The Point of Pointe, από το πραγματικό στο φανταστικό

Αρχείο Παίχτηκε από 04/03/2023 έως 21/03/2023
στο Ροές
Διάρκεια: 70'
Σύλληψη: Γιάννης Αντωνίου
Σκηνογραφία: Γιάννης Αντωνίου
Κοστούμια: Γιάννης Αντωνίου
Μουσική σύνθεση: Νίκος Γιαννιός
Χορογραφία: Γιάννης Αντωνίου
Ερμηνεύουν: Εβίνη Παντελάκη, Κωνσταντίνος Αργυρίου Ευαγγελούδης, Σπύρος Ντόγκας, Γιάννης Αντωνίου,  Andrius Mulokas (Κηπουρός #1), Κηπουρός #2 Αναστασία Μπρουζιώτη (Κηπουρός #2)

Περιγραφή

Μια performance χορού που συναντά το νέο σουρεαλισμό

Περισσότερα

Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας χορογράφος Γιάννης Αντωνίου, με το νέο έργο του εμπνέεται από το σύγχρονο χορευτικό σώμα και το νέο σουρεαλισμό, ως κατάσταση του νου και αποσκοπεί στην ανατροπή της “πραγματικότητας”.

Μαζί με τους συνεργάτες του Εβίνη Παντελάκη, Κωνσταντίνο Αργυρίου Ευαγγελούδη, Σπύρο Ντόγκα, Andrius Mulokas, Αναστασία Μπρουζιώτη μας μεταφέρουν σε ένα ουτοπικό περιβάλλον. Το ον “κηπουρός” έρχεται να φροντίσει, να καλλιεργήσει και να αποκαλύψει μια νέα πραγματικότητα, που στον πυρήνα της τοποθετεί τη σχέση του αμοιβαίου και πραγματικού αυθορμητισμού. Αναπτύσσει μία πιο προσωπική σχέση, όπου η φύση ξεχύνεται ορμητικά από όλους τους πόρους του σώματος ποτίζοντας το ζωή. Το σώμα λειτουργεί άμεσα ως μέσο δημιουργίας και υλοποίησης επιθυμιών και καταστάσεων, φωτίζοντας την ύπαρξη εναλλακτικών ταυτοτήτων.

Στον ουτοπικό κήπο συναντάμε ως έκπληξη τα παπούτσια pointe, ιστορικά συνώνυμα του μπαλέτου και της μπαλαρίνας σε όλο τον κόσμο, τα οποία αντιμετωπίζονται σαν σημείο ελευθερίας και πειραματισμού, προσπερνώντας τις συμβατικές κινήσεις του μπαλέτου, τους στιλιστικούς και ιεραρχικούς περιορισμούς του. Το ον “κηπουρός” πλέον εξυψώνεται κυριολεκτικά και μεταφορικά σε ένα αιθέριο πλάσμα μακριά από την ανθρώπινη υπόστασή του και την έμφυλή του ταυτότητα (gender bender).

Στόχος μας να ξαναζωντανέψει μέσα μας ο σπόρος της δημιουργίας, της φαντασίας και της αποδοχής ανοίγοντας τις πόρτες σε ένα τοπίο χωρίς όρια.

Τη γεμάτη με πειραματισμούς αλλά και άκρως ατμοσφαιρική μουσική υπογράφει ο Νίκος Γιαννιός.

Ο Γιάννης Αντωνίου

Η ομάδα του Γιάννη Αντωνίου KUNST-STOFF productions, βραβευμένη με το βραβείο Goldie Award, δημιουργεί πρωτότυπα έργα, διεθνείς συνεργασίες και συμπαραγωγές . Με την πολυμορφία των εκδηλώσεων και δράσεων της, απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, υποστηρίζοντας τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα. Έχει οργανώσει και παρουσιάσει φεστιβάλ και πολυμορφικές παραστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Γιάννης Αντωνίου, σπούδασε στην Κρατική Σχολή Χορού της Αθήνας Κ.Σ.Ο.Τ. και στην συνέχεια στη φημισμένη Σχολή της όπερας του Αμβούργου. Στη Γερμανία χόρεψε στις όπερες του Αμβούργου, Osnabruck, της Βόννης αλλά και σαν guest με το Underwegs Theater στην Χαιδελβέργη και με το member project του William Forsythe. Μετά από πρόσκληση του διάσημου χορογράφου Alonzo King ταξίδεψε στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής, όπου χόρεψε σαν σολίστας με την ομάδα του Lines Ballet αλλά και την Όπερα του Σαν Φρανσίσκο και Sara Shelton Manns Contraband. 

Το 1998 δημιούργησε τον καλλιτεχνικό οργανισμό KUNST-STOFF, με έργα που έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ και θέατρα σε όλο τον κόσμο.

Φωτογραφίες: Κάρολος Καρύδης

Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

''Η παράσταση The Point of Pointeπό το πραγματικό στο φανταστικό πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού’'. With the financial support of the Ministry of Culture and Sports.

Φωτογραφίες