Συνέντευξη τύπου για το «ελληνικό» Mamma Mia!

photo_poster_pressΕπιμέλεια άρθρου: Όλγα Μπίστρι

Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου και καλωσορίζουμε τον τελευταίο μήνα του χρόνου, αλλά και μήνα των εορτών με την συνέντευξη τύπου για το μιούζικαλ “Mamma Mia!”. Ναι, καλά καταλάβατε, το διασημότερο μιούζικαλ σ’ όλον τον κόσμο, το όποιο βασίζεται στα τραγούδια των ABBA, θα ανέβει για πρώτη φορά στην χώρα μας από Έλληνες ηθοποιούς, καλλιτέχνες και χορευτές. Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα είναι στις 8 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Ακροπόλ.

Όλοι οι συντελεστές του μιούζικαλ μας υποδέχτηκαν με το χαμόγελο στα χείλη στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Πρώτη πηρέ τον λόγο η σκηνοθέτιδα και ειδήμων πλέον στα μιούζικαλ, Θέμις Μαρσέλλου. Η σκηνοθέτιδα ευχαρίστησε θερμά τους παραγωγούς, που ανέλαβαν το κοστοβόρο αυτό εγχείρημα και αποκάλυψε ότι υπήρχαν δυσκολίες στο να πάρουν την άδεια από τους δημιουργούς. Οι βασικές προϋποθέσεις για να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη άδεια ήταν να μεταφραστεί το μιούζικαλ στα ελληνικά. όπως επίσης και τα τραγούδια των ABBA, με εξαίρεση συγκεκριμένες εκφράσεις όπως π.χ. «Waterloo» και οι τίτλοι των τραγουδιών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το “Mamma Mia” έχει μεταφραστεί σε παραπάνω από 40 γλώσσες σε όλον τον κόσμο και η Θέμις ομολόγησε πως το πρώτο άτομο, που σκέφτηκε για τον ρολό της Donna ήταν η Δέσποινα Βανδή.

Δήλωσε επίσης πως αισθάνεται πολύ τυχερή για την συνεργασία της με την Δ. Βανδή και πως έχει εντυπωσιαστεί από την εργατικότητα της. Στη συνέχεια μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τα υπόλοιπα μελή του θιάσου, τα όποια η ιδία διάλεξε, όπως η Demy, o Άκης Σακελλαρίου, o Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Μπέττυ Μαγγίρα, o Αργύρης Αγγέλου, η Μαριέλλα Σαββίδου και ο Άρης Μακρής. Σε ερώτηση από την theatromania.gr, αν το μιούζικαλ αυτό είναι ένα «απωθημένο» που είχε εδώ και καιρό ή εάν είναι τώρα το κατάλληλο timing για να παρουσιαστεί στην Ελλάδα, η σκηνοθέτιδα δήλωσε: “Δεν έχω γενικά απωθημένα στην ζωή μου, μακάρι τα απωθημένα μας να τα πλήρωναν οι άλλοι τόσο ακριβά. Το μιούζικαλ δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, κοινωνική η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, δεν το είχα σκεφτεί καθόλου αυτό όταν αποφασίσαμε να το ανεβάσουμε. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι επειδή είναι ένα χαρούμενο μιούζικαλ θα κάνει τον κόσμο να περάσει καλά όταν έρθει να το δει”.

Η Δέσποινα Βανδή πήρε το λόγο στη συνέχεια και ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενη για τη συμμέτοχη της στην παράσταση αυτή και αποκάλυψε ότι ήθελε εδώ και χρόνια να παίξει σε musical. Επίσης εξέφρασε το αρχικό της άγχος για το γεγονός ότι δεν είχε καθόλου εμπειρία από μουσικοχορευτικές παραστάσεις και έτσι στην αρχή των προβών ήταν σαν «πρωτοετής μαθήτρια στο Πανεπιστήμιο» όπως η ιδία δήλωσε. Επίσης η πολυτάλαντη Δ. Βανδη, η όποια έχει δείξει τις υποκριτικές της ικανότητες και στο παρελθόν στη σειρά «Δυο Ξένοι» παραδέχτηκε ότι αρχικά ήταν και η ίδια λίγο καχύποπτη σχετικά με τον ελληνικό στίχο στα πασίγνωστα τραγούδια των ABBA, αλλά στην πορεία διαπίστωσε ότι το αποτέλεσμα είναι παρά πολύ καλό.

Δήλωσε ακόμα ότι αισθάνεται πολύ χαρούμενη για την συνεργασία αυτή και πως εύχεται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη σύγκριση που μπορεί να γίνει με την Μeryl Streep (ενσάρκωσε τον αντίστοιχο ρολό στην ταινία Mamma Mia το 2008), η Δέσποινα Βανδή απάντησε ότι υπερλατρεύει την συγκεκριμένη ηθοποιό και πως την θεώρει κορυφαία στο είδος της.

Η Demy, η όποια υποδύεται τον ρολό της Sophie, (κόρη της Donna), δήλωσε στη συνέχεια ότι είναι πολύ χαρούμενη και είναι τιμή της να συνεργάζεται με την συγκεκριμένη ομάδα ηθοποιών. Επίσης, έχοντας, παρακολουθήσει την παράσταση στο Λονδίνο, τόλμησε να πει ότι θεώρει την ελληνική παράγωγη όχι μόνο αντάξια, αλλά ανώτερη από αυτή που είδε στο Λονδίνο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι θα υπάρχουν μουσικοί πάνω στην σκηνή, οι ηθοποιοί θα τραγουδούν ζωντανά και δεν θα είναι τίποτα ηχογραφημένο. Επίσης ιδιαίτερη εντύπωση έκανε σε όλους η αναφορά στο γεγονός ότι οι πρόβες έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και πως όλοι οι συντελεστές κάθονται μέχρι τα μεσάνυχτα, προκειμένου να βγει το βέλτιστο καλό αποτέλεσμα.

Τέλος, παρόλη την κούραση ηθοποιοί και χορευτές σχολίασαν πως οι πρόβες ήταν σαν σχολική εκδρομή, πέρασαν πολύ ωραία μεταξύ τους και αυτό το κλίμα το μετέδωσαν και κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, στην όποια όλοι εκφραστήκαν με τα πιο θερμά λόγια ο ένας για τον άλλον.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ