Σεμινάριο Πρωτόγονης Έκφρασης με την Ευρώπη Σταυροπούλου

11-Matisse-La danza

Η Πρωτόγονη Έκφραση είναι μια τεχνική που αναπτύχθηκε στη Γαλλία τη δεκαετία του ’70, εστιάζοντας στα κοινά χαρακτηριστικά των χορών των πρωτόγονων λαών. Xρησιμοποιεί απλές και προσιτές στον καθένα κινήσεις, ώστε να αναδείξει την προσωπική έκφραση αλλά και τη δυναμική της ομάδας. Προτείνει συμβολικές κινητικές φόρμες με περιεχόμενο εμπνευσμένο από τη φύση, τη μυθολογία και την παράδοση και συνοδεύεται από τον ήχο των κρουστών και τα φωνήματα των συμμετεχόντων. Είναι ένας δυναμικός και ευχάριστος χορός που δημιουργεί μια απελευθερωτική συνθήκη έκφρασης και αυτοπραγμάτωσης.

Το εργαστήρι, με εργαλεία την κίνηση και τον ρυθμό ωθεί στη γνωριμία με την αυθεντική έννοια του χορού σαν εμπειρία οργανικά ενταγμένη στην κοινωνική ζωή, στην επικοινωνία μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία και κάνει τον χορό αυτό που πάντα ήταν, μια γιορτή για το σώμα!

Θα κινηθούμε υπό τη συνοδεία ζωντανών κρουστών!

Σταυροπούλου Ευρώπη – Χοροθεραπεύτρια
Η Ευρώπη Σταυροπούλου ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, το θέατρο και τον χορό από νεαρή ηλικία. Φοίτησε στην επαγγελματική σχολή θεάτρου του Άκη Δαβή και της Ρούλας Πατεράκη τα έτη 1993-1994 και στις σχολές χορού “Ανάλια” της Μαίρης Τσούτη, Χοροκίνηση κά. Αποφοίτησε μετά από τριετή εκπαίδευση στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας το 2004, ενώ ήδη από το 2003 και για τα επόμενα 4 χρόνια απέκτησε πρακτική εκπαίδευση και δούλεψε σαν Χοροθεραπεύτρια αρχικά στο Σχολείο ειδικής αγωγής του δήμου Ψυχικού και στη συνέχεια στο ΚΕΘΕΑ και στο σωματείο για την απεξάρτηση «Θησέας» στο Δήμο Καλλιθέας. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην Ashtanga και την Iyengar yoga και διδάσκει yoga και κίνηση από το 2003.
Η Ύδρα την κέρδισε το 2006 και από τότε έως το τέλος του 2012 ζούσε εκεί όπου και διατηρούσε δύο ομάδες κίνησης. Το 2012 συνδιοργάνωσε το ''Μικρό Φεστιβάλ Χορού Ύδρας'' και συμμετείχε με το σεμινάριο Πρωτόγονης Έκφρασης με τίτλο «Ταξίδι στο σώμα».
Στην Αθήνα πλέον, συνεργάστηκε με τις «Μικρές Ιστορίες», έναν χώρο δημιουργικής έκφρασης για παιδιά και το κλειστό πρόγραμμα του «18 Άνω» στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Επίσης συμμετείχε στο Φεστιβάλ “Παιγνιόθεν” και σε άλλες δράσεις με εργαστήρια κίνησης και happenings με σκοπό την επανοοικοιοποίηση των δημόσιων χώρων.
Από το 2013 διοργανώνει κύκλους Χοροθεραπευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία με διάφορους φορείς και από το 2014 συνεργάζεται με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας όπου πραγματοποιεί θεματικά εργαστήρια και δράσεις Χοροθεραπείας.
Το διάστημα 2015-2016 παρακολούθησε τo σεμινάριο Εισαγωγής στην Ψυχανάλυση που διοργάνωσε το Τμήμα Εκπαίδευσης του 18Άνω στο ΨΝΑ. Είναι μέλος της “Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας” και έχει διοικητικό ρόλο σ ́αυτήν, σαν μέλος του Δ.Σ. και της Εκπαιδευτικής Επιτροπής.

Πότε: 7/5/2017
Ώρα: 12.00 – 15.00
Κόστος: 30 €*
Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328 ή στο [email protected]

*10% έκπτωση στους κατόχους κάρτας ανεργίας

Κινητήρας-Artistic Network for Performing Arts
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
[email protected]
www.kinitiras.com
Facebook page: Kinitiras

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο τεχνικής σύγχρονου χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου
Επόμενο άρθροΠρόσκληση συμμετοχής στο "18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου"