πενήντα συναυλίες.

Υπήρξε μέλος του διεθνούς κουαρτέτου σαξοφώνων του Θεόδωρου Κερκέζου. Με το κουαρτέτο σαξοφώνων έχει εμφανιστεί στο Peterhof Palace της Αγίας Πετρούπολης, στο Opera House στο Κάιρο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ.α.

Σε συνεργασία με τους Medeaelectronique ηχογραφεί το CD “Saxotronik”, το οποίο περιλαμβάνει πρώτες εκτελέσεις για σόλο σαξόφωνο και σαξόφωνο με live electronic.

Ζει στην Αθήνα και διδάσκει σαξόφωνο στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας καθώς και στο Ωδείο Εν Οργάνοις, στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.guidodeflaviis.com

 Samsonov ilia

Γεννήθηκε στην Ουκρανία. Σπούδασε σαξόφωνο στη Μουσική Σχολή της Ντονέτσκ. Από το 2010 είναι μαθητής της τάξης σαξοφώνου του Θεόδωρου Κερκέζου στο ωδείο Φίλιππος Νάκας. Από 2013 είναι φοιτητής στο τμήμα μουσικολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Είναι μέλος του STAB Saxophone Quartet και του Kerkezos Saxophone Quartet. Έχει παίξει με τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα και την Jeju Philarmonic Orchestra (Jeju,Korea) .

Στάθης Μαυρομμάτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Ολοκλήρωσε σπουδές μαθηματικού στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σαξοφώνου στο Ωδείο Φ. Νάκας της Αθήνας και το London College of Music, διεύθυνσης μπάντας και σύνθεσης, όλα με αριστεία, επαίνους και διακρίσεις.

Πρώτο σαξόφωνο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων, τακτικός συνεργάτης της ΚΟΑ, έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες ενώ έχει εμφανιστεί ως σολίστας με ελληνικές και ξένες ορχήστρες συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ, σεμινάρια και συνέδρια, σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Αλβανία, Αγγλία, Τουρκία, Βέλγιο, Καναδά, ΗΠΑ κ.α.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι συνθέτες του έχουν αφιερώσει πολλά έργα που παρουσιάζει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις.

Έχει ηχογραφήσει ζωντανά στις ΗΠΑ έργα του Ντ. Κωνσταντινίδη και έχει κυκλοφορήσει δύο CDs με μουσικές Ελλήνων συνθετών (το πρώτο με τη πιανίστα Χριστίνα Παντελή και το δεύτερο με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας) που έχουν αποσπάσει διακρίσεις και εγκωμιαστικές κριτικές από έγκριτους μουσικοκριτικούς και από διεθνείς σολίστες σαξοφώνου, ενώ συχνά αναμεταδίδονται ηχογραφημένες εκτελέσεις του από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Διδάσκει σαξόφωνο στο Ωδείο Απολλώνιο και είναι πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος.

Έχει τιμηθεί από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών (βραβεία μουσικής 2010), την Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος της Κέρκυρας (επίλεκτο μέλος)  και του Yamaha Music Europe  με τον τίτλο του “Yamaha Artist”.

Kώστας Τζέκος

Ο Κώστας Τζέκος γεννήθηκε στη Κέρκυρα. Σπούδασε θεωρητικά στο Ιόνιο Ωδείο και στη συνέχεια κλαρινέτο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (τάξη κ. Ε. Κιοσόγλου). Συνέχισε τις σπουδές του στο όργανο στην Ecole Normale de Musique de Paris στην τάξη του καθηγητή Guy Dangain απ’ όπου πήρε το Diplôme Supérieur d’ Exécution και στη μουσική δωματίου στην τάξη του καθηγητή κ.Dévy Erlih, απ’όπου αποφοίτησε με το Diplôme de Concertiste de Musique de Chambre. Eίναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει στο Ensemble Moderne Summer Academie και σε σεμινάρια στη Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία, με κλαρινετίστες όπως: Walter Boeykens, Ronald van Spaendonck, Philippe Berrod, Jacques di Donato κ.α.. Έχει δώσει συναυλίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως: Akbank JazzFestival Istanbul, KunstFestSpiele Herrenhausen Hannover, International Music Dayin Hyde Park-London, κ.α.

Από το 2008 είναι μέλος του Ergon Ensemble. Από το 2011 είναι τακτικός συνεργάτης της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και από το 2013 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει συνεραγστεί επίσης με: το Εθνικό Θέατρο, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα Φίλων της Μουσικής, ενώ συμπράττει τακτικά με μουσικά σύνολα και ομάδες όπως: Oper(o), VentusEnsemble, ARTefacts Ensemble και Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Είναι μέλος του S.T.A.B από το 2014.