Κριτική για την παράσταση "Το πιο τρελό τριήμερο"

Από τη Mαργαρίτα Λιγνού 

Το παιδικό θέατρο είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη και επιμορφωτική απασχόληση για τα παιδιά και τα τελευταία χρόνια οι παιδικές παραστάσεις έχουν καταφέρει να κλονίσουν τα στεγανά του Θεάτρου με θεάματα υπερπαραγωγής στις παιδικές σκηνές.

Έτσι και φέτος η παράσταση της Κέλλυς Σταμουλάκη, με διαφορετικό είδος γραφής από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, όντας όμως σταθερή αξία στο παιδικό θέατρο παρουσιάζει στο Θέατρο Ήβη «Το πιο τρελό τριήμερο».

Αποδεικνύει έμπρακτα για ακόμη μια φορά ότι το Θέατρο που απευθύνεται σε μικρούς και κατ’ επέκταση σε μεγάλους θεατές είναι μια δύσκολη υπόθεση. Η προσέγγιση όμως όπως πάντα ξεχειλίζει από το σεβασμό, την προσοχή και την αγάπη που αρμόζει στους θεατές.

Με μια διαφορετική προσέγγιση φέτος αφού ξεφεύγουμε από το χώρο των παραμυθιών, και ερχόμενοι στη πλήρη πραγματικότητα της εποχής που ζούμε και στη μάστιγα αυτής, τις οθόνες που σαν μάγισσες μαγνητίζουν αθώα βλέμματα κάθε παιδικής και εφηβικής ηλικίας, και για να πούμε την αλήθεια και όχι μόνο....περνάει μηνύματα με έναν τρόπο που μπορούν όλα τα παιδιά να κατανοήσουν και να αξιολογήσουν.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας σε ένα ρόλο πολύ διαφορετικό από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα στην καριέρα του και η Νέλλη Γκίνη επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά ότι πρόκειται για μια μεγάλη θεατρίνα που φέρνει εις πέρας ένα ρόλο αρκετά απαιτητικό ως γιαγιά, του Ιάσωνα κατά κόσμον Ρένου Ρώτα, που όλοι θα θέλαμε να έχουμε.

Η προϋπόθεση για να ξεκινήσει ένα τρελό τριήμερο για τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας Ιάσωνα,  είναι ένα ταξίδι που κέρδισαν οι γονείς του, και θα αποδειχτεί ικανό να φέρει την απόλυτη ανατροπή στις συνήθειες του....

Η ιδιαίτερη μουσική της παράστασης έχει την υπογραφή του επί χρόνια συνεργάτη του θιάσου " Αβάντι " Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και παίζεται ζωντανά επί σκηνής από τον Μαυρίκιο Μαυρικίου.

Τα σκηνικά και τα κουστούμια και φέτος είναι δια χειρός της Δέσποινας Βολίδη και τα φώτα που κοσμούν την παράσταση της Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Οι δύο σπουδαίες καλλιτέχνιδες είναι σταθερές αξίες στο χώρο, και στις παραστάσεις της Κέλλυς Σταμουλάκη τα τελευταία χρόνια. Δεν θα ήταν σωστό να μην αναφερθώ και στις εντυπωσιακές χορογραφίες του Αναστάση Δεληγιάννη που συνοδεύουν τη παράσταση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήταν χαρά μας που βρεθήκαμε εκεί και παρακολουθήσαμε αυτή την άρτια παράσταση, βγαίνοντας κερδισμένοι από την άμεση απολαβή των μηνυμάτων και επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά ότι το παιδικό θέατρο είναι υπηρέτης της κοινωνίας μας και  στοχεύει στην διαμόρφωση των χαρακτήρων μας από τη μικρή μας ακόμα ηλικία.

  Πάντα επιτυχίες από καρδιάς !!!!

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση ακρόασης
Επόμενο άρθροΤο έργο του Γιάννη Παπάζογλου 'ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ'(IL VISO DI UN ALTRO) ανεβαίνει σε θέατρο της Ιταλίας