Προκήρυξη διαγωνισμού Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το έτος 2020

Για να προάγει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το ελληνικό θεατρικό έργο, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προκηρύσσεται ο διαγωνισμός κρατικών βραβείων συγγραφής θεατρικού έργου, για το 2020:

1. Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου
Με χρηματικό έπαθλο: 7.000 ευρώ.

2. Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά
Με χρηματικό έπαθλο: 5.000 ευρώ.

3. Κρατικό Βραβείο για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς
Με χρηματικό έπαθλο: 5.000 ευρώ.

Με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη αυξήθηκε κατά πολύ το χρηματικό έπαθλο που συνόδευε τα βραβεία, λόγω των δυσχερών συνθηκών με τις οποίες δοκιμάζεται η καλλιτεχνική δημιουργία. Σημειώνεται ότι η αρμόδια Επιτροπή μπορεί να απονέμει και έπαινο σε έργο που δεν βραβεύτηκε αλλά διακρίθηκε για την τόλμη και την καινοτομία του.

Τα έργα μπορούν να ανήκουν σε όλα τα είδη της δραματικής τέχνης. Πρέπει να είναι γραμμένα απευθείας στην ελληνική γλώσσα και όχι μεταφρασμένα στα ελληνικά. Σημειώνεται ότι τα έργα που θα βραβευθούν, θα διαβιβαστούν από το ΥΠΠΟΑ στους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για την πιθανή ένταξή τους στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό τους.

Οι θίασοι του ελεύθερου θεάτρου που θα εντάξουν στο ρεπερτόριό τους έργα που έχουν τιμηθεί με Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού έργου, επιχορηγούνται από το ΥΠΠΟΑ για το ανέβασμα τους, με τους όρους που εκάστοτε ισχύουν. Όσοι ενδιαφέρονται για τη λίστα των βραβευμένων έργων, η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού τηρεί αναλυτική βάση δεδομένων που είναι προσβάσιμη στο διαδίκτυο μαζί με την περίληψή των έργων και το βιογραφικό των συγγραφέων τους.

Η υποβολή των έργων από τους ενδιαφερόμενους, θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και να ζητούν διευκρινίσεις -μέσω email λόγω των ειδικών συνθηκών- στην εξής διεύθυνση: [email protected]

Προηγούμενο άρθροΜε αφορμή τον πιο παράδοξο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, η παράσταση "Οικογένεια Τσέντσι" προσφέρεται διαδικτυακά.
Επόμενο άρθρο