Το κτήνος στο φεγγάρι

Σκηνοθέτης: Αλέξης Σαριγιάν
Ερμηνεύουν: Σαρκίς Μινασιάν, Αγκόπ Μπαρσαμιάν, Σάρα Μισσακιάν και Σαντ Ταβιτιάν

Περιγραφή

Στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 60 ετών από την ίδρυση του Αρμενικού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Σωματείου «Χαμαζκαΐν», την Κυριακή 6/11/2016 στις 19:00 στον Πολυχώρο Άννας και Μαρίας Καλουτά (πρώην Αθηναϊκό, Τιμοκρέοντος 6Α, Ν. Κόσμος) θα παρουσιαστεί η παράσταση με τίτλο «το Κτήνος στο Φεγγάρι» του Ρ. Καλινόσκι, σε μετάφραση του Δημήτρη Τάρλοου από τον ερασιτεχνικό θίασο «Αρσαβίρ Καζαντζιάν».

Περισσότερα

Το Σωματείο «Χαμαζκαΐν», είναι το ελληνικό παράρτημα ενός Διεθνούς Πολιτιστικού Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με μοναδικό σκοπό την διατήρηση της αρμενικής ταυτότητας των μελών και ταυτόχρονα τη διάδοση του πολιτισμού και των παραδόσεών μας μέσα στην Ελληνική επικράτεια, όπου και δραστηριοποιείται.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν τρία τμήματα στην Ελλάδα εξίσου δραστήρια: το χορευτικό, το θεατρικό και το χορωδιακό, στελεχωμένα όλα από εθελοντές ερασιτέχνες καλλιτέχνες αρμενικής καταγωγής.

Για πρώτη φορά την 60ετή ιστορία του το σωματείο Χαμασκαΐν, παρουσιάζει μια ελληνόφωνη παράσταση, με θέμα δύο επιζήσαντες της γενοκτονίας που προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν την ταυτότητά τους μέσα σε μια ξένη χώρα, αγκιστρωμένοι όμως πεισματικά στα τραυματικά βιώματα που καθόρισαν τους χαρακτήρες τους.

Το έργο, αν και φέρει αρμένικο θέμα, αφορά στο σύνολο τους μετανάστες - πρόσφυγες, είναι πολύ επίκαιρο και αγγίζει με μεγάλη ευαισθησία την ιστορία τους. Η παράσταση έχει ήδη παιχτεί πριν από ένα χρόνο στον ίδιο χώρο καθώς και άλλη μια φορά στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πέτρας τον Ιούλιο, και σημείωσε τεράστια επιτυχία και αποδοχή από τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε από ερασιτεχνικό θίασο.

Μουσική: Χάικ Γιαζιτζιάν

 

Βίντεο