Το έργο του Γιάννη Παπάζογλου 'ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ'(IL VISO DI UN ALTRO) ανεβαίνει σε θέατρο της Ιταλίας

Στις 12 Οκτωβρίου 2018 είχε πρεμιέρα στην Ιταλία το έργο του Γιάννη Παπάζογλου 'ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ'(IL VISO DI UN ALTRO) σε μετάφραση Τζίνας Καρβουνάκη, σε ένα από τα πιο σημαντικά θέατρα της Νάπολης, το ΝUOVO TEATRO SANITA,σε σκηνοθεσία GIANNI SPEZZANO.

Tο έργο,άπαιχτο στην Ελλάδα,αναφέρεται στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης πάνω στο άτομο και στη σχέση του με τους άλλους και με τον ίδιο του τον εαυτό. Σημειωτέον ότι είχε πολλά χρόνια να ανεβεί έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας στην ιταλική σκηνή.

Στις 13 Οκτωβρίου ο συγγραφέας μίλησε στους μαθητές του Εργαστηρίου Θεατρικής Γραφής του NUOVO TEATRO SANITA για το έργο,τον τρόπο γραφής του, την επίδραση της κρίσης στη θεατρική ζωή της Ελλάδας, καθώς επίσης και για την επιρροή των αρχαίων τραγικών στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία.

Παράλληλα στην Αθήνα,και συγκεκριμένα στο θέατρο ΕΝ-Α (Σουρή και Μαλαγαρδή 95,Κορυδαλλός) παρουσιάζεται το ψυχολογικό θρίλερ του ίδιου συγγραφέα "ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ..." με αναφορές στην τραγωδία και στο δημοτικό τραγούδι, σε σκηνοθεσία Ελπίδας Αμίτση.

Πληροφορίες για την παράσταση "Κάποτε ένας πυροβολισμός": Εδώ

Προηγούμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Το πιο τρελό τριήμερο"
Επόμενο άρθρο«Το σώσε» σε live streaming