Πρόσκληση για ομάδες εργασίας Ανάπτυξης Θεατρικού Κοινού Πολύ Νεαρής Ηλικίας (Μαππινγκ)

Το θέατρο θέλει τουλάχιστον 2 για να συμβεί: 

Ένα θεατή που παρακολουθεί και έναν περφόρμερ που παίζει. 

Είναι η σειρά του κοινού να μιλήσει και του περφόρμερ να ακούσει. 

Ελάτε να γνωριστούμε, να μοιραστούμε ιδέες, επιθυμίες και ανάγκες γύρω από την θέση του θεάτρου στην δική μας ζωή και των παιδιών μας, παίζοντας. Τι ζητάτε από ένα θέαμα η ένα φεστιβάλ που θα παρακολουθήσετε, πόση ώρα να διαρκεί, τι να περιέχει? Είναι η ώρα να ακούσουμε τις δικές σας προτάσεις και μαζί να διαμορφώσουμε νέες αισθητικές, νέους τρόπους επικοινωνίας, ένα διαφορετικό κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο και μία νέα φόρμα για το θέατρο. 

Η  θεατρική ομάδα Artika στo πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Mapping: A map on the aesthetics of performing arts for early years, διοργανώνει δύο ομάδες εργασίας με σκοπό την ανάπτυξη του θεατρικού κοινού πολύ νεαρής ηλικίας. Οι ομάδες αυτές θα αποτελούνται από 12 άτομα η κάθε μία και θα εστιάσουν αντίστοιχα στα ηλικιακά γκρούπ Ο-3 και 3-6 χρονών.

Σας προσκαλούμε να πάρετε εσείς, το κοινό, το παιχνίδι στα χέρια σας, δηλώνοντας συμμετοχή σε μία από τις δύο ομάδες εργασίας ανάπτυξης κοινού που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7/5/2022.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα:

https://forms.gle/sqKypeqAYTPpfnKE6

Με τη συμμετοχή σας κερδίζετε 2 εισιτήρια για την παράστασή μας «…και βγαίνω»!

Διάρκεια κάθε ομάδας εργασίας 1 ώρα και 30 λεπτά.

Ώρες: Α. Ομάδα εργασίας ανάπτυξης κοινού 0 έως 3 χρονών: 10.15πμ.

Β. Ομάδα εργασίας ανάπτυξης κοινού 3 έως 6 χρονών: 12.30μμ.

Ώρα προσέλευσης: 15 λεπτά πριν την έναρξη.

Τόπος διεξαγωγής: Arbo, Πολυχώρος Τέχνης και Ψυχαγωγίας, Αντιόπης 31, Άγιος Δημήτριος, 173 43

Οργάνωση: Artika Theatre Company, http://www.artika.co/, [email protected]

Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

Λίγα λόγια για την Artika: 

H Artika, η ομάδα που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, έχει κλείσει 16 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και δημιουργίας. Είναι μέλος του Small Size Network και του μεγάλου Ευρωπαϊκούπρογράμματος «Mapping a map on the aesthetics of performing arts for early years», Creative Europe 2018-2022. H ομάδα έχει δημιουργήσει θεατρικές παραστάσεις για νεαρές ηλικίες και ενήλικες, καθώς και καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια. Έχει κληθεί να συμμετάσχει σε φεστιβάλ στο εξωτερικό στην Ιταλία (La Baracca Testoni Ragazzi), τη Γερμανία (Helios Theater), την Ουγγαρία (Kolibri Theatre Festival, 10th JubileeAssitez International Children’s And Youth Theatre Biennial), τη Ρουμανία (Teatrul Ion Creanga), τη Γαλλία (Ville de Limoges) και το Ιράν (Isfahan Theater Festival).

Στόχος και επιθυμία μας είναι η δημιουργία ενός θεάματος που να μπορεί να αφομοιωθεί από την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των παιδιών της πολύ νεαρής ηλικίας, και να τα φέρει σε επαφή με το θέατρο και την τέχνη, μία τέχνη θετική, ελεύθερη, ρομαντική και ποιητική.

Έγραψαν για μας… 

«Η παράσταση «Πάει έρχεται» μας μιλά με απλό τρόπο για το θέμα του αποχωρισμού από κάτι που αγαπάμε. Μέσα από καταλυτικό χιούμορ, ζωντανή μουσική, χορό και αστεία περιστατικά, ψυχαγωγεί ουσιαστικά τους μικρούς αλλά και μεγάλους θεατές. Τα παιδιά ρουφάνε σαν σφουγγάρι τις έννοιες και συμμετέχουν, εκφράζοντας συναισθήματα τους. Όταν το αγόρι φοβάται ότι θα χάσει την κοπέλα, τον βοηθούν να τη ξαναβρεί και γελάνε καθώς αντιλαμβάνονται πράγματα που εκείνος αγνοεί. Όταν το κορίτσι μένει μόνο του την καθησυχάζουν λέγοντάς της «Μη φοβάσαι, θα ξαναγυρίσει»!» Ελεάννα Γεωργίου, Ταλκ

«Πάντα, “χρυσό κλειδί” στις παιδικές θεατρικές παραστάσεις –όχι μόνο τις βρεφικές- αποτελεί η κατάλληλη ενίσχυση του οικογενειακού περιβάλλοντος πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος της παράστασης. Κάπως έτσι εξηγείται το πώς υπάρχουν μωρά που ήδη από 6 ή 8 μηνών με κατάλληλη ενίσχυση μπορούν να παρακολουθήσουν με άνεση μια σύντομη σε διάρκεια βρεφική παράσταση, ενώ παιδιά ενός ή και δύο ετών χωρίς ενίσχυση, με δυσκολία θα παρακολουθήσουν την ίδια παράσταση. Τολμήστε να τις δείτε μαζί με τα παιδιά σας, η εμπειρία αυτή είναι πολύτιμη για όλους.» Γεωργία Οικονόμου, Tospirto.net

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την ευφάνταστη δουλειά και τα υπέροχα 40 λεπτά που χάρισαν στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους θεατές» 

Μαργαρίτα Λιγνού, ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους εκεί!