231

Τσεχ-off

Αρχείο Παίχτηκε από 09/12/2016 έως 15/01/2017
στο Σταθμός
Διάρκεια: 120'
Σκηνοθέτης: Ιώ Βουλγαράκη
Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Δημήτρης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Μαρία Δαμασιώτη, Μπλερίμ Δαμπιράι, Γιώργος Δικαίος, Ιωάννης Κοτίδης, Γρηγορία Μεθενίτη, Μαίρη Μηνά, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μαρία Πετεβή, Δέσποινα Ρεμεδιάκη, Βασίλης Σαφός

Περιγραφή

Ποια άλλη ζωή ονειρευόμαστε να ζήσουμε, όσο ο χρόνος αυτής της ζωής που έχουμε τελειώνει; Ποια προσδοκία μάς κρατά όρθιους; Σε τι πιστεύουμε;  Και ακόμη, τι μπορεί να συμβαίνει στις τρεις αδελφές, του ομώνυμου έργου του Αντόν Τσέχωφ, «έξω απ’την σκηνή»;

Περισσότερα

Τρεις Αδελφές: το έργο ανάμεσα στο έργο

Η παράσταση «ΤΣΕΧ-OFF», ύστερα από εννέα μήνες έρευνας και δοκιμών πάνω στο κλασικό τσεχωφικό αριστούργημα Τρεις Αδελφές, παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Ιούνιο 2016 στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, στο πλαίσιο των διπλωματικών εξετάσεων της Σχολής. Είναι μία ολοκληρωμένη και εντελώς αυτόνομη δραματουργική σύνθεση, οι σκηνές της οποίας θα μπορούσαν να λαμβάνουν χώρα πριν και ανάμεσα από τις σκηνές που έγραψε ο Τσέχωφ. Σε πλήρη συνέπεια προς την αφηγηματική γραμμή του έργου, η παράσταση λειτουργεί αντιστικτικά προς αυτό: παρακολουθούμε δηλαδή την ιστορία αποκλειστικά μέσα από σκηνές που φαντάστηκαν και δημιούργησαν οι ίδιοι οι ηθοποιοί.

Με τον «ΤΣΕΧ-OFF» το Θέατρο ΠΟΛΗ γνωρίζει στο αθηναϊκό κοινό ένα δυνατό ανσάμπλ νέων ταλαντούχων ηθοποιών και μια πρωτότυπη δραματουργία.

Δραματουργία: Ο θίασος
Σκηνοθεσία-σκηνικός χώρος: Ιώ Βουλγαράκη
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος
Μουσική: Βαλέρια Δημητριάδου
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Βίντεο

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με πρόσκληση για τις 23/12 και δύο αναβολές, μία λόγω δικής μου ασθένειας και μία λόγω καιρού που δεν έγινε η παράσταση κατάφερα να τη δω σήμερα 7/1...... Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σκηνοθετική ματιά με δυνατά σημεία και κάποια άλλα που δεν πέτυχαν απόλυτα. Καλή σε γενικές γραμμές με το δεύτερο μέρος σαφώς ευρηματικότερο και το τελευταίο τέταρτο να σε αποζημιώνει για τυχόν αδυναμίες. Ευχαριστώ ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ.