Σεμινάριο δημιουργίας Musical

tsaisaxara1

Είσαι ηθοποιός ή αυτοσχεδιαστής και θες να πας στο επόμενο επίπεδο τις τεχνικές σου; Θες να δημιουργήσεις ένα μιούζικαλ αλλά δεν έχεις 65 εκατομμύρια ευρώ; Θες να δεις πως συνδυάζεται η μουσική και το τραγούδι με το αυτοσχεδιαστικό θέατρο; Μήπως απλά θες να περάσεις καλά με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο; Αν απάντησες ναι έστω και σε ένα από τα παραπάνω, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για σένα!

Σε αυτό το σεμινάριο θα διδαχθείς τα βασικά του πώς να βάλεις  την μουσική και το τραγούδι σε μια αυτοσχεδιαστική σκηνή. Θα δούμε την δομή ενός τραγουδιού, διάφορα στυλ και είδη, φωνητικές τεχνικές καθώς και πώς να εισάγουμε αυτά τα τραγούδια σε μια θεατρική σκηνή. Θα μάθεις πώς τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου μπορείς να τα εκφράσεις με τραγούδι και να δημιουργείς αυτοσχεδιαστικές σκηνές, ιστορίες και παιχνίδια. Και όλα αυτά διασκεδάζοντας!

Δεν χρειάζεται καθόλου να έχεις την «τέλεια» φωνή αλλά ούτε είναι απαραίτητο να μπορείς να κάνεις ομοιοκαταληξία με την λέξη «τάπερ», απλά να έχεις την διάθεση να ρισκάρεις λίγο, να τραγουδήσεις και να περάσεις καλά!

 

Ημερομηνία διεξαγωγής:

Δευτέρα 27 Μαρτίου, 19.00 – 22.00 (περιλαμβάνει διάλειμμα 15 λεπτών).

Χώρος διεξαγωγής: Θέατρο Τσάι στη Σαχάρα, Λαοδικείας 18, Ιλίσια.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται η δήλωση συμμετοχής. Για δηλώσεις αλλά και περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να στείλετε email στο [email protected]  ή τηλεφωνικά στο 211-0120936.

 

Κόστος σεμιναρίου: 20 ευρώ.

 

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι ο Παναγιώτης Καλογερόπουλος και ο Μάριος Καραμπότης.

Ο Παναγιώτης Καλογερόπουλος, ένας από τους πρωτοπόρους της ελληνικής improv σκηνής. Με δεκάδες παραγωγές και παραστάσεις στο ενεργητικό του, έχει συνεργαστεί με κάποια από τα πιο γνωστά θέατρα της Αθήνας (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Θέατρο ΠΚ, Αθηναϊκή Σκηνή, Άβατον, LA theater, Θέατρο Αλκμήνη κ.α.). Αυτήν την στιγμή είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Improvatores, της πρώτης θεατρικής ομάδας στην Ελλάδα που πραγματοποιεί παραστάσεις μουσικού θεατρικού αυτοσχεδιασμού (improv music comedy), ενώ παράλληλα γράφει, σκηνοθετεί και κάνει παραστάσεις stand up comedy.

O Μάριος Καραμπότης ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε ηλικία 3 χρονών στο Εθνικό Ωδείο. Άρχισε το πιάνο σε ηλικία 5 χρονών και έχει λάβει γνώσεις θεωρίας της μουσικής, αρμονίας, σολφέζ, διεύθυνσης χορωδίας, μορφολογίας και ιστορίας της μουσικής. Από τα 16 του άρχισε να παίρνει μέρος σε μουσικά σύνολα και να έρχεται σε επαφή με τη συλλογική μουσική δημιουργία. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το μουσικό σύνολο “Ροδανθός”, το μουσικό σύνολο “Ρωμιοσύνη”, το συγκρότημα “ Ars Vetus”, το μουσικό σύνολο “Μελωδοί”, έχει εργαστεί στα Αθηναϊκά Θέατρα ως keyboardist και σε άλλες θεατρικές παραστάσεις ως μουσικός. Αυτή τη στιγμή είναι keyboardist και πιανίστας στο συγκρότημα Lumen Fox καθώς και ιδρυτικό μέλος και keyboard specialist της ομάδας Improvatores, της πρώτης θεατρικής ομάδας στην Ελλάδα που πραγματοποιεί παραστάσεις μουσικού θεατρικού αυτοσχεδιασμού (improv music comedy).

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο σωματικής έκφρασης με τον Σίμωνα Πάτροκλο
Επόμενο άρθροΣεμινάριο αυτοσχεδιαστικού θεάτρου improv comedy!