Σεμινάριο “Έρως και Λύπη στο Θέατρο”

Το Politheatro | performing arts σε συνεργασία με το +Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών], διοργανώνουν τριήμερο σεμινάριο Υποκριτικής [Παρ. 3 έως Κυρ. 5 Νοέμβριου 2017] υπό τον τίτλο

Το Σεμινάριο “Έρως και Λύπη στο Θέατρο” στοχεύει στην ανάδυση ενός θεάτρου με κεντρικό θέμα τον ηθοποιό και τη χαρά του να βρίσκεσαι στη σκηνή. Ένα θέατρο της κίνησης αλλά κυρίως της φαντασίας.

Το Σεμινάριο εξελίσσεται σταδιακά με ασκήσεις που σκοπό έχουν την επαφή με τον εαυτό μας και τη σύνδεση με τους άλλους, την διερευνητική και βιωματική προσέγγιση της τέχνης του θεάτρου.
Ποιό σώμα και ποιά στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς κινητοποιούνται από τον Έρωτα και την Λύπη;

Ποια είναι τα δραματουργικά κίνητρα αυτών των περιοχών; Το Σεμινάριο αποτελείται από 3 επίπεδα.

Την παρατήρηση και την ανακάλυψη εκ νέου του Έρωτα και της Λύπης, την καλλιέργεια της υποκριτικής και της εκφραστικότητας των ηθοποιών και τέλος την εξερεύνηση του ποιητικού βάθους των λέξεων, των ήχων και των κινήσεων. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν 7 βασικά στοιχεία του σύγχρονου θεάτρου: τον Ψίθυρο, την Ερωτική Εξομολόγηση, το Πάθος, τα Δάκρυα, τη Δυσαρέσκεια, τη Διαφωνία, το Μίσος, την τοποθέτηση του εαυτού σε μια ξεκάθαρη σχέση εστιασμένης αλληλεπίδρασης και ανταπόκρισης προς τους άλλους.

Διδασκαλία: Σίσσυ Δουτσίου

Ημερομηνίες: ΠΑΡ. 3/11 | ΣΑΒ. 4/11 | ΚΥΡ. 5/11 | 6.00μμ-10.00μμ

Διάρκεια: 3 μαθήματα | 12 ώρες

Χώρος: Δημάρχου Ιωαννίδη 4
Κόστος: 50 € (45€ φοιτητικό, σπουδαστικό και μαθητές δραματικών σχολών)
Δήλωση Συμμετοχής: τηλ. 2651022995/6955416236  | email: [email protected] | FB: Politheatro Ioannina

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε: άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και την λειτουργία του ηθοποιού, σε φοιτητές και απόφοιτους Θεατρικών Σπουδών ή δραματικών σχολών και όσους επιθυμούν να εξασκήσουν και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα.