Συνέντευξη με την ομάδα Improvatores για την παράσταση «Δεν είμαι ο σκύλος μου»

Δεν είμαι ο σκύλος μου

Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά, τι σόι παράσταση είναι αυτή;
Η  παράσταση “Δεν είμαι ο σκύλος μου” είναι μία μουσική παράσταση αυτοσχεδιασμού – improv comedy από την ομάδα Improvatores. Η απουσία σεναρίου και ρόλων οδηγεί κάθε φορά σε ένα αυτοδημιούργητο έργο όπου όλα μπορούν να συμβούν και συνήθως συμβαίνουν. Σκηνές, τραγούδια, παιχνίδια, διάλογοι, μονόλογοι, χορευτικά παίρνουν ζωή από την έμπνευση του κοινού και χτίζονται επί τόπου από εμάς! Ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο καμία παράσταση δεν πρόκειται ποτέ να είναι ίδια με κάποια άλλη!

Και δηλαδή τι σημαίνει αυτοσχεδιασμός, μπορώ να το κάνω και εγώ;
Ο όρος “αυτοσχεδιασμός” στην Ελλάδα είναι αρκετά συγκεχυμένος καθώς υπάρχουν πολλά είδη. Οπότε για να μιλάμε με όρους ,εμείς κάνουμε  Improv (συντομογραφία του Improvisational Theater- Αγγλιστί = Αυτοσχεδιαστικό Θέατρο – Ελληνιστί).

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω κάθε παράσταση Ιmprov είναι ξεχωριστή καθώς δεν υπάρχει ποτέ σενάριο. Ό,τι δημιουργείται επί σκηνής συμβαίνει χάρη στην έμπνευση που παίρνουμε από το εκάστοτε κοινό και την δική μας φαντασία για μία και μοναδική φορά.

Φυσικά και μπορείς να το κάνεις και σύ και ο καθένας μας! Για την ακρίβεια το κάνουμε κάθε μέρα όλοι μας! Αν το καλοσκεφτείς μονίμως αυτοσχεδιάζουμε! Από το πώς θα σηκώσουμε το τηλέφωνο  ή θα παραγγείλουμε σουβλάκια, μέχρι το πως θα αντιδράσουμε άμα φάμε καμιά βούτα μπροστά σε όλον τον κόσμο  ή  τι δικαιολογία θα βρούμε να πούμε στο αφεντικό μας επειδή αργήσαμε (όλα τα παραπάνω αποτελούν τυχαία παραδείγματα). Κάθε μας επιλογή και αντίδραση είναι αυτοσχεδιασμός. Δημιουργείται από τα ερεθίσματα που παίρνουμε γύρω μας και πάμε παρακάτω.

Δεν είμαι ο σκύλος μου

Επειδή είμαι λίγο ντροπαλός, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να με σηκώσετε στη σκηνή.
Είπαμε! Δεν είμαι ο σκύλος μου – δεν δαγκώνουμε καλέ! Σίγουρα υπάρχει διάδραση με το κοινό-όπως είπαμε είναι απαραίτητο για να μας δώσει υλικό να παίξουμε! Αυτό, βέβαια,  δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα ανεβάσουμε κόσμο στην σκηνή , ειδικά άμα δεν το θες ! Αααα όλα κι όλα! Με το ζόρι τίποτα δεν γίνεται!

Αν κάποιος θεατής έχει αλλεργία στα σκυλιά τι γίνεται;
 Όλα καλά! Τους καλύτερους γιατρούς έχουμε για παν ενδεχόμενο! Η παράσταση είναι υποαλλεργική πάντως-καρατσεκαρισμένο!

Και τέλος πάντων τι θα κερδίσω αν έρθω να σας δω:
Εκτός του ότι θα έχεις και κρασάκι μαζί με το εισιτήριο σου, εκτός του ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεκινήσεις τέλεια το Σαββατοκύριακό σου, εκτός του ότι θα έχεις απέναντι σου μία ομάδα αυτοσχεδιαστών από όλες τις άκρες της Ελλάδας και όχι μόνο...

Θα είσαι και αυτόπτης μάρτυρας ενός μοναδικού έργου που δεν πρόκειται να ξαναπαιχτεί ποτέ ξανά! Στο οποίο πιθανότατα να έχεις βάλει και συ το λιθαράκι σου! Θα δεις φαντασμαγορικές σκηνές, αλλεπάλληλα τραγούδια, μοναδικούς μονολόγους και επιτέλους θα σου λυθεί και η απορία “και τί είμαι τελικά αφού δεν είμαι ο σκύλος μου;”

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ