Συνέντευξη με την ηθοποιό Ευγενία Παναγοπούλου για την παράσταση "Ψέμα στο Ψέμα"

Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Έχεις εμπειρία από περιοδεία ή είναι η πρώτη σου φορά;
Άλλη μια φορά με την ίδια συνθήκη . Δυο χρόνια πριν, με άλλο θίασο φυσικά, είχα έρθει για λίγες μέρες πάλι στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Πάντως περιοδεία με την καλοκαιρινή έννοια ακόμα δεν έχει προκύψει.

Σου αρέσει αυτή η αλλαγή;
Είμαι άνθρωπος των αλλαγών, των καλών αλλαγών, και σίγουρα λατρεύω να ταξιδεύω.

Θα προτιμούσες ένα πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα μικρό θέατρο ή ένα "μικρό" ρόλο δίπλα σε μεγάλους πρωταγωνιστές όπως τώρα;
Αντιλαμβάνομαι αυτό που ρωτάτε 100% , άλλα πιστέψτε πέρα από το εγώ μας το θέατρο είναι πάνω από όλα και από όλους. Φυσικά υπάρχει η προσωπική μας φιλοδοξία και εξέλιξη! Όλα έρχονται στην ώρα τους, πάντα. Πριν 2 χρόνια επέλεξα τον «μικρο ρόλο», όπως λέτε, με σπουδαίους πρωταγωνιστές και δυο χρόνια μετά θα σας συμπληρώσω και πολύ καλά έκανα!

Τι θα άλλαζες στο ελληνικό θέατρο;
Ποιος θα ήταν ο ρόλος μου; Με ρωτάτε ως υπουργό πολιτισμού, ως διευθύντρια του εθνικού θεάτρου της χώρας, ως διευθύντρια επίσης του Θεάτρου Τέχνης ή του Κρατικού θεάτρου, ή υπεύθυνη σε ένα θέατρο;;; Αν μου ορίζατε ακριβώς τον ρόλο μου θα μπορούσα να σας δώσω αυτή την πιθανή απάντηση.  Εύχομαι στο μέλλον όποιος θελήσει να αλλάξει κάτι, να ξέρει γιατί το κάνει και τι ακριβώς σκοπό εξυπηρετεί, κοιτάζοντας το συνολικό καλό.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδια σου;
Την θεατρική περίοδο 2019-2020 θα βρίσκομαι προς μεγάλη μου τύχη και απέραντη χαρά, πάλι με τον κύριο Π. Φιλιππίδη,  σε δική του σκηνοθεσία στο «Ψύλλοι στα αυτιά» του Ζωρζ Φεϋντώ, στο Θέατρο Μουσούρη.

Ποια είναι η αγαπημένη ώρα της ημέρας σου και γιατί;
Αν δουλεύω η ώρα που πηγαίνω στο θέατρό, αν δεν δουλεύω η ώρα που είμαι με τους ανθρώπους μου!

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΌρθιοι χειροκρότησαν οι Αμερικανοί θεατές τον Ίωνα στη Νέα Υόρκη
Επόμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Το Παλτό"