442

Σκανταλοτεχνίες

Διάρκεια: 60 λεπτά

Περιγραφή

Παιχνίδια ονομάτων και η παρέα μεγαλώνει. Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να πεις το όνομά σου; Ένας, δύο..δέκα; Ας τους ανακαλύψουμε… παίζοντας!

Περισσότερα

Σκανταλοτεχνίες Πολυθεματικό εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών

Στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ιστορίες, παραμύθια, μύθους και εικόνες. Μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, παρέα με το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και με πειράματα πολλά, ξεδιπλώνω τον ξεχωριστό μου χαρακτήρα,  παίζω και μαθαίνω. Ένα πραγματικά δημιουργικό εργαστήρι, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να ασχοληθούν με τις τέχνες,  γνωρίζοντας το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική, να πειραματιστούν, και να διασκεδάσουν, ζωντανεύοντας μέσα από το παιχνίδι, όμορφες ιστορίες. Σ

χεδιασμός - Εμψύχωση: Σαββίνα Σταυρινίδου

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 12:00: 

Καλωσήρθατε παιδιά. Ας γνωριστούμε

Με εργαλείο μας τις τέχνες, γνωριζόμαστε και γνωρίζουμε τον κόσμο. Παιχνίδια, ήχος, χρώματα… γίνονται ένα.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 12:00:  Μουσικό bingo

Παιχνίδια ονομάτων και η παρέα μεγαλώνει. Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να πεις το όνομά σου; Ένας, δύο..δέκα; Ας τους ανακαλύψουμε… παίζοντας!

Κυριακή 6 Οκτωβρίου, 12:00: Περπατώντας πάνω στις εικόνες του Claude Monet.

Ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ με τους πίνακες του μεγάλου ζωγράφου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη της ζωγραφικής, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τους δικούς τους, ξεχωριστούς πίνακες, με ιδιαίτερα υλικά. Κ

υριακή 13 Οκτωβρίου, 12:00: Van Gogh. Mια ιδιαίτερη προσωπικότητα, ένας σπουδαίους ζωγράφος

Παρέα με τα παιδιά, θα απολαύσουμε την έναστρη νύχτα του και θα ταξιδέψουμε, μέσα από παιχνίδια και μουσικές. Η τέχνη της ζωγραφικής, μπλέκεται με τις υπόλοιπες τέχνες..και το αποτέλεσμα..δημιουργικό!

Κυριακή 20 Οκτωβρίου, 12:00: Μια μέρα... με τον Pablo Picasso.

Διάσημοι πίνακες, δραματοποιούνται μέσα από το παιχνίδι. Χρώματα και μουσικές παίρνουν μορφή. Τα παιδιά, σαν άλλοι ήρωες του κάθε πίνακα, ξεχύνονται σε νέες περιηγήσεις και ζωγραφίζουν όπως δεν έχουν ζωγραφίσει ποτέ ξανά. Μη χάσετε το ταξίδι…

Κυριακή 3 Νοεμβρίου, 12:00: Μουσική και παιχνίδι γίνονται ένα!

Ο Orff και o Dalcroze οδηγούν τα παιδιά, μέσα από τη μουσική και την κίνηση να γνωρίσουν τον κόσμο. Μουσικά όργανα, ηχηρές κινήσεις, παιχνίδια ομάδας και συνεργασίας.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου, 12:00: Μουσικές κατασκευές.

Μουσικές από όλο τον κόσμο, παίρνουν μορφή, μέσα από το παιχνίδι. Ελάτε να κατασκευάσουμε παρέα, αυτοσχέδια μουσικά όργανα και να αποτυπώσουμε στο χαρτί, κάθε αγαπημένη μας μουσική.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου, 12:00: Πολυπολιτισμικό μουσικό ταξίδι.

Παράξενες μουσικές από χώρες τους κόσμου, γεμίζουν τις βαλίτσες μας με γνώσεις και ήχους. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο, περπατώντας πάνω σε ένα μουσικό χάρτη.

 

Φωτογραφίες