Τα Φαντάσματα του Τενεσί

Αρχείο Παίχτηκε από 22/02/2019 έως 22/03/2019
στο ΠΚ
Κείμενο: Ελένη Ρουφάνη
Διασκευή: Ελένη Ρουφάνη
Σκηνοθέτης: Ευδοκία Σουβατζή
Σκηνογραφία: Ελένη Ρουφάνη
Κοστούμια: Ελένη Ρουφάνη
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά) Σωτήρης Αγριανίδης, Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου, Ολυμπία Δεδοπούλου, Παναγιώτα Κιόρογλου, Σίσυ Κολλάρου, Βούλα Κουφού, Κατερίνα Μαυρίδου, Ιωάννα Μιχαλοπούλου, Ελευθερία Μπουρανή, Μάριος Νικόλι, Μάνος Ουρανός,  Αντώνης Ραζής, Εύα Ροδίτη, Ελένη Ρουφάνη, Κλειώ Σινοπούλου, Σοφία Χατζηλεωνίδου, Θοδωρής Χονδρογιάννης

Περιγραφή

Η Θεατρική Ομάδα Πέρασμα παρουσιάζει το έργο «Τα Φαντάσματα του Τενεσί».

Περισσότερα

Στη σκηνή ο ίδιος ο Τενεσί Ουίλιαμς, αντιμέτωπος με τους ήρωες του. Το όνειρο του ν’ αγοράσει ένα κτήμα στη Σικελία και να γράψει ένα τελευταίο έργο, ανάμεσα σε χήνες, γίδες και ωραίους χωριάτες, αποτελεί τον καμβά για «Τα Φαντάσματα του Τενεσί». Εκεί τον επισκέπτονται οι ήρωες του, διεκδικώντας τη λύτρωσή τους. Ξεπερνούν τα όρια που θέτει η δραματουργική τους φύση, παραβιάζουν τη θεατρική τάξη, συγκρούονται με τους νόμους της και με τον δημιουργό τους. Έχουν μεταπτώσεις από την υπακοή και την πίστη ως το θυμό και την εξέγερση. Είναι διπλά τραγικά πρόσωπα που παλεύουν με την ενοχή και τη μοναξιά τους, χαρακτηριστικά και του ίδιου του Ουίλιαμς, ο οποίος αποκτά λόγο, με υλικό «κλεμμένο» από συνεντεύξεις και κυρίως από τα απομνημονεύματά του («Memoirs», 1975 )

Η σκηνοθετική πρόταση της Ευδοκίας Σουβατζή, αναδεικνύει τη διπλή υπόσταση των χαρακτήρων που αγωνίζονται να νικήσουν το χρόνο υπερβαίνοντας τη μοίρα τους, ότι δηλαδή κάνει και ο δημιουργός τους. Η παράσταση λειτουργεί ως θέατρο μέσα στο θέατρο. Η λιτή σκηνογραφία υπηρετεί την ατμόσφαιρα ονείρου - εφιάλτη του Ουίλιαμς. Οι σκηνές εναλλάσσονται με γρήγορο ρυθμό, για να δοθεί περιεκτικά η ιστορία επιλεγμένων έργων και μονόπρακτων.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γρηγόρης Τσιάμης
Παραγωγή: Εταιρία Παρουσία

Φωτογραφίες

Βίντεο