Αρχική Συνεντεύξεις Συνέντευξη με τον ηθοποιό Πέτρο Ξεκούκη για την παράσταση «Δον Καμίλο»

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Πέτρο Ξεκούκη για την παράσταση «Δον Καμίλο»

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Λιγνού

Σας εκφράζει η κωμωδία ή το δράμα ως ηθοποιό;

Στη ζωή το γέλιο και το δάκρυ ανέκαθεν μας συνοδεύουν, και το θέατρο δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από την απεικόνιση της ζωής. Έγινα ηθοποιός πρωτίστως για να κάνω τους ανθρώπους να χαμογελούν, μολαταύτα και το δράμα μας διδάσκει το πολυτιμότερο δίδαγμα για τη ζωή: ότι πάντα στο τέλος έρχεται η κάθαρσης. Επομένως πώς θα μπορούσα να επιλέξω μόνο ένα εκ των δύο;

Γιώργος Ματαράγκας στο τιμόνι της σκηνοθεσίας της παράστασης «Δον Καμίλο»,πείτε μας λίγα λόγια….

Ο Γιώργος εκτός από καλός ηθοποιός είναι κι ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης και φυσικά εξαιρετικός άνθρωπος και συνεργάτης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η συνεργασία μας μετρά ήδη 10 χρόνια και συνεχίζουμε. Η ευγένεια καθώς και οι γνώσεις του σχετικά με τη σκηνοθεσία και το θέατρο είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.

«Δον Καμίλο» για φέτος στο θέατρο Broadway, η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για ένα ρόλο που για  δύο χρόνια έχει στεφτεί με μεγάλη επιτυχία σε καλοκαιρινές περιοδείες, στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ και Δήμους της Ελλάδας μεταφέρετε μας το κλίμα των παραστάσεων, πως το κοινό αγκαλιάζει αυτή την κλασσική κωμωδία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς;

Είναι γεγονός ότι αυτά τα δύο χρόνια το κοινό αγκάλιασε τη δουλειά μας κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαιτέρως και το ευχαριστούμε πολύ. Πρόκειται για ένα έργο κλασικό που το χαρακτηρίζει το χιούμορ ενώ ταυτόχρονα προβληματίζει τους θεατές σχετικά με τα πολιτικά δρώμενα.  Αυτή είναι και η αίσθηση που αφήνει στους θεατές οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι όσα χρόνια και αν περάσουν κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Αυτές είναι και οι εντυπώσεις που μας μετέφεραν όσοι το είδαν.

Είχα δει παλαιοτέρα την καταπληκτική ταινία «ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ» του σκηνοθέτη Θεόδωρου Μαραγκού που είχατε πρωταγωνιστικό ρόλο,  σας γοητεύει ο σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος;

Ο κινηματογράφος δεν έπαψε ποτέ να με εντυπωσιάζει και να με μαγεύει ήδη από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι σήμερα. Ανέκαθεν υπήρξαν και πιστεύω θα συνεχίσουν να υπάρχουν ταλαντούχοι σκηνοθέτες για να τον αναδείξουν, όπως συνέβη με τον κύριο Μαραγκό, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου έκανε να συνεργαστούμε.

Έχετε νοιώσει καταπίεση και άβολα σε δουλειές  στην πορεία της καριέρα σας;

Στη ζωή συναντάμε διάφορα είδη ανθρώπων, γεγονός που συμβαίνει και στην επαγγελματική μας πορεία. Το ίδιο έγινε και με μένα, εντούτοις είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να εστιάζω στα θετικά γνωρίσματα του καθενός και να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος παίρνοντας παραδείγματα από τους ανθρώπους που με πλαισιώνουν. Έτσι λοιπόν έχω κρατήσει στη μνήμη μου μόνο τις καλές στιγμές στις συνεργασίες που είχα, και πιστέψτε με ήμουν πολύ τυχερός γιατί αυτές ήταν αμέτρητες.

Τα όνειρα σας και τα σχέδια σας για το μέλλον θα θέλατε να τα μοιραστείτε μαζί μας;

Όνειρό μου είναι να εξελίσσομαι προσωπικά κι επαγγελματικά προς το καλύτερο.  Σε επαγγελματικό επίπεδο, θα ήταν ιδιαίτερη χαρά  για εμένα να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω ρόλους στους οποίους δε με έχει συνηθίσει το κοινό καθώς αυτό είναι που με ιντριγκάρει.

Πληροφορίες για την παράσταση: εδώ

Προηγούμενο άρθροΑκρόαση για ηθοποιό που να παίζει ακορντεόν
Επόμενο άρθροΕθνικό Θέατρο: Ανακοίνωση επιτυχόντων α' γύρου εξετάσεων τμήματος σκηνοθεσίας σπουδαστικού έτους 2021-2022