Σεμινάριο αυτοσχεδιαστικού θεάτρου improv comedy!

________________ ________ __________________________ - __________

Θες να γίνεις πιο αυθόρμητος; Θες να μπορείς να δημιουργείς χαρακτήρες και ιστορίες από το μηδέν; Θέλεις να μπορείς να είσαι οκ με την αποτυχία και να παίρνεις περισσότερα ρίσκα; Μήπως απλά θέλεις να περάσεις καλά και να διασκεδάσεις μαζί με παρέα; Αν ναι, τότε καλώς ήρθες στο μάθημα αυτοσχεδιαστικού θεάτρου improv comedy!

Τι ακριβώς όμως είναι ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός improv comedy; Είναι μια μορφή θεατρικής τέχνης στην οποία όλα δημιουργούνται στην στιγμή χωρίς να υπάρχει κάποιο σενάριο ή γενικότερα κάτι προκαθορισμένο. Οι χαρακτήρες, η πλοκή, οι διάλογοι, ακόμα και μια ολόκληρη παράσταση δημιουργούνται από το μηδέν, με βάση την φαντασία των αυτοσχεδιαστών αλλά και με εμπνεύσεις και ιδέες από το κοινό.

Το improv είναι κάτι αυθόρμητο, κάτι που βασίζεται πάρα πολύ στο να μη μας νοιάζει η αποτυχία, να μην φοβόμαστε να παίρνουμε ρίσκα αλλά και στο να εμπιστευόμαστε την πρώτη μας έμπνευση, την πρώτη μας σκέψη (η οποία στο 110% των περιπτώσεων είναι και η καλύτερη).

Το improv comedy είναι επίσης κάτι διασκεδαστικό και κεφάτο. Πρώτος μας στόχος σε κάθε μάθημα είναι το να περνάμε καλά και να γελάμε. Αλλά όπως κάθε σπουδαίο πράγμα, έτσι και στον αυτοσχεδιασμό, πρέπει να το ζήσεις από μέσα για να το καταλάβεις. Μέσα από αυτό το εντατικό σεμινάριο θα πάρεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορείς μετά με ασφάλεια να πεις «Ξέρω και μπορώ να αυτοσχεδιάσω!! Γιούπι!!».

Κάθε μάθημα θα διαρκεί 3 ώρες (περιλαμβάνεται διάλειμμα 15 λεπτών). Τα μαθήματα θα διεξαχθούν τις εξής ημερομηνίες και μέρες:

Σάββατο 1 Απριλίου, 13.00 – 16.00.

Κυριακή 2 Απριλίου, 13.00 – 16.00.

Σάββατο 8 Απριλίου, 13.00 – 16.00.

Κυριακή 9 Απριλίου, 13.00 – 16.00.

Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης ενώ οι συμμετέχοντες μετά το πέρας του σεμιναρίου θα αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους πραγματοποιώντας την δικιά τους παράσταση!

Ο χώρος διεξαγωγής είναι στον θέατρο Τσάι στη Σαχάρα, Λαοδικείας 18 Ιλίσια. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211-0120936.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται η κράτηση θέσεων. Για κρατήσεις ή και περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να στέλνετε στο email: [email protected].

Συνολικό κόστος σεμιναρίου: 80 ευρώ.

Όσοι κλείσουν θέση πριν την 25Η Μαρτίου το κόστος θα είναι 50 ευρώ.

Μετά την 25η Μαρτίου όσοι φέρουν +1 άτομο το συνολικό κόστος και για τα δυο άτομα θα είναι 120 ευρώ.

Κεντρικός εισηγητής των μαθημάτων είναι ο Παναγιώτης Καλογερόπουλος, ένας από τους πρωτοπόρους της ελληνικής improv σκηνής. Με δεκάδες παραγωγές και παραστάσεις στο ενεργητικό του, έχει συνεργαστεί με κάποια από τα πιο γνωστά θέατρα της Αθήνας (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Θέατρο ΠΚ, Αθηναϊκή Σκηνή, Άβατον, LA theater, Θέατρο Αλκμήνη κ.α.). Αυτήν την στιγμή είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Improvatores, της πρώτης θεατρικής ομάδας στην Ελλάδα που πραγματοποιεί παραστάσεις μουσικού θεατρικού αυτοσχεδιασμού (improv music comedy), ενώ παράλληλα γράφει, σκηνοθετεί και κάνει παραστάσεις stand up comedy.

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο δημιουργίας Musical
Επόμενο άρθροΗ απάντηση από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη.