Viral Thess

Διάρκεια: 145'
Σύλληψη: Τάσος Ράτζος
Κείμενο: Σάκης Σερέφας -σε δημιουργική συνεργασία με τις/τους ηθοποιούς της παράστασης
Στίχοι: Αφροδίτη Νικολιουδάκη, Θοδωρής Παπαδημητρίου
Δραματουργική επεξεργασία: Αναστασία Μπάρκα
Σκηνοθέτης: Τάσος Ράτζος
Σκηνογραφία: Φώτης Σαγώνας
Κοστούμια: Στέφανος Μπαμπούλης
Φωτισμοί: Σωτήρης Ρουμελιώτης
Μουσική σύνθεση: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Κίνηση: Τάσος Παπαδόπουλος
Ερμηνεύουν: Ιωάννης Καμπούρης, Λένα Μοσχά, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Αφροδίτη Νικολιουδάκη, Αργιέττα Οκαλίδου, Κορνηλία Προκοπίου και Χρήστος Τσάβος
Τραγουδούν: Αφροδίτη Νικολιουδάκη
Παίζουν μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου(Πιάνο, Ηλεκτρική Κιθάρα, LiveLooping, Κλασική Κιθάρα, Μπαγλαμάς κ.ά.), Νάσια Σιαμέτη(Βιολί)

Περιγραφή

Το Viral Thess, μια παράσταση βασισμένηστο συγγραφικό κι ερευνητικό υλικό του Σάκη Σερέφα, υπό την σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην σκηνή, μετά την διαδικτυακή προβολή, για το κοινό της Θεσσαλονίκης.Η πρεμιέρα είναι την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 στις 21:00 και θα παρουσιάζεται γιαολόκληροτον Οκτώβριο κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Περισσότερα

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς»υπόσχεται να κάνει ένα γρήγορο αλλά και πλούσιο ζάπινγκγεγονότων και προσώπων της Θεσσαλονίκης από το πρόσφατο παρελθόν της μέχρι και σήμερα. Ένα έργο εξαιρετικά σύγχρονο με στόχο να μεταδώσει τον παλμό της πόλης μέσα από τους ανθρώπους της. Να παρουσιάσει την αθέατη πλευρά της Θεσσαλονίκης· αυτήν που συναντάμε καθημερινά στον δρόμο, αλλά δεν τη βλέπουμε.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ιστορίες των ανθρώπων της πόλης, μαρτυρίες και ποιήματα μπερδεύονται με τα γεγονότα που σημάδεψαν την Θεσσαλονίκη. Ο Λευκός Πύργος, η δολοφονία του Λαμπράκη, το Γεντί Κουλέ, η πυρκαγιά του 1917, οι Εβραίοι, οι διάσημοι κινηματογράφοι της εποχής, οι τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης. Μέσα από σκοτεινές αφηγήσεις, ανατροπές, χιούμορ αλλά και με άφθονες δόσεις σουρεαλισμού, δημιουργείται ένας καμβάς προσώπων, τόπων και γεγονότων που συνθέτουν την σύγχρονη φυσιογνωμία της πόλης.

Μια παράσταση αφιερωμένη σ’ αυτές τις αρχαίες πέτρες που βρίσκονται στο σταθμό του μετρό της οδού Βενιζέλου και περιμένουν υπομονετικά πολλές εκατοντάδες χρόνια, τους πολίτες της σύγχρονης Θεσσαλονίκης να μοιραστούν μαζί τους, τις δικές τους ιστορίες.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ενηλίκους.

Σκηνογραφία & video mapping: Φώτης Σαγώνας
Ενδυματολογική επιμέλεια/ Επιμέλεια χτενισμάτων & μακιγιάζ : Στέφανος Μπαμπούλης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μερόπη Κακουδάκη, Αναστασία Μπάρκα
Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά
Επιμέλεια ψηφιακού υλικού: Κατερίνα Κιαριακλίεβα, Φώτης Σαγώνας, Γιάννης Τόμτσης
Βιντεοσκόπηση : Γιάννης Τόμτσης
Ηχοληψία: Κρίτωνας Κιουρτσής, TanyaJones
Οπερατέρ: Άννα Θεοδωρίδου, Νίκος Λαζαρίδης, Στάθης Μάρκου
Γραφιστική Επιμέλεια: Ντόρη Λούκρη
Προβολή & Επικοινωνία: Μαρία Χατζηαστερίου
Διεύθυνση Παραγωγής*: ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ

*Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

Διευκρινίσεις: Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο.

 

Περισσότερα θα βρείτε στις σελίδες μας:

Web-site: www.mikrosvorras.gr

Facebook: Εταιρεία Θεάτρου Μικρός Βορράς

Instagram: mikros_vorras

Φωτογραφίες

Βίντεο