Αρχική Συνεντεύξεις Συνέντευξη με την ηθοποιό Κριστέλ Καπερώνη για την παράσταση «Νιζίνσκι - Η...

Συνέντευξη με την ηθοποιό Κριστέλ Καπερώνη για την παράσταση «Νιζίνσκι - Η Προφητεία της Φωτιάς»

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πλατής

Τι είναι αυτό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του θεατή στην παράσταση "Νιζίνσκι-Η Προφητεία της Φωτιάς";

Η παροντικότητα. Ο αισθητικός χαρακτήρας της παράστασης διαμορφώνεται από την ιδιότητά της ως γεγονός και, σε αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητο να επαναπροσδιορίζουμε καθημερινά την επαφή μας με το κείμενο, τους χαρακτήρες αλλά και το κοινό». Η μορφή της παράστασης είναι τέτοια που, ανάλογα με τις προσλαμβάνουσες του καθενός, θα μπορούσε να του αφήσει κάτι διαφορετικό φεύγοντας. Θετικό ή αρνητικό. Σίγουρα, είναι μια παράσταση-performance που, κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί να περάσει αδιάφορη

Σε δυσκόλεψε ο ρόλος σου;

Ποτέ δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς σε αυτή την ερώτηση. Πάντα με δυσκολεύει η διαδικασία του να κάνω χώρο μέσα μου για να χωρέσει ένας χαρακτήρας και να πορευτούμε μαζί. Είναι πάντα μια διαδικασία στην αρχή που θέλει ησυχία και φροντίδα.

Με το Δημήτρη Λάλο τι είναι αυτό που σε κάνει να τον εμπιστεύεσαι ως σκηνοθέτη;

Η συνεργασία μας με τον Δημήτρη μετράει πια οκτώ χρόνια. Τον εμπιστεύομαι πάνω απ' όλα ως καλλιτέχνη και άνθρωπο. Για μένα ο Δημήτρης επαναπροσδιόρισε την έννοια της υποκριτικής και με έβαλε στην διαδικασία να ανακαλύψω εμένα σκηνικά. Κι αυτό είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορεί να σου κάνει ένας δάσκαλος-σκηνοθέτης.

Τι κάνεις όταν δεν είσαι στο θέατρο;

Μετά την καραντίνα προσπαθώ όταν δεν είμαι στο θέατρο να αφιερώνω χρόνο στους ανθρώπους μου. Να τους έχω κοντά μου. Μου είναι πια πολύ σημαντικό να φροντίζω συνεχώς τις σχέσεις με τους ανθρώπους που έχω διαλέξει να έχω δίπλα μου.

Τα σχέδια σου για το μέλλον;

Πολλά και διαφορετικά. Το πιο αγαπημένο μου όμως έρχεται το καλοκαίρι. Μια συνεργασία με την αγαπημένη μου Νάστια Βραχάτη που καθόλου δεν έχει να κάνει με θέατρο αλλά με μια άλλη μεγάλη μας αγάπη. Τα ρούχα! Δεν μπορώ όμως να πω ακόμα περισσότερα.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη"
Επόμενο άρθροΕπίσημη πρεμιέρα στην παράσταση "Η ζωή μου στην τέχνη"