Συζήτηση με το κοινό με το Νίνο Μικελίδη  με θέμα την αλληλεπίδραση μεταξύ κινηματογράφου και θεάτρου στην παράσταση «Το Τέλειο Έγκλημα»

Μια ιδιαίτερη βραδιά έζησαν την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου όσοι θεατές έμειναν μετά το τέλος της παράστασης «Το Τέλειο Έγκλημα» Dial M for Murder του Frederick Knott στο θέατρο Κιβωτός.

Η ομάδα naan διοργάνωσε συζήτηση με το κοινό με κεντρικό ομιλητή και συντονιστή το διακεκριμένο κριτικό κινηματογράφου Νίνο Μικελίδη με θέμα την αλληλοεπίδραση μεταξύ κινηματογράφου και θεάτρου.

Ο Νίνος Μικελίδης μίλησε για τα πρώτα βήματα του κινηματογράφου που το θέατρο το βοήθησε προσφέροντας του σαν πρώτη ύλη θεατρικά έργα και για τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση των δυο τεχνών μέχρι σήμερα.

Πόσο εύκολο είναι μια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία να παρουσιαστεί στο θέατρο;

Ο σκηνοθέτης μιας παράστασης στο θέατρο έχει τα ίδια μέσα με το σκηνοθέτη του κινηματογράφου;

Είναι μερικές από τις ερωτήσεις του κοινού που απαντήθηκαν συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση.

Το Τέλειο Έγκλημα αν και εξαρχής ήταν ένα θεατρικό έργο αποτέλεσε την βάση για το σενάριο της ταινίας, του Alfred HitchcockDial M for Murder , η οποία, γυρίστηκε το 1954 με πρωταγωνιστές,τους Grace Kelly, Ray Milland και Robert Cummings.

Το 2008 μπήκε στη λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες μυστηρίου όλων των εποχών.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ που έχουν γραφτεί.

Με βασικό στοιχείο τις συνεχείς ανατροπές, η δράση συναρπάζει τον θεατή καθώς μέσα από αυτήν επιχειρείται  να δοθεί  απάντηση στο αιώνιο ερώτημα, εάν τελικά μπορεί να επιτευχθεί το τέλειο έγκλημα.

Με αφορμή ένα κλασσικό ερωτικό τρίγωνο, εξελίσσεται επί σκηνής  μια απρόβλεπτη παρτίδα θανάτου για επιδέξιους παίκτες, όπου ο κάθε ήρωας από

την πλευρά του, προσπαθεί με τη δύναμη της σκέψης, είτε να ολοκληρώσει το τέλειο έγκλημα, είτε να το ξεσκεπάσει…

Ο Alfred Hitchcockγεννημένος σ' ένα προάστιο του Λονδίνου το 1899 άφησε την σφραγίδα του στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Σε μια καριέρα που ξεκίνησε στην Αγγλία το 1925 και ολοκληρώθηκε στην Αμερική το 1976, ο Hitchcock κατάφερε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σκηνοθέτη, να δημιουργήσει ένα έργο προσωπικό όσο και λαϊκό και να συνδυάσει με μοναδικό τρόπο την Υψηλή Τέχνη με την Ποιοτική Ψυχαγωγία.

Καθώς αυτός ο συνδυασμός αποτελεί μόνιμο στόχο της ομάδα naan εμπνεύστηκε την οργάνωση και τον σχεδιασμό του «Τέλειου Εγκλήματος» με βασικό συνεργό τον αρχιτέκτονα του ψυχολογικού θρίλερ, Alfred Hitchcock.

Η παράσταση που σχεδιάζεται με όλα τα κλασικά δομικά  υλικά κατασκευής του film noir,  αποθεώνοντας, το ανεπανάληπτο αμερικάνικο κλισέ της εποχής και  τo ανεκτίμητο εγγλέζικο υποδόριο χιούμορ, στοχεύει στην ποιοτική ψυχαγωγία και φιλοδοξεί να ανεβάσει  την αδρεναλίνη στα ύψη, αποδίδοντας ταυτόχρονα, φόρο τιμής στον συγγραφέα του έργου, Frederick Knott  και  στον  δημιουργό της ταινίας Alfred Hitchcock.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ