Συνέντευξη με τη Κατερίνα Σιγάλα για την παράσταση "Το οβάλ πρόσωπο"

Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Τι νοήματα υπάρχουν στο έργο πέρα από την αστυνομική του δράση;
Το βαθύτερο νόημα της ανιδιοτελής αγάπης της Αγγελικής προς το Δάμωνα αλλά και που μπορεί να φτάσει ένα αρρωστημένο πάθος όπως του Αντρέα-Δάμωνα προς την Βαλέρια!Φαίνεται έντονα η διαφορά της λογικής και του παράλογου!

Έχετε ενσωματώσει στοιχεία του χαρακτήρα σας στο ρόλο;
Όταν έρχεται η στιγμή να υποδυθείς έναν ρόλο βγάζεις τη μάσκα του εαυτού σου και βάζεις ένα άλλο πρόσωπο! Στην Αγγελική,όμως,ως δαίμονα,ναι ,διότι έχει ένα πολύ κοινό στοιχείο με εμένα το "Με πείραξες; Θα το πληρώσεις!"(Γέλια)

Η Αγγελική όμως στην πραγματικότητα επειδή είναι το άκρως αντίθετο από μένα δεν έχω βάλει κάτι...και ήταν και ο λόγος που δέχτηκα την πρόταση. Ήταν πρόκληση για μένα να παίξω επιτέλους κάτι τελείως διαφορετικό από την Κατερίνα(Κόντρα ρόλο που λέμε.).

 

Η αναγνωρισιμότητα ως ηθοποιός είναι κάτι που σας ενδιαφέρει;
Με ενδιαφέρει να εξωτερικεύσω τις ιδέες μου και την ψυχή μου,ν αφυπνίσω τον κόσμο,οπότε όσο περισσότερος κόσμος με ακολουθεί τόσο το καλύτερο! Μακάρι ν'αξίζω για το κοινό και σιγά σιγά να με μαθαίνει. Το κοινό σε ανεβάζει και το κοινό σε κατεβάζει,άρα είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα μας η αναγωρισιμότητα! Όμως δεν είναι το παν!! Δε θα έκανα τα πάντα για εκείνη! Αν είναι ν ανέβω ,θα ανέβω με την αξία μου σκαλί σκαλί!Το ασανσέρ εύκολα ανεβαίνει κι εύκολα κατεβαίνει!

Τι ρόλο θα θέλατε να σας προτείνουν στο μέλλον;
Να ναι ρόλοι πρόκλησης!Αυτό μ ενδιαφέρει μόνο!

Τι δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα στο επάγγελμα του ηθοποιού;
Το κυριότερο είναι ότι δεν μπορείς να βιοποριστείς μόνο από το επάγγελμα του ηθοποιού! Είναι κρίμα στη χώρα που άνθισε αυτή η τέχνη,να περνά πλέον τέτοια κρίση.Τώρα όσων αφορά τη βρώμα του κύκλου μας,δε το πιστεύω,αυτά υπάρχουν σε όλες τις δουλειές! Δεν παίζει ρόλο η δουλειά αλλά ο άνθρωπος.Ευχαριστώ πολύ!

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΑκύρωση παραστάσεων λόγω στάσης εργασίας του ΣΕΕΘ
Επόμενο άρθροΆνθρωποι από τον χώρο του θεάματος μαζί με τα παιδιά τους χειροκρότησαν για δεύτερη χρονιά «το αγόρι με τη βαλίτσα»!