Σεμινάριο, Σκηνική Πράξη για όλους με το Δημήτρη Λιγνάδη

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ/ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ME TON ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΓΝΑΔΗ

ΣΚΟΠΟΣ

Πρόκειται για ένα θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο που έχει στόχο με απλό, κατανοητό και παιγνιώδη τρόπο να μάθει στους συμμετέχοντες κάτι που είναι αυτονόητο αλλά και παραμελημένο στην εποχή μας: Την αίσθηση του «παιχνιδιού» ­ που για τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι η ίδια η θεατρική πράξη- αλλά και τους αυστηρούς και απαιτητικούς κανόνες του.

«Θα χωρίσω τους συμμετέχοντες σε «έμπειρους» και «άπειρους» και θα δουλέψουμε ΕΝΤΑΤΙΚΑ πάνω στην ορθή ανάγνωση των κειμένων, την εις βάθος «ανάγνωση» του εαυτού μας, σε σκηνές, τεχνικές… δημιουργικής σκέψης και... ποιητικής φαντασίας. Σε δεύτερη φάση, θα αναμειχθούν όλα τα υλικά με στόχο, ό,τι κερδήθηκε ως γνώση από το σεμινάριο να συγκροτηθεί σε παράσταση και –με το τέλος του σεμιναρίου– να παρουσιαστεί σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας ενώπιον κοινού. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η ΕΓΚΑΙΡΗ δήλωση συμμετοχής συνοδεία βιογραφικού και φωτογραφίας έτσι ώστε να γνωρίσω και να διαχειριστώ τους συμμετέχοντες με στόχο την σωστότερη και στοχευμένη με ακρίβεια, διδασκαλία».

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε όλους! Σε «υποψιασμένους» αλλά και σε «ανυποψίαστους». Σε έμπειρους αλλά και σε άπειρους. Σε σπουδαστές αλλά και σε μη σπουδαστές. Σε επαγγελματίες αλλά και σε ερασιτέχνες.

TOΠΟΘΕΣΙΑ

Τα μαθήματα και η παρουσίαση θα γίνουν σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Τα τέσσερα (4) τετράωρα μαθήματα θα πραγματοποιούνται τα Σάββατα 16 & 23 Απριλίου και τα Σάββατα 7 & 14 Μαΐου και ώρα 11.00 – 15.00.

ΚΟΣΤΟΣ

210 ευρώ. Ελάχιστη προκαταβολή 110 ευρώ. Εξόφληση μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου. «Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς ο τελικός αριθμός συμμετεχόντων θα πρέπει να δίνει την ευκαιρία στον κάθε συμμετέχοντα όχι μόνο να παρακολουθεί αλλά και να συμμετέχει ενεργά».

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

  • Όσοι πάρουν μέρος στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρείς (3) πρόβες (από τον Ιούνιο κι έπειτα) από την παραγωγή του θεατρικού έργου ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ που θα ανέβει στο θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ τον προσεχή Οκτώβρη.
  • Με την εξόφληση ολόκληρου του ποσού (210 ευρω) έχετε το δικαίωμα δωρεάν παρακολούθησης όλων των μαθημάτων της σχολής με την ιδιότητα του ακροατή μέχρι και το τέλος του σεμιναρίου.

Στείλτε μας email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο [email protected] ή μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον λογαριασμό μας στο facebook (facebook.com/iasmos.net) με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Μπορείτε να μας καλέστε μας στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2105200096 ή ελάτε στη σχολή που βρίσκεται Μαιζώνος 48 (μετρο Μεταξουργείο).

 

www.iasmos.net

Σύντομο βιογραφικό του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη

Σπουδές: Αριστούχος απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (1985).

Είναι γιος του Τάσου Λιγνάδη, συγγραφέα, εκπαιδευτικού και κριτικού θεάτρου. 

Στο Εθνικό Θέατρο παρέμεινε για περίπου μία δεκαετία, ερμηνεύοντας βασικούς ρόλους στις χειμερινές και καλοκαιρινές παραγωγές, δίπλα σε κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες (Μινωτής, Σολωμός, Ευαγγελάτος, Βογιατζής, Ντασέν, Βαλάκου, Χατζηαργύρη, Συνοδινού, Κούρκουλος κ.ά.) Ακολούθως συνεργάστηκε με ιδιωτικούς θιάσους (Θέατρο Τέχνης, Θέατρο του Νότου, Θίασος Γιώργου Κιμούλη κ.ά.).
Από το 2001 ξεκίνησε να σκηνοθετεί στο Εθνικό Θέατρο και στο ελεύθερο θέατρο. Ενδεικτικές δουλειές του από το Εθνικό Θέατρο: Ορέστεια, Βιομαγεία, Δόκτωρ Φάουστους και Βάτραχοι του Αριστοφάνη (Επίδαυρος 2008), Έξοδος και Έρως Θηλυκρατής(Μικρή Επίδαυρος 2005-2006) καθώς και άλλες παραγωγές μεταξύ των οποίων Ο συλλέκτης, Πέτρες στις τσέπες του, Όσκαρ (3 βραβεία θεάτρου). Για το Φεστιβάλ Αθηνών, έχει σκηνοθετήσει τα έργα: 13 αντικείμεναΦαίδραΔεσποινίς Τζούλια.
Τις προηγούμενες θεατρικές περιόδους (2010, 2011) σκηνοθέτησε είτε έπαιξε (σ)τα έργα ΑμαντέουςΟ άνθρωπος της βροχήςΤο έπος του Διγενή Το τέλος του παιχνιδιού, Βακχες, Πελοποννησιακός πόλεμος κ.α, ενώ την φετινή περίοδο, σκηνοθέτησε το musical "BILLY ELLIOT"  και, ακολούθως, ερμήνευσε τον ΡΙΧΑΡΔΟ ΙΙΙ, στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γ.Χουβαρδα. Το καλοκαίρι θα παίξει τον Κρέοντα, στην "Αντιγόνη", με το Εθνικό θέατρο, ενώ για το χειμώνα ετοιμάζει το ΠΕΕΡ ΓΚΥΝΤ του Ιψεν (Εθνικό, κεντρική σκηνή) και το "Ρωμαίος και Ιουλιετα" για το θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ.
Εργάστηκε στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση (Αίθουσα του Θρόνου, Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα, Κοκκινος Κυκλος κ.ά.).
Δίδαξε επι σειρα ετων στο Τμήμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο,σε δραματικες σχολες (ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ,ΙΑΣΜΟΣ,ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ" κ.α),καθως και σε πολλα σεμιναρια..
Διετέλεσε  Διευθυντής της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και αναπληρωτής Διευθυντής στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεατρου,ενω για την περιοδο 2014/15 ηταν καλλιτεχνικος διευθυντης στο θεατρο ΠΑΝΘΕΟΝ.
Υπήρξε επί σειρά ετών υπεύθυνος του θεατρικού ομίλου στα Αρσάκεια Σχολεία και στο Κολλέγιο Ψυχικού.
Βραβεύτηκε με Κρατικό Βραβειο της Ένωσης Κριτικών για την παράστασή του Συμπόσιον 1-Περί Έρωτος βασισμένο στο κείμενο του Πλάτωνα και ελλήνων ποιητών (2010, Θέατρο «Θησείον» του Μιχαήλ Μαρμαρινού).