Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτερη Δραματική Σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή”

Στην Ανώτερη Δραματική Σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή” συνεχίζεται για λίγο καιρό ακόμα η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Βάσει του νέου συστήματος του Υπουργείου Πολιτισμού, οι νέοι σπουδαστές δίνουν πλέον εισαγωγικές εξέτασεις στη Δραματική Σχολή της επιλογής τους και οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να παρακολουθήσουν το ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών της “Αθηναϊκής Σκηνής”, μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους καθημερινά 16.00-22.00.

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή” διαθέτει από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις καθώς και θεατρικό χώρο, όπου οι σπουδαστές μπορούν τις ακαδημαϊκές τους σπουδές να τις κάνουν παράλληλα και πράξη.

Ο αριθμός των εισακτέων βάσει του νέου νόμου είναι περιορισμένος και οι επιτυχόντες στη σχολή εγγράφονται απ' ευθείας στο Υπουργείο Πολιτισμού για μετέπειτα συμμετοχή τους στην τελική εξέταση στο Γ' έτος για κρατική αναγνώριση του πτυχίου.

Παράλληλα, συνεχίζονται για λίγο ακόμα οι αιτήσεις των μεταγραφικών σπουδαστών Β' και Γ' έτους. Αιτήσεις μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά στο mail [email protected].

Όσοι ενδιαφερόμενοι για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτερη Δραματική Σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή” κάνουν αίτηση μέχρι και την ημέρα εξέτασης, έχουν τη δυνατότητα μέσα από δύο δωρεάν εβδομάδες μαθημάτων, να έρθουν σε επαφή με τους καθηγητές της σχολής, το πρόγραμμα σπουδών και τις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Σκηνής, να καθοδηγηθούν για τα κομμάτια που έχουν επιλέξει να εξεταστούν, καθώς και να τους γίνουν υποδείξεις για την θεωρητική τους εξέταση. Η συμμετοχή στις εξετάσεις γίνεται χωρίς οικονομικό κόστος.

Για πληροφορίες για το ιδιαίτερο πρόγραμμα σπουδών, τις παραστάσεις που μετέχουν οι σπουδαστές, τα μαθήματα επιλογής, τη διαδικασία των εξετάσεων, το καθηγητικό προσωπικό αλλά και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 210 9222300 ή μπορούν να κλείσουν ραντεβού στη γραμματεία της σχολής για κατ’ιδίαν ενημέρωση.

Η φιλοσοφία της Ανώτερης Δραματικής Σχολής “Αθηναϊκή Σκηνή” είναι ότι κάθε σπουδαστής είναι μια ξεχωριστή καλλιτεχνική οντότητα, που αυτό συνεπάγεται ξεχωριστή καθοδήγηση και φροντίδα, ώστε στο τέλος να μπορεί να υπηρετήσει με τις δικές του δυνατότητες την τέχνη που αγαπά.

Η εκπαίδευση γίνεται μέσα από παραστάσεις, από το πρώτο έτος, με στόχο την επαφή με το κοινό και την πρακτική άσκηση. Υπάρχουν μαθήματα επιλογής που εξειδικεύουν το πτυχίο, καθώς και τεχνική εκπαίδευση πάνω σε τομείς μετέπειτα επαγγελματικής δραστηριότητας, όπως μεταγλώττιση.

Στόχος η επαφή με τη σύγχρονη θεατρική πραγματικότητα!

Αθηναϊκή Σκηνή: Αθανασίου Διάκου και Τζιραίων 13, Αθήνα, Ακρόπολη.