Σε μένα Μιλάς;

Συγγραφέας: Ράινερ Χαχφελτ
Σκηνοθέτης: Στέλλα Μιχαηλίδου
Σκηνογραφία: Λίλα Καρακώστα
Κοστούμια: Ελίνα Ευταξία
Ερμηνεύουν: Στέφανος Πίττας, Φανή Αποστολίδου, Κατερίνα Αλέξη, Νίκος Μήλιας, Βασίλης Σεϊμένης, Γιάννης Χαρίσης, Νίκος Ορτετζάτος, Μάρα Τσικάρα, Θοδωρής Πολυζώνης, Στέργιος Τζαφέρης, Άννα Κυριακίδου,   Φωτεινή-Δήμητρα Τιμοθέου
Χορεύουν: Τζέλο Κέλμεντ, Revo Kolahasvili

Περιγραφή

Η νέα παραγωγή της Νεανικής Σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «Σε μένα μιλάς» ξεκίνησε πρόβες στην Αίθουσα Δοκιμών της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο του Ράινερ Χάχφελντ (EINS AUF DIE FRESSE) θα παρουσιαστεί, σε μετάφραση Γιάννας Τσόκου και σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), από τις 5 Νοεμβρίου 2017.

Περισσότερα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει ότι το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, δε θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Σε μένα μιλάς;» (πρωτότυπος τίτλος: EINS AUF DIE FRESSE), του Ράινερ Χάχφελντ, που παρουσιάζεται από τη Νεανική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση Γιάννας Τσόκου και σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου.

Το χρονικό διάστημα εξαργύρωσης ή αλλαγής των εισιτηρίων τους ορίζεται από αύριο 10 Ιανουαρίου έως την επόμενη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, δίνοντας την ευκαιρία της άμεσης κράτησης για την τελευταία παράσταση για το κοινό που θα δοθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 17.00.

 

Η αναζήτηση ταυτότητας, οι οικογενειακές σχέσεις,  η ανακάλυψη της σεξουαλικότητας, το μπούλιγκ  και οι συγκρούσεις στο σχολείο, αποτελούν τα θέματα του «Σε μένα μιλάς;», έργου  που γνώρισε και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία.

Ο συγγραφέας,  παρακολουθεί την καθημερινότητα στο σχολείο και στο σπίτι, μιας ομάδας εφήβων δεκαπέντε περίπου χρονών,  που προσπαθούν να βρουν τον προσανατολισμό τους και τον εαυτό τους, σε ένα περιβάλλον που μοιάζει να μην μπορεί να παρακολουθήσει τις ανάγκες τους. Ο Χάχφελντ, μιλά  με ειλικρίνεια  τόσο για την μοναξιά και την απελπισία των εφήβων που οδηγεί ακόμη και στην αυτοκτονία αλλά και για την προσπάθεια των νέων ανθρώπων να δημιουργήσουν ουσιαστικές σχέσεις φιλίας μεταξύ τους.

Με το τολμηρό έργο του «Σε μένα μιλάς;» (1996), ο Γερμανός Ράινερ Χάχφελντ, μετά τον Μορμόλη (1970) και τα Μακαρόνια με Κέτσαπ (1979), απευθύνεται πλέον σε εφήβους και θίγει το  δύσκολο θέμα της βίας στο σχολείο. Η πρώτη παράσταση του έργου δόθηκε το 1996, στο θρυλικό Γκριπς Τεάτερ  και βραβεύτηκε ως η καλύτερη παράσταση για εκείνη τη χρονιά στο Βερολίνο.

Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννη Τσολακίδου
Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Αρετή Μίχου
Βοηθός Σκηνογράφου: Κέλλυ Εφραιμίδου
Οργάνωση Παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος