Βαθιά γαλάζια θάλασσα

από 23/03 έως 26/05
Διάρκεια: 105'
Συγγραφέας: Τέρενς Ράττιγκαν
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθέτης: Αλέξιος Κοτσώρης
Σκηνογραφία: Κατερίνα Θεοδωρέλου, Ειρήνη Παστρικού
Κοστούμια: Nora Ponti
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Μουσική σύνθεση: Φάνης Κακοσαίος
Ερμηνεύουν: Φωτεινή Τεντολούρη, Αλέξιος Κοτσώρης, Τάσος Προβιάς, Μαρία Καρακίτσου, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Ζώης.

Περιγραφή

Το έργο του Τέρενς Ράττιγκαν που έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα το ΄52 από τον θίασο Λαμπέτη-Παππά-Χορν και η μεταφορά του οποίου στην μεγάλη οθόνη έγινε αρχικά με τους Βίβιαν Λι και Κέννεθ Μορ και μετά με τους Ρέιτσελ Βάις καιΤομ Χίντλεστον, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του θεάτρου στην Αθήνα τον Μάρτιο στο θέατρο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ., στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας για το 2021-2022: H ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

Περισσότερα

Μεταπολεμικό Λονδίνο. Ένας εγκαταλελειμμένος σύζυγος. Μια εγκλωβισμένη γυναίκα. Ένας άνεργος πιλότος της RAF. Μία ακραία πράξη της γυναίκας τους φέρνει αντιμέτωπους. Αυτό που -σε πρώτη ματιά- μοιάζει με ερωτικό τρίγωνο, είναι στην ουσία ανατομία μιας κοινωνίας λαβωμένης και εγκλωβισμένης σε ασφυκτικές συμβάσεις. Η μοναξιά, η συναισθηματική στέρηση και το καταπιεσμένο πάθος των συμβάσεων και των κοινωνικών πιέσεων. Πίσω από το προσωπείο των καλών τρόπων, αναδύονται οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι συνέπειες των επιλογών καθώς η ζωή οφείλει να συνεχίζεται.

Βοηθός σκηνοθέτη: Όλγα Λουπάκη
Φωτογραφίες: Νεκτάριος Σουγλέρης
Κατασκευή Κοστουμιών: Θεοδώρα Βεστάρχη

Λίγα λόγια για το έργο και τον συγγραφέα

Το έργο «Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα - The Deep Blue Sea» θεωρείται το αρτιότερο του διεθνούς φήμης, βραβευμένου βρετανού συγγραφέα Τέρενς Ράττιγκαν (Τerence Rattigan). Ένα πορτρέτο της βρετανικής κοινωνίας στα μέσα του περασμένου αιώνα. Έργο στην ουσία καλυμμένα αυτοβιογραφικό, βασισμένο στην 10ετή σχέση του συγγραφέα με τον νεαρό ηθοποιό Kenneth (Kenny) Morgan, ο οποίος εγκατέλειψε τον συγγραφέα για έναν άλλον άνδρα, για να αυτοκτονήσει στην συνέχεια εξ αιτίας της βάναυσης συμπεριφοράς του άνδρα εκείνου, από τον οποίο ο συγγραφέας δεν είχε κατορθώσει να τον αποσπάσει παρά τις προσπάθειές του. Οι παραλληλισμοί με τα πρόσωπα του έργου ΒΑΘΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ είναι προφανείς. Έργο-πορτρέτο της βρετανικής κοινωνίας στα μέσα του περασμένου αιώνα, δοσμένο με χειρουργική ακρίβεια, γραμμένο χωρίς έλεος και με πολύ πάθος για μια κοινωνία καθωσπρεπισμού, υποκρισίας και ασφυκτικής επικράτησης των κοινωνικών συμβάσεων. Κοινωνία η οποία ακόμη τιμωρούσε την ομοφυλοφιλία και την απόπειρα αυτοκτονίας με φυλάκιση ή καταναγκαστικά έργα! Έργο παγκόσμιο, πέρα από σύνορα και χρόνο και, γι αυτό, πάντα επίκαιρο.

Το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ στο σύνολό του είναι χώρος COVID FREE, δέχεται άτομα εμβολιασμένα ή νοσήσαντα με αντίστοιχα πιστοποιητικά και δελτία ταυτότητος. Τηρεί αυστηρά όλα τα Πρωτόκολλα Υγειονομικής Προστασίας, με γνώμονα την προστασία κοινού και προσωπικού από την εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID – 19).

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Αγγέλων Βήμα

από 23/03 έως 26/05
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, 104 31 Αθήνα
Τηλ: 210 5242211 Email: [email protected] Website: www.aggelonvima.gr

Εισιτήρια: 14.- Ευρώ (Κανονικό), 10.- Ευρώ (Μειωμένο), 5.- Ευρώ (Ατέλεια)
Πληροφορίες: 210 5242211
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/vathia-galazia-thalassa/

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ 19:00
Π 20:00
Π
Σ
Κ