Βόϋτσεκ

Διάρκεια: 60΄
Σκηνοθέτης: Κυριακή Σπανού
Κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου
Χορογραφία: Αναστασία Μπρουζιώτη
Κίνηση: Αναστασία Μπρουζιώτη
Ερμηνεύουν: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Αθηνά Σακαλή, Βάνα Σλέιμαν, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας
Τραγουδούν & παιζουν μουσικό όργανο: Αλέξανδρος Τσιωνάς(κιθάρα)

Περιγραφή

Δύο τελευταίες παραστάσεις σε ανοιχτό χώρο για τις περιπατητικές δράσεις του Θ.Θ. στο πλαίσιο της ενότητας Θέατρο στο Δημόσιο Χώρο την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 8.00μ.μ. στην Αυλή του Μύλου.

Περισσότερα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020

«Θέατρο στο Δημόσιο Χώρο»

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει 10 τραγούδια από την μεταφορά του Βόϋτσεκ (το ημιτελές αριστούργημα του Γκέοργκ Μπύχνερ) σε μιούζικαλ από τον κορυφαίο Αμερικανό σκηνοθέτη Bob Wilson, σε μουσική και στίχους του Tom Waits, όπως τα μετέφρασε και διασκεύασε ο συνθέτης Κώστας Βόμβολος, με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθετική επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας Κυριακής Σπανού, κοστούμια Ολυμπίας Σιδερίδου και χορογραφία – κίνηση της Αναστασίας Μπρουζιώτη.

Η παρουσίαση του Βόϋτσεκ θα είναι το πρώτο μέρος του δίπτυχου Θέατρο στο Δημόσιο Χώρο. Ακολουθεί το δεύτερο, η περιπατητική μουσική παράσταση Επιθεώρηση που στηρίζεται σε τραγούδια από παλιές επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Απόστολο Βέττα και τον Κώστα Βόμβολο που μας σύστησαν το υλικό, μέσα από την επεξεργασία του από τα εργαστήρια Σκηνογραφίας και Μουσικού Θεάτρου του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ.

Φωτογραφίες