Στον Γιωργή Τσουρή το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2020

Ο Γιωργής Τσουρήςκέρδισε το φετινό βραβείο για την ερμηνεία του στον ρόλο του Γρηγόρη στα «170 τετραγωνικά (Moonwalk)» του Γιωργή Τσουρή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη που παρουσιάστηκε στο Από Μηχανής Θέατρο και φέτος συνεχίζεται στο Θέατρο Ιλίσια.

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για εικοστή χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Τον σταυρό παρέδωσε στον Γιωργή Τσουρή ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Συριόπουλος.

Το έργο «170 τετραγωνικά», με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία «για όλη την οικογένεια», με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας.

Mini Bio
Ο Γιωργής Τσουρής γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1986. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε πιάνο, κλασσικό τραγούδι, ανώτερα θεωρητικά και  κλαρινέτο.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθρο Συγκίνησε η πρεμιέρα της παράστασης «Εδώ Ουρανός» της Αγλαΐα Βετεράνι
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα για τη "Σκιά του Μαρτ" του Stig Dagerman με τη Τζένη Ζαχαροπούλου ξανά στη σκηνή