Το "10" του Μ. Καραγάτση για λίγες ακόμα παραστάσεις στο "Αγγέλων Βήμα"

10 τελικό copy (1)Ο Γιώργος Νινιός ερμηνεύει και ντύνει με ήχους και πρωτότυπη δική του μουσική και στίχους επιλογές από το ωριμότερο και ποιητικότερο έργο του Μ. Καραγάτση. Αυτό που γράφτηκε για το φανταστικό πρώην εργοστάσιο της «Παρασάγγη 10» στον Πειραιά, για τον Πειραιά ολόκληρο, αλλά και για εκείνη την ελληνικότητα της δεκαετίας του πενήντα που έψαχνε τα βήματά της μετά από δυο παγκόσμιους πολέμους κι έναν εμφύλιο. Και καλείται να ξεδιαλύνει ενώπιόν μας ιστορίες απροσδόκητων ερώτων, σεξουαλικής πείνας και δίψας, πλεονεξίας και απάτης, εξευτελισμών αλλά και υπέρτατης αρετής.

«Ας γελάσω

Η τελευταία φράση που έγραψε στη ζωή του ο Μ. Καραγάτσης. Πέθανε από την καρδιά του σε ηλικία μόλις 52 χρόνων. Στο πλήρες άνθισμα της συγγραφικής του ωριμότητας, μάς άφησε ένα βιβλίο ατέλειωτο. To «10».

Tο «10», ο Καραγάτσης σχεδίαζε να το επεκτείνει σε τέσσερις εποχές και πρόφτασε να γράψει μόνο τα τρία τέταρτα της πρώτης. Μάς τα «παρέδωσε» σε μπλοκ χειρόγραφων αποσπασματικών σημειώσεων, που δεν δίνουν ολοκληρωμένη εικόνα για την τύχη και το μέλλον των ηρώων του. Αυτές θα ήταν ο οδηγός του συγγραφέα στην συνέχιση της δουλειάς του που, όμως, δεν έγινε ποτέ.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ