Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης | Πρόγραμμα Εκδηλώσεων και Εργαστηρίων

Νάξος

Καλοκαίρι 2018 | Πρόγραμμα Εκδηλώσεων και Εργαστηρίων

Tο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α) διοργανώνει κι αυτό το καλοκαίρι μια σειρά από εκδηλώσεις στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2016, για να δέχεται στο εξής όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον σπουδαίο Ναξιώτη συγγραφέα που ανανέωσε τη μεταπολεμική θεατρική δραματουργία με το σημαντικό του έργο.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει το χώρο του γραφείου του, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, πολύτιμη και ευγενική δωρεά της κόρης του, Κατερίνας Καμπανέλλη. Επίσης, μπορεί να μελετήσει όλα τα έργα του που έχουν εκδοθεί, μελέτες για το έργο του, και να δει ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις του και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο ή σκηνοθέτησε.


Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις:

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των δύο προηγούμενων ετών το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης παρουσιάζει και αυτό το καλοκαίρι ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει την καθιερωμένη πια «Ταινία της Τετάρτης» αλλά και θεατρικά εργαστήρια.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

«Στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης»

  1. Η ταινία της Τετάρτης. Από τη σκηνή στην οθόνη                                                    Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

Κάθε Τετάρτη θα προβάλλεται μια ταινία βασισμένη σε έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Θα ακολουθεί συζήτηση. Εισήγηση: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και Κατερίνα Χάλκου.Ώρα 21.00 (Από Τετάρτη 11 Ιουλίου μέχρι και Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου).

 

  1. ΕργαστήριΘεατρικής Γραφής. Για τρίτη χρονιά οργανώνεται το εργαστήρι θεατρικής γραφής. Για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν ή να εξελίξουν τις δυνατότητές τους στη συγγραφή θεατρικού έργου.

Μέσα από παρουσιάσεις στις βασικές αρχές της θεατρικής γραφής, αναγνώσεις έργων μικρής διαρκείας, ασκήσεις και εποικοδομητική κριτική, οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν την πρώτη μορφή ενός μονόπρακτου.

Με τη θεατρική συγγραφέαΝίναΡάπη.                                                                                                                  (Διάρκεια 9 ώρες) 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2018.

 

  1. Όταν το σώμα απο-γειώνεται. Βιωματικό εργαστήρι σωματικής έκφρασης με τη χορογράφο Αναστασία Γεωργαλά.(Διάρκεια 6 ώρες). 9, 10, & 11 Αυγούστου.

 

  1. Αναγνώσεις θεατρικών έργων.

Αναγνώσεις θεατρικών έργων του νεοελληνικού θεάτρου από την Ομάδα του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης. Μια γνωριμία με θεατρικά κείμενα και συζήτηση πάνω στους θεματικούς άξονες που αναφέρονται σ’ αυτά.

Σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. Στη δεύτερη παρουσίαση συμμετέχει η ιστορικός-θεατρολόγος Κατερίνα Χάλκου.

Ώρα: 21.00 (Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 και Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018). 

 

  1. Πώς περνάμε από το παιχνίδι στην παράσταση. Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 μέχρι 12 χρονών. Με αφορμή το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα» οργανώνουμε τη δική μας παράσταση, μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και αυτοσχεδιασμούς. Από το παιχνίδι των ρόλων αφηγούμαστε τη δική μας ιστορία, κατασκευάζουμε το σκηνικό μας χώρο και τα κοστούμια μας. Με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Γεωργία Παρασκευά.

(Κάθε Τρίτη 11.00 – 14.00. Στο τέλος της περιόδου θα οργανωθεί μια βραδιά από τα παιδιά που θα συμμετάσχουν με όλα όσα θα δημιουργήσουν στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων. Από την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2018).

 

  1. Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες. Ο Οδυσσέας στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Διερεύνηση του μύθου του Οδυσσέα με αφορμή τα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη: «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» και «Τελευταία Πράξη».

Με τη σκηνοθέτιδα Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.

(Κάθε Τρίτη 20.00-22.00. Στο τέλος της περιόδου θα γίνει παρουσίαση των εργασιών του εργαστηρίου. Από την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2018).

  

Ιnfo:

Τοποθεσία:Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, περιοχή Γρόττα, Χώρα - Νάξος (Δίπλα στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης).

Ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα – Σάββατο και ώρες: 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00

Τιμή εισιτηρίου:Είσοδος επίσκεψης στο Μουσείο: 2€, 1€ (μειωμένο)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2285023619

Email: [email protected]

 

Προηγούμενο άρθροΑκρόαση για το έργο "Ο Ταϊλανδέζος μπάτλερ"  σε σκηνοθεσία Θάνου Αγγέλη
Επόμενο άρθροΑπολογισμός της χρονίας που πέρασε(2017-2018) για την Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη & προσφορά δωρεάν μαθημάτων καλοκαιρινής προετοιμασίας