Συνέντευξη με τον Θανάση Ζερίτη για την παράσταση «Η Κυρά της Θάλασσας»

Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Έχεις ένα έμφυτο κωμικό ταλέντο. Είναι κάτι που θα χρησιμοποιήσεις και σε αυτό το έργο του Ίψεν ή θα δούμε κάτι διαφορετικό από εσένα;
Το κωμικό στοιχείο υπάρχει ακόμα και στις πιο τραγικές στιγμές μας. Κι αυτό θα ήταν κρίμα να μην συμβαίνει και στο θέατρο.

Τι είναι αυτό που σου κέντρισε το ενδιαφέρον όταν διάβασες το έργο;
Το έργο το είχα διαβάσει παλιότερα και είχα εντυπωσιαστεί από την πολύ σύγχρονη ματιά του. Στη συγκεκριμένη πρόταση μου κέντρισε το ενδιαφέρον η προσέγγιση που είχε σκεφτεί η σκηνοθέτις μας,  η Δανάη Σπηλιώτη. Προσπαθήσαμε να φέρουμε τον μακρινό κόσμο του Ίψεν πιο κοντά στα κοινά μας βιώματα, στις δικές μας εικόνες και σε καταστάσεις που γνωρίζουμε.

Αν δεν γινόσουν ηθοποιός ποιο επάγγελμα θα σου ταίριαζε περισσότερο;
Την περασμένη χρονιά μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω με μια ομάδα εφήβων και να φτιάξουμε μαζί μια παράσταση. Με αυτή την εμπειρία συνειδητοποίησα ότι θα μου άρεσε πολύ να ασχοληθώ με την εκπαίδευση.

Με τους 4frontal σε ενώνει κάτι πέρα από τις θεατρικές δουλειές σας;
Με τα μέλη της 4Frontal είμαστε μαζί από την αρχή, ήμασταν συμμαθητές στη δραματική και συνεχίσαμε δημιουργώντας την δική μας ομάδα. Είμαστε πάνω από όλα φίλοι και συνοδοιπόροι στα εύκολα και στα δύσκολα. 

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ