Το Κεφάλαιο

Σύλληψη: Ρούλα Πατεράκη
Συγγραφέας: Καρλ Μαρξ
Σκηνοθέτης: Ρούλα Πατεράκη
Σκηνογραφία: Άγγελος Μέντης
Ερμηνεύουν: Ρούλα Πατεράκη

Περιγραφή

Η Ρούλα Πατεράκη θα επιχειρήσει μια θεατρική ανάγνωση του Κεφαλαίου του Καρλ Μαρξ στο Θέατρο Ροές για 12 μόνο παραστάσεις.

Περισσότερα

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Γκάζι) μετά το τέλος της παράστασης "Το Κεφάλαιο" του Karl Marx σε δραματοποιημένη αφήγηση και ερμηνεία από τη Ρούλα Πατεράκη (Ώρα έναρξης παράστασης 20.00) οι καθηγητές, κύριοι Γιάννης Μηλιός και Μιχάλης Σπουρδαλάκης, θα συζητήσουν με εφαλτήριο την παράσταση  για τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς, τα νέα πολιτικά προτάγματα, τα όρια του Καπιταλισμού, τα όρια του Μαρξισμού και τις διορθώσεις που ενδεχομένως θα έκαναν στο magnum opus του Mαρξ σήμερα. Ο Γιάννης Μηλιός, Τακτικός Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κοινωνικός επιστήμονας με έμφαση στη μαρξιστική οικονομία και ο Μιχάλης  Σπουρδαλάκης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, σε μια ανοιχτή συζήτηση με τη Ρούλα Πατεράκη και το κοινό της παράστασης, την οποία θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ιωάννα Κλεφτόγιαννη.

Ο Μαρξ λέει :  ‘’Νομίζω ότι ποτέ κανείς δεν έχει γράψει τόσο μανιακά για το χρήμα, έχοντας τόσο λίγο ο ίδιος.  Το Κεφάλαιο δεν πρόκειται να μου πληρώσει ούτε τα πούρα που κάπνισα όταν το έγραφα’’ .

Και λέγοντας αυτά κι άλλα παρόμοια, (σύμφωνα με τα λόγια της κόρης του Ελέανορ), ‘’κάλπαζε ο μεγάλος άντρας, αυτός, ο τρόμος των αστών και των αριστοκρατών της Ευρώπης, μέσα στο μικροσκοπικό κήπο του σπιτιού μας στη Γκράφτον Τέρας’’.

Ηχητικό Περιβάλλον – Δημήτρης Ιατρόπουλος

Φωτογραφίες