Προγραμματισμός για τη σεζόν 2015-16 από τα "ΑθηναΪκά Θέατρα"

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

«Ο Κύκλος με την κιμωλία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ανοίγει και πάλι στο θέατρο Παλλάς για τη σεζόν 2015-16. Η παράσταση που χειροκροτήθηκε θερμά από χιλιάδες θεατές, προκάλεσε συζητήσεις και εισέπραξε διθυραμβικές κριτικές, συνεχίζει την θριαμβευτική της πορεία από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

 

Από τις 15 Οκτωβρίου, τη σκυτάλη παίρνει το μιούζικαλ Billy Elliot του Lee Hall σε μουσική Elton John και σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια που διαδραματίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο του 1984, όπου ένα αγόρι κυνηγάει τα όνειρά του...

 

Τον Φεβρουάριο 2016, τα Αθηναϊκά Θέατρα θα παρουσιάσουν στη σκηνή του Παλλάς τη σπουδαία παραγωγή Η Όπερα της Πεντάρας των Bertolt Brecht και Kurt Weill. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Γιάννης Χουβαρδάς.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ

Με την κωμωδία Le Prénom των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη θα εγκαινιάσει το θέατρο Αλίκη την ερχόμενη θεατρική σεζόν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Βίκυ Σταυροπούλου, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Αντώνης Λουδάρος, θα μας δείξουν ότι η επιλογή ονόματος ενός παιδιού δεν είναι, τελικά, τόσο απλή υπόθεση!

 


ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

Ο Θοδωρής Αθερίδης επανέρχεται με το ιδιαίτερο συγγραφικό στυλ του στο θέατρο Μικρό Παλλάς με νέο έργο!!!

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ

Ο Σταματης Φασουλής σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη γαλλική μαύρη κωμωδία του Florian Zeller Le Pere (Ο Πατέρας). Το έργο έχει αποσπάσει τρία βραβεία Moliere, συμπεριλαμβανομένο και το βραβείο καλύτερου έργου για το 2014.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία Άντρες έτοιμοι για όλα σε απόδοση και σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα συνεχίζεται για 4η χρονιά στη γνώριμη θεατρική στέγη του Λαμπέτη. Με ολοκαίνουρια διανομή και πολύ κέφι οι Άντρες θα μας δείξουν για μία ακόμη χρονιά πως είναι πραγματικά έτοιμοι για όλα...

 

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ

Στις 23 Οκτωβρίου στο θέατρο Εμπορικόν ανεβαίνει το γνωστό έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ Ο Χορός του Θανάτου. Ο Δημήτρης Καταλειφός αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία σε συνεργασία με την Ελένη Σκότη και πρωταγωνιστεί μαζί με τη Φιλαρέτη Κομνηνού και τον Βασίλη Μπισμπίκη.

Τον Μάρτιο θα επαναληφθεί, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η επιτυχία της περυσινής χρονιάς, Ο Γυάλινος Κόσμος του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ

Πιο λάθος πεθαίνεις! Η τρομερή κωμωδία των Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields που κέρδισε το βραβείο Olivier 2015 στην κατηγορία της καλύτερης σύγχρονης κωμωδίας, καταφθάνει στην Ελλάδα για να κάνει τον Οκτώβριο πρεμιέρα στο θέατρο Αποθήκη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131

Με μουσική παράσταση - έκπληξη θα ανοίξει τις πόρτες του το Πειραιώς 131. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν.

 

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα παιδικών παραστάσεων από τα Αθηναϊκά Θέατρα.

 

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι