Βρώμικα παραμύθια

Διάρκεια: 60'
Κείμενο: ομάδα Άπειρον
Σκηνοθέτης: Θάλεια Γρίβα
Ερμηνεύουν: Γιώτα Τσιότσκα, Ηρώ Κισσανδράκη, Δων Χριστοδούλου

Περιγραφή

Τα παραμύθια, τελικά, δεν τελειώνουν ποτέ!

Έτσι και τα «Βρώμικα Παραμύθια» που αγαπήθηκαν από το κοινό, παίρνουν παράταση, αλλάζουν μέρα και θα παίζονται πλέον κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από τις 14 Νοεμβρίου, στο 104.

Η ομάδα Άπειρον φωτίζει τα «σκοτεινά» ελληνικά παραμύθια και με χιούμορ στήνει μια παράσταση που παρουσιάζει την ιλαροτραγική πλευρά της νεοελληνικής παράδοσης.

Παραστρατημένες κόρες, πονηρές γριές, φιλήδονοι παπάδες, άβουλα πριγκιπόπουλα και κατατρεγμένες ηρωίδες συναντιούνται στη σκηνή του 104, μέσα από τη διασκευή τεσσάρων παραδοσιακών παραμυθιών.

Περισσότερα

Τα παραμύθια είναι ρομαντικά κι έχουν καλό τέλος. Όχι όλα!

Υπάρχουν και τα άλλα παραμύθια που μιλούν για ιστορίες αλλόκοτες, απόκρυφες, πονηρές και διασκεδαστικές, που έρχονται από τα βάθη των χρόνων.

Αλήθεια, πώς μια γριά 107 ετών καταφέρνει να παντρευτεί το παλικάρι των ονείρων της;

H κόρη θα μπορέσει να ξεφύγει από τον λάγνο παπά που την καταδιώκει;

Είναι δυνατόν το βασιλόπουλο να βρεθεί με γυναίκα και παιδί χωρίς να ξέρει πως;

Dark παραμύθια ΜΟΝΟ για ενήλικες!

H παράσταση που πήρε τη δεύτερη θέση στο Scratch Night του Bob Theater Festival 2016, ανανεωμένη κι εμπλουτισμένη, ανοίγει τη σεζόν στο 104.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Θάλεια Γρίβα
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κίνηση: Γιάννα Μελλά
Μουσική: Δημήτρης Λ
Βοηθός Σκηνοθέτη & Οργάνωση Παραγωγής: Κατερίνα Γλωσοπούλου

Ταυτότητα ομάδας Άπειρον
Η ομάδα Άπειρον πρωτοεμφανίστηκε το 2014 με την παράσταση «Σταχτοπούτα η ιδανική» στο Off-Off  Athens του θεάτρου Επί Κολωνώ. Ακολούθησαν το 2015 «Το όνειρο της κοιμωμένης» στο Χώρο τέχνης 14η Μέρα και «Τα πιο τρομακτικά Χριστούγεννα» στο Christmas Factory. Είναι η δεύτερη νικήτρια του Scratch Night του Bob Theater Festival 2016, όπου παρουσίασε ένα 15λεπτο από τα Βρώμικα Παραμύθια.

«Για να λέμε την αλήθεια αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να ξαναπιάσουμε τα λαϊκά παραμύθια και να τους «αλλάξουμε τα φώτα». Σε ποιον, αλήθεια, δεν αρέσουν τα παραμύθια, οι πρίγκιπες, οι δράκοι και οι μάγισσες;».

Βιογραφικό Θάλειας Γρίβα
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών και της Δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη δίπλα στους: Διαγόρα Χρονόπουλο, Θωμά Μοσχόπουλο, Νικαίτη Κοντούρη,  Μαριάννα Κάλμπαρη,  Άρη Μιχόπουλο, Αλέξη Αλάτση, Νίκο Χανιωτάκη και άλλους.

Έχει διδάξει σε σεμινάρια για το θέατρο στην εκπαίδευση,  σε εκπαιδευτικά προγράμματα.
Από το 2014 ασχολείται με τη σκηνοθεσία και τα παραδοσιακά παραμύθια,  ως ιδρυτικό μέλος της ομάδας Άπειρον. Φέτος σκηνοθέτησε για το Scratch Night του Bob Theater Festival 2016 τα «Βρώμικα Παραμύθια», με τα οποία πήρε τη δεύτερη θέση.

Συνέντευξη με την σκηνοθέτιδα Θάλεια Γρίβα για την παράσταση «Βρώμικα Παραμύθια»

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι Ηθοποιοί είχαν πολύ καλή ενέργεια και διάθεση να προσπαθήσουν να ζωντανέψουν στη σκηνή τα παραμύθια δυστυχώς όμως, με ένα σενάριο που για μενα χωλαίνει, αποπροσανατολιΖει το κοινό και δε δίνει σαφές στίγμα.