Το Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ ανανεώνεται και αναβαθμίζεται

url

Η παραδοσιακή καλοκαιρινή συνάντηση των Θεσσαλονικέων αλλά και των επισκεπτών της πόλης στο μεγάλο ανοιχτό αμφιθέατρο του Θεάτρου Δάσους παίρνει από φέτος νέα μορφή.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται κάθε χρόνο και περιλαμβάνουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, συναυλίες, χορό, διοργανώνεται για πρώτη φορά ένα δεκαπενθήμερο Διεθνές Φεστιβάλ με επιλεγμένες παραστάσεις από την Ελλάδα καθώς και σημαντικές παραγωγές διεθνούς εμβέλειας από το εξωτερικό.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, από 1έως 16 Ιουλίου περίπου, θα παρουσιαστούν στο θέατρο Δάσους αλλά και στις κλειστές σκηνές του ΚΘΒΕ πάνω από 10 παραστάσεις με στόχο την ανάδειξη των σημαντικών ελληνικών παραγωγών (η μετάκλησή τους θα γίνει και σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ)  αλλά και τη γνωριμία του κοινού της πόλης με εξέχοντες καλλιτέχνες και σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Το Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Για την επιλογή των παραστάσεων έχει ήδη συσταθεί τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους: Σάββα Πατσαλίδη, καθηγητή και κριτικό θεάτρου, Μαρία Τσιμά, ηθοποιό και Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΚΘΒΕ και Αμαλία Κοντογιάννη, θεατρολόγο και υπεύθυνη Δραματολογίου & Διεθνών Σχέσεων του ΚΘΒΕ.

Προηγούμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Άμλετ"
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για το βιβλίο του Μάκη Τσίτα "Μάρτυς μου ο Θεός" στο Δημαρχείο Αμαρουσίου