Συνέντευξη με το Γιώργο Χριστοδούλου για την παράσταση "80 χρόνια Μάνος Λοΐζος Live"

Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Έχετε αναλάβει την επιμέλεια του προγράμματος. Πως ονειρεύεστε την παράσταση;
Όλοι οι καλλιτέχνες νομίζω, μουσικοί και τραγουδιστές ονειρευόμαστε τις παραστάσεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Να έχουμε το καλύτερο δυνατό μουσικό αποτέλεσμα. Αν το πετύχεις αυτό και το ευχαριστηθείς πρώτα ο ίδιος, αυτό μετά θα περάσει και στο θεατή. Αυτό είναι το στοίχημα. Να παίξουμε καλά.

Πως νιώθετε και ποιες είναι οι σκέψεις σας από τις συνεργασίες του Μάνου Λοΐζου με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο;
Είναι γνωστή η αδυναμία μου για τον Πρόεδρο, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Ας ξεκινήσουμε απ' αυτό. Είναι φίλος μου και τον αγαπώ σαν οικογένειά μου. Με στήριζε και με στηρίζει. Τον θεωρώ προσωπικά τον κορυφαίο και σπουδαιότερο στιχουργό. Το πάντρεμα Λοΐζου - Παπαδόπουλου στα τραγούδια που έγραψαν περιγράφεται μόνο με μία λέξη. Αριστουργηματικό. Δεν υπάρχουν λόγια για την αρτιότητα και τη μαεστρία του αποτελέσματος. Σε όλα τους τα τραγούδια.

Σε ποιο κοινό απευθύνεται το αφιέρωμα;
Μιλάμε για τα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου. Άρα μιλάμε για τραγούδια που μεγάλωσαν, μεγαλώνουν και θα μεγαλώνουν γενιές. Δεν νομίζω επίσης ότι έχει να κάνει με τις ηλικίες. Είναι μια παράσταση που μικροί και μεγάλοι θα γίνουν η χορωδία μας στο Όλα σε θυμίζουν ή στο Σ' ακολουθώ.

Πριν έρθει κάποιος να δει την παράσταση τι θα προτείνατε να διαβάσει, να ακούσει ή να δει;
Ο Μάνος Λοΐζος είναι ένας. Κι έχει τη θέση του μέσα στους σπουδαιότερους δημιουργούς της Ελλάδας. Μαζί με τον Χατζηδάκι, τον Θεοδωράκη, τον Ξαρχάκο, το Μαρκόπουλο, τον Σπανό, τον Κουγιουμτζή. Έδωσε ζωή με τα τραγούδια του κι αυτό ο κόσμος το γνωρίζει καλά χωρίς να χρειαστεί να διαβάσει. Ακούει εδώ και χρόνια.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΔιαδραστικό πρόγραμμα αφήγησης και επιμόρφωσης με την αφηγήτρια Σάσα  Βούλγαρη και την νέα της Μέθοδο
Επόμενο άρθροΣεμινάριο σωματικού θεάτρου με τον Αριστοτέλη Μαγουλά στα Ιωάννινα