Συγκίνησε η πρεμιέρα της παράστασης «Σε μένα μιλάς;» στο κατάμεστο θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Νεανική Σκηνή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Σε μένα μιλάς;» (πρωτότυπος τίτλος: EINS AUF DIE FRESSE), του Ράινερ Χάχφελντ, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στην  κατάμεστη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών.

Η νέα παραγωγή της Νεανικής Σκηνής που παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ σε πανελλήνια πρώτη, σε μετάφραση Γιάννας Τσόκου και σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου συγκίνησε και ευαισθητοποίησε το κοινό καθώς θίγει με σύγχρονο τρόπο το ζήτημα του εκφοβισμού στα σχολεία. Την πρεμιέρα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πολλοί εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Σε μένα μιλάς;», ένα  τολμηρό έργο που καλεί νέους και ενήλικες θεατές να προβληματιστούν πάνω σε θέματα όπως η βία, η φιλία, η προσωπική ευθύνη, ο φόβος, η μοναξιά, η σεξουαλικότητα, οι σχέσεις στο σχολείο και στην οικογένεια. 

Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά και εφήβους άνω των 12 ετών (απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου).

Μετά από κάθε παράσταση θα ακολουθεί ελεύθερη συζήτηση δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να θέσουν  ερωτήματα γύρω από το έργο και να κάνουν διάλογο με συντελεστές της παράστασης.

Το ΚΘΒΕ, με αφορμή την παράσταση,  αποστέλλει στα σχολεία  εκπαιδευτικό υλικό, μέσα από το οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εφαρμόσουν θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες που θα λειτουργήσουν ως ερέθισμα για την επεξεργασία των θεμάτων που θίγει το έργο και τη συσχέτισή τους με την καθημερινότητα των παιδιών.

 

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ