Αρχική Συνεντεύξεις Συνέντευξη με τον standup κωμικό Γιώργο Χατζήπαυλου για την παράσταση “Comedy club...

Συνέντευξη με τον standup κωμικό Γιώργο Χατζήπαυλου για την παράσταση “Comedy club για παιδιά!”

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Λιγνού

Τρίτη χρονιά φέτος στο Μέγαρο Μουσικής με τη παράσταση “Comedy club για παιδιά! ” , ενώ βεβαίως έχουν προηγηθεί και τα περσινά Χριστούγεννα που μας κράτησαν μακριά από τα καλλιτεχνικά δρώμενα λόγω των εξελίξεων της πανδημίας, ποια τα συναισθήματα σας;

Είναι πολύ ωραίο που μετά από 2 χρόνια υπάρχει μία συνέχεια στις παραστάσεις και μια μετάβαση από την καλοκαιρινή στη χειμερινή σεζόν.

Πως γεννήθηκε η ιδέα του standupcomedy για παιδιά;

Ξεκίνησε με την αίσθηση που είχα ότι ενώ για τα παιδιά το γέλιο και το χιούμορ είναι μία σαφής γλώσσα επικοινωνίας υπάρχουν ελάχιστες παιδικές κωμωδίες. Όπως όμως τις εννοούμε οι ενήλικες κι όχι απλώς έργα με λίγα κωμικά στοιχεία. Στην έρευνα που έκανα λοιπόν διαπίστωσα ότι η κωμωδία, κόντρα στη διάθεση και την ψυχολογία των παιδιών, μειοψηφεί σημαντικά. Αυτό σε συνδυασμό με την επιθυμία ήταν να κάνω μια παράσταση που να μπορεί να δει, να αντιληφθεί και να γελάσει ο γιος μου όταν γίνει 6, όσο νωρίτερα γίνεται δηλαδή, μου έδωσαν την ιδέα να κάνω μια παράσταση standupcomedy για παιδιά 6-12 ετών και τους γονείς τους.

Τι δίνει τόση ενέργεια σε ένα standupcomedian ηθοποιό να ανταπεξέρχεται σε ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα πάνω στη σκηνή;

Δεν το αντιμετωπίζω ως κάτι δύσκολο ή εύκολο. Είναι κάτι που επέλεξα και απολαμβάνω όλη τη διαδικασία. Άλλωστε η προετοιμασία και οι δοκιμές υλικού σε κοινό, σε βραδιές ειδικά οργανωμένες για αυτό τον σκοπό, διαμορφώνουν επαρκώς και σωστά το περιεχόμενο της παράστασης. 

Υπήρξε κάποιος από τους ταλαντούχους ηθοποιούς του Ελληνικού κινηματογράφου που πιστεύετε ότι θα έκανε καριέρα standupcomedian;

Το standupcomedy δεν βασίζεται σε υποκριτικές ικανότητες αλλά στο κείμενο, το delivery του κειμένου και τα actouts. Με αυτό το σκεπτικό κάποιος φύσει ή θέσει κωμικός που έγραφε και κείμενα θα μπορούσε να κάνει και standupcomedy.

Το ελληνικό κοινό έχει ταμπού; Και κατά πόσο είναι εύκολο να ξεκλειδώσεις έναν δύσκολο θεατή ενώ βρίσκεσαι onstage;

Δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Το καλό στην κωμωδία είναι ότι το γέλιο είναι αυθόρμητη αντίδραση και δεν μπορείς να το κρύψεις ή να το μπλοκάρεις επειδή διαφωνείς με κάτι, το οποίο παρόλα αυτά είναι αστείο.

Επόμενα σχέδια και όνειρα που θα θέλετε να μας γνωστοποιήσετε;

Αμέσως μετά τις παραστάσεις με το Comedyclub για παιδιά θα συνεχίσω την περιοδεία με την παράστασή μου «Τάιμινγκ» εκτός Αθήνας και ίσως και στην Κύπρο και στη συνέχεια θα αρχίσω να δουλεύω εντατικά τα καινούργια κείμενα για την επόμενη σόλο μου παράσταση η οποία, αν όλα πάνε καλά, θα είναι έτοιμη προς το τέλος του 2022. Παράλληλα θα συνεχίσω μαζί με τον Ζήση Ρούμπο το ΣΠΙΚ, το comedytalkshow που ανεβαίνει κάθε εβδομάδα στο κανάλι μου στο YouTube.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδω

Προηγούμενο άρθροΘέατρο ΕΛΕΡ | Ένα νέο θέατρο ανοίγει τις πόρτες του στην Πλάκα
Επόμενο άρθροΑκρόαση για τις ανάγκες νέας παραγωγής του θεάτρου "Θυμέλη - Έλλη Βοζικιάδου"