Σεμινάριο τεχνικής σύγχρονου χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου

Σεμινάριο τεχνικής σύγχρονου χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου
Κάθε Τρίτη από 2/5/17 - 30/5/17

Το συγκεκριμένο σεμινάριο στοχεύει στη δημιουργία και εξέλιξη κινητικών, χορευτικών συνδυασμών με οδηγό την τεχνική release.

Ξεκινώντας με ασκήσεις στο πάτωμα (floor work) θα προσεγγίσουμε πολλαπλούς τρόπους μετακίνησης χρησιμοποιώντας διαφορετικά σημεία του σώματος και εστιάζοντας στη σωστή μετατόπιση του βάρους. Εξελικτικά το σώμα θα αρχίσει να εξερευνά όλο τον χώρο αλλάζοντας επίπεδα και συνδέοντας τις κινήσεις μέσα από τη σωστή λειτουργία της αναπνοής. Η δυναμική, η συνέχεια των κινήσεων, η ενέργεια και η ροή είναι μερικά από τα στοιχεία που θα προσεγγίσουμε αναζητώντας κάθε φορά την εξέλιξη των τεχνικών δυνατοτήτων, αλλά και την χορευτική ποιότητα της φόρμας στο χώρο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, σε σπουδαστές Ανώτερων Επαγγελματικών σχολών χορού και σε όσους προετοιμάζονται για εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Η Πέρσα Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Γαλλία, όπου κατά τη διάρκεια παραμονής της παρακολούθησε σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού με διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους, (Lario Eksson, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Mark Tompkins, Dominique Duzinski κ.α.) και συμμετέχει ως χορεύτρια σε δύο ομάδες σύγχρονου χορού. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα διδάσκει σε σεμινάρια επιδοτούμενα από την Ε.Ε. κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε ηθοποιούς και χορευτές, καθώς και στις Ανώτερες επαγγελματικές σχολές θεάτρου των Γ.Κιμούλη και Κ.Νταλιάνη (Μοντέρνοι Καιροί). Από το 1995 έως το 2014 διδάσκει τεχνική σύγχρονου χορού (Limon – Release) και θεωρία στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Δ.Γρηγοριάδου. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Γ.Κακλέα, Α.Αντύπα, Ρ.Πατεράκη, Γ.Κιμούλη, Μ.Παπαδημητρίου, Α.Κοκκίνου, Π.Κοκκινόπουλο, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής και το Κ.Θ.Β.Ε. Το 1991 ιδρύει την «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου», η οποία έχει επιδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπου χορογραφεί, χορεύει και δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Κύπρο). Εχει βραβευτεί δύο φορές στο διαγωνισμό Νέων χορογράφων στη μνήμη της Ρ.Μάνου κι έχει λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Επίσης έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (συνεργασία με τον Ακαδημαϊκό Γ.Βέλτσο στην αναδρομική έκθεση του Χ.Μπότσογλου), το BIOS και το Μουσείο Μπενάκη. Το 2011 σε παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών παρουσίασε το έργο «Κοίτα με» και συνεργάστηκε με την Μάνια Παπαδημητρίου στην παράσταση «Ο γνωστός μας άγνωστος Κύριος Γκάτσος» στη Μικρή Επίδαυρο (παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών). Το 2013 παρουσιάζει το έργο «Fight or Flight» σε συνεργασία με τη χορογράφο Σταυρούλα Σιάμου (παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών) ενώ τον Ιανουάριο του 2015 παρουσίασε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το έργο «Σιωπή» (σε παραγωγή της Στέγης). Συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως χορογράφος και να διοργανώνει  σεμινάρια για χορευτές και ηθοποιούς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Πότε: 2/5/17 - 30/5/17
Ώρες: Κάθε Τρίτη 10.30-12.00
Κόστος: 40 €*
Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328 ή στο [email protected]

*10% έκπτωση στους κατόχους κάρτας ανεργίας

 

Κινητήρας-Artistic Network for Performing Arts
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
[email protected]
www.kinitiras.com
Facebook page: Kinitiras