Συνέντευξη με τη σκηνοθέτιδα Νάντια Παλαιολόγου για την παράσταση "Four No Reason"

Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Πώς σχετίζεται ο τίτλος της παράστασης με το περιεχόμενό της;
Ο τίτλος παίζει με το παράδοξο που συναντάμε συχνά  και στο έργο του Μαγκρίτ.Π.χ. στο έργο του  βλεπουμε συχνα αντικέιμενα που έχουμε μάθει να τα αποκαλούμε με ένα  συγκεκριμένο όνομα και ίδιος επιλέγει να τα ονομάσει κάπω ς αλλίως.

Εμείς ως κοινό δεν έχουμε παρα να το δεχτούμε,άσχετα αν αυτό μας προκάλει κάποια αμηχανία ,δυσαρεσκεια ή και αδιαφορία.Πάνω σε αυτή την λογική αποφάσισα να δώσω αυτό τον τίτλο.Χώρίς να σχετίζεται με αυτό που συμβαινει ,το οποίο σαφώς και έχει νόημα ,αλλά για μένα δεν είναι απαραίτητο να μπει σε ένα τίτλο.

Τι σας κεντρίζει το ενδιαφέρον στην ζωή και το έργο του Magritte για να ασχοληθείτε μαζί του;
Μελετήσαμε αρκετά ως ομαδα την ζωή και το έργο του Μαγκρίτ .Αρχικά θα πω ότι ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ ,πράγμα που το θεωρώ ένδειξη ιδιοφυίας.Αυτό νομίζω έιναι διάχυτο και στο έργο του,το ότι χρησιμοποιεί συχνά παραδοξές  εικόνες στα  όρια του κωμικού ,που μπορούν όμως να φτάσουν σε μια βαθεια τραγικότητα.

Και βέβαια θα αναφερθώ στο σουρεαλιστικό κόσμο που δημιουργεί στα έργα του ,ο οποίος έχει επηρεάσει βαθύτατα και το  δικό μας έργο.

Ποια είναι τα συμπεράσματά σας μετά τον πρώτο κύκλο παραστάσεων;
Ήταν σημαντικό ότι το έργο παρουσιάστηκε πριν ενάμιση χρόνο ως  work in progress και τον περασμένο Νοέμβριο σχεδόν ολοκληρωμένο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ,γιατι αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να έχουμε ένα δυνατο feedback για να συνεχίσουμε.

Πιστεύω ότι τώρα το έργο είναι πιο δεμένο και έχουμε έρθει σε μεγαλύτερη επαφή με το ονειρικό  στοιχείο που ήθελα να είναι βασικό στο εργο.

Τα σεμινάρια σύγχρονου χορού σε τι επίπεδο μαθητών απευθύνονται;
Πρώτα απ’όλα θα ήθελα να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη με την συνεργασία με το Άλφα-Ιδέα.Έχω να πω μόνο τα καλύτερα για τους ανθρώπους του θεάτρου και τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους.

Το σεμινάριο είναι open level και η επιλογή γίνεται βασει βιογραφικών που στελνουν οι ενδιαφερόμενοι στην αρχή της σεζόν.Η ομάδα που δημιουργήθηκε φέτος κατεληξε να γίνει μια  δυνατη, δεμένη ομάδα με πολλές προοπτικές.Όλο αυτό θα ολοκληρωθεί για φετος με μια παρουσίαση που ετοιμάζουμε.Το καλοκαίρι σχεδιάζουμε μια σειρά ανοιχτών μαθημάτων για όσους ενδιαφερονται να συνεχίσουν ,αλλα και να γνωρίσουν το μάθημα.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ