Συνέντευξη με το Σάββα Βασιλειάδη για την παράσταση "Το χρυσόψαρο"

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πλατής

Πείτε μας δύο λόγια για την παράσταση;
Βλέπουμε επτά διαφορετικούς ανθρώπους να συναντιούνται σε ένα αστυνομικό τμήμα με αφορμή την κλοπή ενός χρυσόψαρου.Τα πρόσωπα του έργου εμφανίζονται είτε ως μάρτυρες είτε ως ύποπτοι είτε ως απλοί εκμεταλλευτές της στιγμής .O καθένας θυμάται διαφορετικά το περιστατικό πράγμα που δυσκολεύει την διαλεύκανση της υπόθεσης. Οι ήρωες προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα έχουν όμως όλοι ένα κοινό σημείο. Οι ζωές τους δεν βρίσκονται σε τάξη αλλά σε αταξία.Αυτή την αταξία θα φέρουν μαζί τους στο τμήμα και άντε τώρα να βγάλεις άκρη. Βέβαια εμείς ελπίζουμε ότι ο αστυνόμος που είναι και πολύ σαΐνι θα το λύσει το μυστήριο.

Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος;
Σπούδαζα Ιατρική όταν κάπου προς το τέλος της σπουδής μου έπρεπε να δω τι ειδικότητα θα ακολουθήσω. Μη μπορώντας να αποφασίσω ,έγινα απ'όλα. Φτάνοντας στο αστυνομικό τμήμα όλη αυτή την γνώση που έχω αποκτήσει θα προσπαθήσω να  την μεταλαμπαδεύσω και στους υπόλοιπους.Στην ζωή  όμως όλα είναι δούναι και λαβείν. Οπότε και εγώ  πρέπει να πάρω κάτι από όλη αυτή την ιστορία.

Σας έχει τύχει να χάσετε κάτι που για τους άλλους δεν είναι σημαντικό αλλά για εσάς πολύ πολύ αγαπημένο;
Είχα χάσει την αγαπημένη μου καλοκαιρινή μπλούζα.Ήθελα να την φοράω για πάντα.

Τι κρύβεται πίσω από το συμβολισμό του Χρυσόψαρου;
Η ανάγκη που έχουμε όλοι μας για μια καλή τύχη(το χρυσόψαρο προσδίδει καλοτυχία) καθώς και η ανάγκη να ξεχνάμε και να προχωράμε (η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί περίπου τρία δευτερόλεπτα).

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει ένας νέος ηθοποιός στην Ελλάδα του σήμερα;
Στο χώρο της τέχνης όλα είναι τόσο ανοιχτά και ταυτόχρονα τόσο χαοτικά που ένας νέος ηθοποιός πρέπει να παλέψει για να βρει την δική του θέση. Και παράλληλα να έχει και μια back up ''θέση'' γιατί ως γνωστόν  μια επιπλέον εργασία για έναν νέο ηθοποιό  είναι τις περισσότερες φορές απαραίτητη.

Γιατί αξίζει να δει κανείς την παράσταση;
Γιατί το έργο  παίζεται για πρώτη φόρα στην Ελλάδα οπότε ο θεατής θα δει κάτι που δεν έχει ξαναδεί.Γιατί Θα γελάσει και θα προβληματιστεί. Γιατί θα στηρίξει την δουλειά νέων καλλιτεχνών.

Πληροφορίες για την παράστασηΕδώ

Προηγούμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Το Χρυσόψαρο"
Επόμενο άρθροΓια την απώλεια της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ